Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 23.04. 2024
Dnes má svátek Vojtěch
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Jak sestavit streetwearový look?

4. 03. 2022 | Trendy
-Komerční sdělení-

Sizeer











Milujete městskou džungli a skvěle se v ní cítíte? Dělá vám hudba společnost téměř na každém kroku a přistihnete se občas, že se pohybujete v rytmu beatů? Jezdíte na prkně, BMX nebo kolečkových bruslích? Anebo vždy s notnou dávkou údivu pozorujete streetwearové stylizace a cítíte, že je právě tento styl vašemu srdci nejbližší?

Pokud teprve začínáte své dobrodružství se streetwearem a přemýšlíte, z čeho by se měly skládat nejmódnější outfity, které nejenom upoutají pozornost všech kolemjdoucích, ale rovněž z vás udělají opravdového experta na nejžhavější trendy, pak si musíte přečíst následující článek, který vznikl ve spolupráci se značkou Sizeer a v němž vám prozradíme veškerá tajemství pouliční módy.

Jak se zrodil legendární pouliční styl - streetwear?


SizeerAčkoli drtivá většina fanoušků pouliční módy jej ztotožňuje především s 90. léty, ve skutečnosti se zrodil o něco dříve. Navzdory všem názorům připadají počátky streetwearu na období mezi 70. a 80.
Tento originální styl 70. a 80. let si získal tolik příznivců, že se plynule přesunul také do 90. let, která z něj udělala svůj rozpoznávací znak a zároveň na dobro změnila běh módní historie. Právě tehdy rekordy popularity trhaly barevné, masivní léty, kdy mladí lidé znudění všudypřítomnými opakujícími se looky začali experimentovat s tehdejší módou a spojovat neobvyklé části garderoby, aby se díky tomu efektně odlišovali od zbytku fádního davu. sneakery, teplákové kalhoty v baggy střihu, mom jeans, oversize baseballové bundy a křiváky, ledvinky, crop topy a široké mikiny s kapucí a basketbalové kraťasy.

Oblečení volného, svobodného střihu, které si speciálně získalo srdce surfařů a skateboarďáků, se oblibě těšilo především v Kalifornii. Na to měla bez pochyb vliv legendární značka Stussy, která je mnoha znalci považována za zakladatelku streetwearového proudu. Zvěsti o novém stylu se ovšem rychle roznesly až na východní pobřeží USA (konkrétně do New Yorku), kde byl rozvoj hip-hopové kultury v plném proudu a kariéry takových legend jako Wu-Tang Clan či Nas nabíraly extrémně rychlé tempo. Uvolněný dress code ovládl téměř celé Spojené státy a zpráva o nové módě bleskově obletěla celý svět.

Ačkoli od těch dob uplynulo už více než 30 let, pouliční móda se nadále těší obrovské popularitě, čehož je nejlepším důkazem fakt, že se streetwearové stylizace objevují ve všech světových módních metropolích. Nosí je nejslavnější hvězdy filmového i hudebního světa (například Rihanna, ASAP Rocky, Drake nebo Michael B. Jordan) a celosvětově známí sportovci (mj. LeBron James, Victor Cruz či Daniel Ricciardo), takže nemít ve skříni např. ani jeden pár kicksů s vysokými svršky je považováno za téměř do očí bijící příklad módního faux pas.

5 streetwearových, absolutních must-have,

která by ve vašem šatníku neměla chybět


Tak už něco málo víte o historii pouliční módy, takže nastal nejvyšší čas přejít k opravdovému clue celého dnešního článku, tedy k seznamu nezbytností, jež by neměly scházet ve skříni žádného fanouška (a fanynky) svobodného a efektního streetwearu, který ve své současné podobě šikovně kombinuje inspirace vzaté z minulosti (mj. z 90. let) s moderní estetikou a futuristickými střihy.

Jak sestavit módní, streetwearový look? V tomto případě se neobejdete bez následujících prvků šatníku, které samozřejmě najdou své uplatnění během různých ročních období:

Teplákové kalhotySizeer


Streetwearová stylizace bez tepláků? Nemožné! Kalhoty oceňované pro svůj nezpochybnitelný komfort, měkkost a hřejivost jsou nezbytnou součástí streetstylových outfitů a není se čemu divit - v kombinaci s vysokými kicksy vypadají opravdu spektakulárně.

V tomto případě se můžete rozhodnout pro jedno ze dvou dostupných řešení: vsadit na klasiku, anebo se odvázat s barvičkami a střihem a zvolit např. lahvově zelený model Confront, bílé tepláky Nike s momentálně nejmódnějším širším střihem nebo nylonové joggery adidas Tricol TP, které jsou zepředu ozdobené kontrastními logy.

Oversize košileOversize košile


Jedni míní, že zcela deformuje postavu, jiní zase tvrdí, že se bez ní neobejde žádná městská stylizace - bez ohledu na to, k jaké skupině máte blíže, fakta jsou taková, že oversize košile trošku delšího střihu se stala neodlučitelnou součástí jak dámských, tak i pánských streetwearových kreací.

Jak využít tento typ prvku v ženském outfitu? Ačkoli se může zdát opak, jedná se o banálně jednoduchou záležitost! Postačí nakombinovat teplákové kalhoty se širokými nohavicemi s barevnými kicksy (např. Air Jordan 1 Mid) nebo botami typu slip-on od značky Vans a krátkým crop topem na ramínkách nebo v podobě trička a celou kreaci doplnit právě oversize košilí, která vypadá, jako by ji někdo vytáhl ze skříně staršího bratra nebo přítele. WOW efekt zaručen!

V případě pánských stylizací se vyplatí nakombinovat velkou košili s bílým tričkem, šedými teplákovými kraťasy volného střihu, vysokými ponožkami a také sneakery sehranými s barvičkami nacházejícími se na vámi vybrané košili (např. Nike Air Force 1 React, Lacoste T-Clip 120 3 US nebo také Vans UA ERA).

Prachová bunda/kabátPrachová bunda / kabát


Padají teploty za oknem opravdu nízko? V takovém případě nastal nejvyšší čas vytáhnout ze skříně tlustou, prachovou bundu nebo stejně hřejivý kabát v maxi velikosti, které jsou společně s vhodnými doplňky schopny proměnit obyčejnou, zimní stylizaci v streetwearový look hodný fashion weeku. Pokud jde o barvy a střih, potom poslední dobou rekordy popularity trhají hnědé a černé modely volného, oversize střihu, který nejenom zajistí optimální teplo a pohodlí, ale rovněž se postará o to, že kolem vašich streetstylových outfitů na ulici nikdo neprojde bez povšimnutí.

Fanouškům streetwearu, kteří se nezaleknou intenzivních barev se dozajista zalíbí šťavnatě žlutá zimní bunda adidas Xploric, jejíž pevná nylonová konstrukce a syntetická výplň vás ochrání i před vskutku sibiřskou zimou. Nakombinujte ji s šedými teplákovými kalhotami nebo tmavými džíny, mikinou s kapucí a legendárními botami Timberland Premium 6 Inch Boot a máte hotovo.
Dáváte přednost tlumeným odstínům? Anebo máte chuť přenést look původem ze snowboardové jízdy po svahu do městských ulic? Mrkněte na nadýchanou bundu připomínající mikinu adidas LW OH TF HOODY, která je vybavena nastavitelnou kapucí a klokaní kapsou – ale pozor! existuje poměrně velké riziko, že vašemu srdci blízká žena vám ji bude potají krást ze skříně, protože tento logem ověnčený model vypadá vskutku originálně.

Vysoké kicksyVysoké kicksy


Pokud se alespoň trochu zajímáte o streetwear, pak vám jistě neunikl fakt, že se právě kicksy s vysokými svršky sahajícími nad kotník staly v poslední době nejžádanějšími botami na světě. Modely reprezentující originální barevné kombinace se perfektně hodí jak ke klasickým, tak i moderním streetstylovým kreacím. Nejslavnější výrobci sportovní obuvi se předhánějí v tom, kdo na trh vypustí zajímavější model.

Ačkoli je konkurence na obuvnickém trhu poměrně početná, v kategorii vysokých sneakerů zaručeně vede brand Jordan a s ním jméno jednoho z nejslavnějších basketbalistů NBA - Michaela Jordana. Tento výrobce nabízející dámské, pánské i dětské modely si bez pochyby nemůže stěžovat na nedostatek zájmu, o čemž nejlépe svědčí fakt, že kicksy s jeho charakteristickým logem se vždy vyprodají v expresním tempu. Při pohledu na kolekce, jež jsou dostání v obchodech (mj. v Sizeer), nás to ani neudivuje.

Doplňky a příslušenstvíSizeer


Při kompletování streetwearových nezbytností nezapomeňte na takové příslušenství, jakým je kšiltovka, zimní čepice typu beanie (anebo čepice ozdobená pestrobarevnou bambulí) a také sportovní taštička-ledvinka, která nejenom pojme veškeré potřebné drobnosti, ale rovněž propůjčí vašim stylizacím módní sportovní říz.

Pokud navíc milujete šperky, pak pro vás máme velmi dobrou zprávu: v streetstylu jsou žádoucí náhrdelníky, náušnice, prstýnky a také hodinky, které již nejedenkrát dokázaly, že i tak malý detail může mít obrovský vliv na výsledný efekt.

Celý streetwearový svět na jednom místě? Nahlédněte do Sizeer!


Chcete trošku aktualizovat stav vašeho šatníku a rádi byste jej zaplnili modely jdoucími dokonale ruku v ruce se streetwearovou módou? V takovém případě si musíte prohlédnout kolekce streetstylového oblečení, bot a doplňků, které na vás již teď čekají v kamenných prodejnách i e-shopu Sizeer (https://sizeer.cz).

Mezi tisíci výrobky své nové majitele vyhlížejí kousky od tak známých značek a oceňovaných sportovních gigantů, k jakým se řadí např. adidas, Alpha Industries, Champion, Converse DC, Dr. Martens, Ellesse, Jordan, Nike, Puma, Lacoste, New Balance, Timberland a Vans. Kolem tak různorodé nabídky jistě neprojde žádný fanoušek ležérního dress codu bez povšimnutí.




Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Veľmi poučný článok.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles