8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 30.04. 2024
Dnes má svátek Blahoslav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Jak svět přichází o doktory

4. 12. 2023 | Knižní tipy
Název: Jak svět přichází o doktory
Podtitul: Příběh mladého lékaře, který (re)kapituloval
Autor: Adam Kay
Překladatel: Anna Formánková
Nakladatelství: Jota
Datum vydání:  27.9.2023
Formát: 145 x 210 mm
Vazba: pevná s přebalem
Počet stran: 288
Cena: 310 Kč

Co se stane, když doktor pověsí svůj plášť na hřebík? Volné pokračování bestsellerů Bude to bolet, doktore? a Už zase sloužím o Vánocích. První kniha Adama Kaye Bude to bolet, doktore?, jeho tajný deník z dob, kdy býval mladým lékařem, se stala knižním fenoménem. Přečetly ji miliony lidí po celém světě, byla přeložena do 37 jazyků a na její motivy vznikla i úspěšná minisérie pro televizi BBC. Jenže to nebyl celý Adamův příběh.

Jak svět přichází o doktoryTeď se Adam Kay vrací – a postará se o to, aby vás pokračování jeho životního příběhu nejen pobavilo, ale i dojalo. Ve své doposud nejupřímnější knize vzpomíná na to, co se stane, když doktor pověsí svůj plášť na hřebík, ale medicína ho nechce nechat jít. Vypráví o neobyčejném lékařském vzdělávání i o tom, jaké je otevírat staré rány a prohlížet si jizvy, jež po nich zbyly. Vypráví o nemocničním příjmu i přijímání sebe sama. O tom, jak to dopadá, když svůj život rozbijete na kusy a zase ho sešijete. O tom, jaké je být lékařem i pacientem.

Legrační i dojemná, šokující i skromná, kniha Jak svět přichází o doktory je úžasný portrét života v medicíně i mimo ni z pera jednoho z nejlepších současných britských vypravěčů.

"Můj anglický smysl pro skromnost mi brání říct, že Jak svět přichází o doktory je moje zatím nejzábavnější, nejdojemnější, nejhnusnější a nejupřímnější kniha." 

Adam Kay


O autorovi knihy Jak svět přichází o doktory:


Adam Kay je oceňovaný britský komik a scenárista. V mládí vystudoval medicínu a poté šest let pracoval jako porodník a gynekolog. Když svou profesi opustil, začal se věnovat psaní sitcomů pro BBC a další televizní kanály. Jeho kniha Bude to bolet, doktore? se okamžitě stala bestsellerem a také ze strany kritiky se jí dostalo velmi příznivého přijetí. Získala několik cen a dočkala se i seriálové adaptace s Benem Whishawem v hlavní roli, za jejíž scénář byl Kay v roce 2023 oceněn na britských cenách BAFTA. Pod názvem Tohle bude bolet ji odvysílal program ČT Art. Adam Kay v současnosti vystupuje v celé řadě televizních a rozhlasových pořadů, na hudebních festivalech i akademických akcích. Se svým manželem, televizním producentem Jamesem Farrellem, žije v západním Londýně.

Názory na knihu Jak svět přichází o doktory:


„Vážně vtipné a velmi dojemné – ten talentovaný parchant Adam Kay to zase dokázal. P. S. Omlouvám se za tu nadávku."
Charlie Brooker, televizní moderátor a producent

„Adam Kay je ve špičkové kondici. Dokonce i jeho poznámky pod čarou jsou vtipnější než ty nejlepší vtípky většiny ostatních komiků. Jeho kniha ale obsahuje i něco temného, takže ji musím vždycky na chvíli odložit a počkat, než budu schopen unést další kus."

Ian Rankin, spisovatel

„Adam Kay neprodává miliony výtisků proto, že býval lékařem, ale proto, že umí neuvěřitelně dobře psát. Jak svět přichází o doktory je jeho další úspěch: vtipné, dojemné a hloubavé."
Phil Hammond, lékař, moderátor a komentátor

„Adame Kayi, děkuji… za odvahu, upřímnost, vtip (a sprosťárny, samozřejmě), které jste do svého úžasného nového memoáru vložil. Jak svět přichází o doktory je opravdu fantastická kniha.“
Rachel Clarke, lékařka a spisovatelka


Tuto knihu Jak svět přichází o doktory zakoupíte v knihkupectví a na internetových stránkách nakladatelství Jota.


Vendula Flassig Vrablová
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !