8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 04.05. 2024
Dnes má svátek Květoslav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Jsem těhotná, ne nemocná!

19. 12. 2009 | Knižní tipy
Název knihy: Jsem těhotná, ne nemocná!
Autor: Renata Petříčková
Nakladatelství: XYZ, s.r.o.
Rok vydání: 2009
Počet stran: 384 str.
Cena: 249 Kč


Těhotenstvím krok za krokem - i tak bychom mohli představit knížku Renaty Petříčkové, která provede čtenářky od početí po šestinedělí.  Postupně se budoucí maminky dozví, jakou stravu v tom kterém měsíci upřednostnit, do jaké míry se oddávat pohybu a nakolik je třeba se "hlídat"… 

A v čem se nový rádce liší od současné nabídky na trhu? Především maminkám radí jedna z nich. Osvědčené tipy předkládá s laskavým nadhledem a postraší jen v případě, že je to naprosto nezbytné. Největším přínosem příručky je pak část, která se věnuje období šestinedělí. Době, kdy jsem-tehotna-ne-nemocnase nejen každá z žen mazlí se svým malým "broučkem" a zvyká si na roli matky, ale zároveň je přecitlivělá na veškeré podněty zvenku i zevnitř - vždyť hormony pracují o sto šest. Netradičního průvodce těhotenstvím, který je psán ve stylu Betty Mac Donaldové (Vejce a já), doplňují  vtipné ilustrace Mirka Vostrého.

Ukázka z knihy Jsem těhotná, ne nemocná!:

Mateřství je adrenalinový sport

V ruce držíte tuto knížku a přemýšlíte. Je to ta pravá? Může i nemusí. Knih o těhotenství je jako hub po dešti a každá je vlastně jiná. Jedna je vtipným povídáním s důrazem na negativa, jiná je plná strohých fakt. Záleží jen na vašem přístupu k těhotenství a vaší povaze. V této publikaci najdete fakta, najdete tu nadhled, najdete tu lidské povzbuzení i „bububu“. A hlavně tu najdete něco, co se málokde prezentuje. Jak přežít první dny čerstvého šestinedělí… Není to totiž jen šťastné muchlání zmuchlaného novorozence… I když, na druhou stranu, je to určitě to, čemu byste se měla nejvíc věnovat a co je nejpříjemnější.
Patrně stojíte před jedním ze tří třesků, které vás při změně z dívky v matku čekají. První třesk bývá ještě docela nenápadný, rozhodnutí pořídit si dítě, založit rodinu. Ať už to je stav, za který můžou ty slovy těžko definovatelné biologické hodiny, nebo prostý produkt zdravého rozumu, je to změna. Začíná období přemýšlení „co by, kdyby“ nebo „co bude, až“? Obyčejně na vás první třesk okolí nepozná. Druhý třesk bývá o dost silnější a okolí ho pozná buď hned, nebo za pár měsíců. Otěhotníte, je to realita a do pohybu se dává koloběh těhotenských událostí. Po porodu bývá třesk poslední, je po všem. V náručí máte vysněné dítě, břicho, věrný to průvodce dob minulých, je pryč. Život získává úplně jiný rozměr.
Kdepak – dítě, to je to, co tě vytočí do vrtule! Nechci vám brát iluze, ale nebudu vám nasazovat růžové brýle. Nejsem žádná biomatka, ekomatka, šátkařka ani látkařka, ba ani nevedu svým dětem internetový deníček. Mám tedy šňůru detailních záznamů na plakátu s beruškou, to přiznávám. Zdravá výživa mě zajímá, ale doufám, že nic neženu do extrému. Všeho s mírou. Těhotenství považuji za nejobtížnější, ale zároveň nejúžasnější období v životě ženy, snad proto, že je to mix zážitků pohybujících se někde u mantinelů snesitelnosti.
Vítejte na začátku cesty, která bude trvat jen devět zdánlivě nekonečných měsíců, uplyne jako voda a vy na ně budete patrně vzpomínat celý život. Je to těch nejroztodivnějších, nejnáročnějších a ve vzpomínkách nejkrásnějších devět měsíců v životě ženy, na jejichž konci je zážitek, pro který stojí za to žít.


Tuto knihu Jsem těhotná, ne nemocná! koupíte v knihkupectví a na internetových stránkách nakladatelství XYZ.

PetraC
ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 
Čtěte také



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !