Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 25.04. 2024
Dnes má svátek Marek
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Jak správně vybrat náramek

27. 10. 2021 | Pro ženy
-Komerční sdělení-

Snad nikdo nemá rád situaci, kdy musí vracet nevyhovující zboží. Poradíme vám, na co si dát pozor, rozhodnete-li si pořídit nový náramek a nebo plánujete obdarovat blízkou osobu.

Zvolte si materiál


Nejprve si ujasněte, kolik peněz chcete investovat. Kvalitně zpracovaný zlatý náramek, o který je dobře pečováno, vám může vydržet po dlouhé roky. Na českém trhu se nejčastěji používá 14-ti karátové zlato ryzosti 585/1000. Momentálně se cena žlutého zlata a cena zlata bílého nijak zásadně neliší.

Je jasné, že stříbro vyjde podstatně levněji. Ovšem levnější nemusí nutně znamenat méně kvalitní zboží. Většina stříbrných šperků je v dnešní době již povrchově upravena rhodiem, které zabraňuje černání. Je-li ovšem stříbrný náramek nošen denně, je nutné ho po čase opět porhodiovat.

Pro jakou příležitost náramek pořizujete?


Tato otázka je vcelku zásadní. Existuje totiž jednoduché rozdělení šperků, a to zda jsou určeny ke každodennímu nošení nebo jen pro určité příležitosti. Důvod je jednoduchý. Šperk, který hodláte nosit nepřetržitě, musí zkrátka něco vydržet. Naopak velmi zdobný náramek z bílého zlata osazený drahými kameny vám zápěstí ozdobí jen výjimečně. Jejich zpracování tedy bývá velmi odlišné.
Náramek pro každodenní nošení by měl být silnější a nejlépe celozlatý či celostříbrný. Jde-li o článkový náramek, rozhodně by spoje jednotlivých částí měli být pevné a především sletované.
Jak správně vybrat náramek
Někdy jsou očka pouze dovřeny, což například u náramku k příležitostnému nošení nevadí. Řetízkové náramky pro každý den nejlépe zastoupí typy jako je ankr, pancr či figaro.
Pokud vybíráte náramek pro společenské události, můžete se tak trochu více rozšoupnout. Barevné drahé kameny, jemnost, a nebo povrchová úprava matováním, to vše si u takového náramku můžete dovolit. Žhavým příkladem jsou duté zlaté náramky, které opravdu nandáte pouze na párty a při příchodu domu je odložte do šperkovnice. Každodenní zátěž by zdobné náramky prostě nemuseli vydržet.

Délka hraje velkou roli


Příliš krátký náramek vás bude škrtit a nebudete se v něm cítit pohodlně. Naopak s velmi dlouhým náramkem budete zadrhávat o oblečení i jiné předměty. Může tak snadno dojít k přetržení nebo jinému poškození náramku. V takovém případě se vám nabízejí dvě možnosti.

Základem je dobře si změřit zápěstí např. pomocí provázku, který omotáte do požadované délky. Náramky jsou nabízeny v nejrůznějších délkách a to včetně zapínání. Nebo si můžete pořídit náramek s prodlužovacím řetízkem. Nachází se u koncovky náramku a umožňuje mu tak variabilní délku.

Nezapomínejme na údržbu


Někdo to možná netuší, ale odborné vyleštění veškerých šperků je naprosto běžná věc. Auto většina z nás také pravidelně myje a uklízí. Stejně tak to platí u zlatých i stříbrných šperků. Nejen že se budou krásně lesknout, ale zlatníci dokáží odstranit vady i větší škrábance, což se vám doma dle babských rad nikdy nepovede.




Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Pouze přihlášení mohou vkládat komentáře. Přihlásit se.

Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles