Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 16.04. 2024
Dnes má svátek Irena
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Jak správně vybrat spodní prádlo na zimu

21. 12. 2020 | Trendy
Teploty venku se pohybují okolo bodu mrazu. Jak se správně obléknout na cestu do práce, procházku po městě, v přírodě či při zimním sportování, tak abychom neprochladli?

Správné vrstevní

aneb více neznamená lépe


Pokud teplota na teploměru klesne pod nulu, je vhodné si obléknout několik vrstev oblečení. Ideální je zvolit tři až čtyři vrstvy. Obecně platí, že první vrstva odvádí pot, druhá svou prodyšností pomáhá dál odpařovat vlhkost a zároveň hřeje, třetí izoluje teplo a chrání před špatným počasím. Důležité je zvolit správný materiál a zohlednit aktivitu, kterou budeme vykonávat.

První a velmi důležitou vrstvou je spodní prádlo doplněné delším upnutým tílkem nebo tričkem, které udrží tělo v teple. Zvolené látky těchto vrstev jsou pak rozhodující v tom, jak se budeme během dne cítit a zda nám nebude zima.

spodní prádloNa cestu do práce nebo do školy


Protože se chceme vyhnout zimě venku a pocení se ve vnitřních prostorách, je potřeba vymyslet vhodnou kombinaci prádla a oblečení, které zajistí teplo cestou do práce či do školy v mrazivých zimních ránech. V zimě obecně platí, že je potřeba oblékat se do takových materiálů, které nejsou savé, aby člověku nebyla zima, když se zpotí v metru nebo při dobíhání autobusu.

Dámy by v zimě měly zvolit klasické spodní prádlo ideálně z přírodního materiálu. Tanga nebo krajkové kalhotky z tenké látky moc nezahřejí. Vhodné je tak spíše jednoduché spodní prádlo  z kvalitní 100% bavlny. Využít mohou vlněných či fleecových legín i jako podvlíkačky pod džíny. Populární jsou také zateplené punčochové kalhoty, které zakryjí i bedra. Pánové pak mohou vyměnit trenky za boxerky, které lépe přiléhají k tělu. Boxerky jsou zároveň zpravidla delší, čímž udrží v teple větší část stehen. V posledních letech získala na popularitě také trička, spodní prádlo a ponožky z bambusu, které udržují teplo a zároveň odvádí pot.

Sportování v zimě


Pro zimní sporty, dlouhé procházky či běhání, je důležité zvolit vhodné termoprádlo, které bude efektivně zahřívat tělo a odpařovat pot. První vrstva by měla být zvolena obzvlášť důkladně, vybíráme mezi syntetickými a přírodními materiály, designem i účelem. Termoprádlo se může lišit například podle sportu, pro který bylo navrženo. Horolezci upřednostňují lehké a tenké materiály, sezonní lyžaři vybírají univerzálnější materiály, které se ale liší od běžkařské výbavy.

Obzvláště u sportovního prádla se vyplatí investovat do kvalitních materiálů. Existují například materiály dodatečně upravené stříbrem, které zabraňují tvorbě bakterií způsobující zápach. Důležité jsou také teplé ponožky z vhodného materiálu jako je například stále populárnější merino vlna, která zahřeje a odvede vlhkost.


Zdroj, foto: Styx


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !