Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Jak si správně vybrat sportovní oblečení?

15. 03. 2022 | Pro ženy
Po náročném cvičení vás bolí celé tělo a jste unavení. Ale také se cítíte naprosto fantasticky! Můžou za to endorfiny, hormony štěstí, které pohyb vyplavuje. Na to, jak se po cvičení cítíme, má vliv celá řada faktorů jako strava či pitný režim během dne, kvalita spánku nebo míra stresu, jíž zrovna prožíváme.

Jak se po sportu cítíme, ale může významně ovlivnit také oblečení, které si na trénink oblékneme. Přinášíme rady a doporučení na to, jak si správně vybrat sportovní oblečení do fitka nebo na skupinové hodiny, které sice nezajistí, že se z opravdu náročného tréninku stane procházka růžovou zahradou, vy se ale díky nim budete cítit daleko líp!

Jak si správně vybrat sportovní oblečení?Buďte v suchu


Některé materiály odvádějí pot od těla, jiné vlhkost naopak absorbují. Pokud jde o sportování, měli byste volit hlavně z první skupiny – pot se s pomocí takových tkanin lépe odpařuje a vaše tělo se nebude tolik přehřívat.

Jedničkou je v dnešní době hlavně  nylon. Jde o velmi měkký materiál se strukturou hedvábí, co rychle schne. Nylon také skvěle odvádí pot, pomáhá jeho snadnému odpařování a dlouhou životnost zajišťuje i odolnost proti plísním, kterou disponuje.


Dejte stopku bavlně


Bavlna je naprosto skvělý materiál, když volíte oblečení pro volný čas. Pro sportování, při kterém se pořádně zahřejete, se ale úplně nehodí. Trička nebo kalhoty z této látky pot naopak sají, a vy se tak nejdřív budete přehřívat a po skončení aktivity vám zase bude velmi rychle zima. A dobrý nápad nejsou ani materiály, které nedýchají, tedy kde je základem buď guma, nebo plast.

Volte podle sezóny


Přísloví, že není špatné počasí, jen špatné oblečení, určitě znáte. Zatímco si ho ale spojujeme spíš s pobytem venku, platí i pro cvičení uvnitř. Pokud míříte na lekci jógy, kde je hlavním cílem flexibilita či protažení bolavých zad od počítače, dlouhé legíny, mikinu a teplejší ponožky určitě oceníte. Jestli ale míříte třeba na HIIT, spinning nebo na běžecký pás, klidně postačí jen pohodlné šortky a k tomu top.


Na velikosti nezáleží


Kdybyste si měli na cvičení koupit jen jediný kousek oblečení, vaší volbou číslo jedna je kvalitní sportovní podprsenka. A to i v případě, že velikost vašich košíčků není C a víc. Důvodem je skutečnost, že jsou prsa podpírána pouze dvěma slabými strukturami: samotnou kůží a vazy, tzv. Cooperovými vazy. Dobrá sportovní podprsenka zajistí oporu, zabrání bolesti prsou i zad a při cvičení omezí jejich pohyb.

Volit lze jak z už zmiňovaných sportovních podprsenek, anebo si rovnou vybrat sportovní top s oporou pro prsa. Základem by měla být širší ramínka, některé topy pak mají i vyjímatelné vycpávky, díky čemuž si může každá žena zvolit, co jí vyhovuje.

Malé, velké ženy


Možná jste si doteď mysleli, že existuje jen jeden druh sportovního oblečení, který padne všem. Tak to ale rozhodně není. Každý typ postavy má svá specifika, která lze díky správným střihům či materiálům vyzdvihnout. Například vůbec nejrozšířenějšímu typu postavy, hrušce, sluší topy a trička s širokými výstřihy, které vizuálně rozšiřují ramena. Nahoru jsou také vhodnější světlé barvy, zatímco kalhoty nebo legíny by měly být v temnějších odstínech.

Sportovkyním s větším poprsím budou slušet tmavší trička s výraznými švy, které opticky zeštíhlují pas. Pozornost od velkého dekoltu odvedou také potisky nebo různé průstřihy či detaily v jiných částech topu, než je poprsí. Makáte na tom, abyste nějaké to kilo shodili? Sáhněte po tvarujícím prádle i sportovním oblečení, některé může ubrat až jednu konfekční velikost. Dobrou volbou jsou také topy s asymetrickým výstřihem a legíny s vysokým pasem a širokou gumou. Díky tomu, že skvěle sedí, jsou ideální pro každou postavu.


Zdroj, foto:TIMME



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Pouze přihlášení mohou vkládat komentáře. Přihlásit se.

Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Dobrý den, tak to já jsem s výběrem sportovního oblečení moc problém neměla. Větší potíže mi dělaly hodinky, které jsem chtěla, aby byly sportovní, ale i elegantní na normální nošení. Nakonec jsem jedny vybrala podle tohoto webu: https://entuzio.cz/nejlepsi-damske-hodinky/ a musím říct, že to byl skvělý výběr. Jsem s nimi opravdu spokojená! Smajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles