Kdy se letos slaví Den otců 2024?Kdy se letos slaví Den otců 2024? Léto - čas jahodLéto - čas jahod Jak správně pečovat o orchideje?Jak správně pečovat o orchideje? Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online !
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Neděle 16.06. 2024
Dnes má svátek Zbyněk
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Když vaří táta 14.10. 2012 – Houbařská sezóna

14. 10. 2012 | Televizní tipy
Rostou? Nebo nerostou? To se dozvíte v dalším dílu pořadu Když vaří táta s datem 14.10. 2012. „Jestli nenajdeme ani prašivku, tak se zblázním,“ volá nešťastně malý Matyáš na rodinné procházce lesem. Martin a jeho kluci by rádi našli pár hub na další sezonní lahůdky babího léta a kraje podzimu.

Vyžrali houby kanci, jak si myslí táta? Nebo je sucho? „Já to budu muset zařídit nějak jinak,“ dojde Martinovi. Zachrání to „palouček“ v supermarketu.
Na klasickou bramboračku sušená houbová směs určitě bohatě postačí. Výborné budou i žampiony plněné nevšední škvarkovou nádivkou s tymiánem. „Houby a tymián, to jsou kámoši,“ tvrdí hlavní kuchař pořadu Když vaří táta Martin Polačko. Naštěstí kamarád Viktor není houbař na baterky a donese košík dalších plodů lesa. Dokonce i křemenáče! Z takové úrody budou skvělé karbanátky s hříbky.

Když vaří táta 14.10. 2012 – Houbařská sezónaMatyáš vyloupe hrášek na těstoviny z Itálie, kterými v Římě tátu příjemně překvapil kamarád. „Zbožňuju vůni čerstvého hrášku a citronu,“ lebedí si při servírování jednoduché pasty Martin. A na závěr to nejlepší! Kluci natrhali švestky a pomohou Ivetě s přípravou tradičního českého moučníku – báječných zlatavých buchet. Jen zakousnout! V neděli navečer se vám budou u obrazovky Prima family určitě sbíhat sliny. Zejména pokud milujete houby a švestky...

Když vaří táta – 14.10. 2012:

Na základ klasické bramboračky potřebujeme hodně cibule. Když zezlátne, opražíme mouku. Podlijeme ji studenou vodou a metličkou jíšku dobře rozmícháme. Pak přidáme pokrájenou kořenovou zeleninu, brambory, namočené houby a koření.

Na plněné žampiony potřebujeme očistit kloboučky, což je ideální práce pro Jakuba. Táta mezitím nakrájí cibuli a česnek. Do nádivky přijdou také pokrájené nožičky hub a vepřové škvarky.

Zeleninu a škvarky Martin orestuje na másle, ke konci přidá nožičky a dvě lžíce smetany, vše lehce podusí a směsí naplní kloboučky vyrovnané v pekáčku. Jakub je zasype strouhankou a pokape olejem, Martin ozdobí tymiánem – a nechá zapéct dokřupava.

Těstoviny z Říma uvaříme v téže vodě, v níž jsme předvařili vyloupaný hrášek. Martin považuje za nejvhodnější hnízdečka z nudlí tagliatelle. Pastu zajímavě dochutí citronová kůra a strouhaný parmazán.

Na karbanátky s houbami směs hub nejdříve prohlédneme. Červivé plodnice vykrájíme nebo vyhodíme, zdravé pokrájíme najemno. Základem karbanátků je namletá vepřová plec, houby a strouhaný sýr.

Za ideální přílohu Martin považuje vařené brambory s pažitkou. S Kubovou pomocí se pustí do velmi jedlého jídla pro celou rodinu a kamaráda Viktora, který se o tuhle pochoutku hodně zasloužil.
eceptů bude se švestkami, jež právě dozrály. Ovšem jako náplň se hodí jakékoli sezonní ovoce a milovníci osvědčených hodnot nepochybně uvítají také tvaroh či mák. Protože plněné kynuté buchty už zase tolik lidí neumí, bude to jistě užitečná a lákavá lekce domácího pečení. A co víc: vítané překvapení pro naše děti a jiné blízké mlsaly.

Tipy a triky z pořadu Když vaří táta:

Když namočíme sušené huby do vařící vody, lépe změknou a uvolní veškeré aroma.

Když jíšku zalijeme studenou vodou a hned mícháme, neudělají se nám žmolky.

Houbovou směs na plnění žampionů můžeme místo smetany podlít bílým vínem.

V houbách dobře chutná špetka Když vaří táta 14.10. 2012 – Houbařská sezónanového koření a vždycky je báječně provoní a ozdobí zelená petrželka a tymián.

Když chceme olej česnekem jen ochutit, stroužky promáčkneme, ale neloupeme. Po orestování je vyndáme.

Jak poznáme, že je hrášek měkký? Pár zrnek si vyndáme cedníkem z vařící vody a ochutnáme.

Jak zachováme hrášek krásně zelený? Po spaření ho na chvilku namočíme do ledové vody.

Na pánev se nebojte dát těstoviny i s trochou vody, v níž se vařily. Škrob omáčku malinko zahustí a zůstanou pěkně vlhké.

Před strouháním citron pořádně omyjte. Při akci s ním stále otáčejte, abyste nastrouhali jen žlutou kůru, ne hořkou bílou slupku!

Před smažením udělejte doprostřed každého karbanátku důlek, zabráníte tím jeho nafouknutí. Také ho pečlivě oklepejte od strouhanky. A protože smažíme, budeme potřebovat větší množství rostlinného oleje.

Hotové karbanátky Martin neosuší na papírovém ubrousku, protože chce, aby byly šťavnaté. Jeden cvičně rozřízne a hned vidí, zda je propečený.

Skořice a švestky
jdou krásně dohromady. Iveta před zabalením buchty rozpůlené ovoce posype špetkou mleté skořice a moučkového cukru.
Všechny suroviny na buchty musejí mít pokojovou teplotu.

Sledujte nový kuchařský pořad Když vaří táta
již v neděli 14.10. 2012 od od 18.00 na Prima family!

Zdroj, foto: Prima Family
Vendula Vrablová


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Když vaří táta 14.10. 2012 – Houbařská sezóna:

Když vaří táta 14.10. 2012 – Houbařská sezóna
Když vaří táta 14.10. 2012 – Houbařská sezóna
Když vaří táta 14.10. 2012 – Houbařská sezóna
Když vaří táta 14.10. 2012 – Houbařská sezóna
Když vaří táta 14.10. 2012 – Houbařská sezóna
Když vaří táta 14.10. 2012 – Houbařská sezóna
Když vaří táta 14.10. 2012 – Houbařská sezóna
Když vaří táta 14.10. 2012 – Houbařská sezóna
Když vaří táta 14.10. 2012 – Houbařská sezóna
Když vaří táta 14.10. 2012 – Houbařská sezóna
Když vaří táta 14.10. 2012 – Houbařská sezóna
Když vaří táta 14.10. 2012 – Houbařská sezóna
Když vaří táta 14.10. 2012 – Houbařská sezóna
Když vaří táta 14.10. 2012 – Houbařská sezóna
Když vaří táta 14.10. 2012 – Houbařská sezóna
Když vaří táta 14.10. 2012 – Houbařská sezóna
Když vaří táta 14.10. 2012 – Houbařská sezóna
Když vaří táta 14.10. 2012 – Houbařská sezóna
Když vaří táta 14.10. 2012 – Houbařská sezóna
Když vaří táta 14.10. 2012 – Houbařská sezóna
Když vaří táta 14.10. 2012 – Houbařská sezóna
Když vaří táta 14.10. 2012 – Houbařská sezóna
Když vaří táta 14.10. 2012 – Houbařská sezóna
 
Čtěte také


Pouze přihlášení mohou vkládat komentáře. Přihlásit se.

Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
se podívámSmajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles