8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Neděle 05.05. 2024
Dnes má svátek Klaudi
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Když vaří táta 4.11. 2012 - Iveta slaví narozeniny

4. 11. 2012 | Televizní tipy
Špagety carbonara, salát z quinoy s grilovaným avokádem, taštičky s kozím sýrem, smažené krevety v těstíčku, tiramisu to vše a ještě více uvidíte v dalším dílu pořadu Když vaří táta s datem 4.11. 2012.

Zafoukalo ze strnišť a přišel ideální čas na pouštění draků. „Sezona čerstvého ovoce a zeleniny je pryč,“ lituje táta, i když je rád, že zeleninu a ovoce si už naštěstí můžeme koupit po celý rok. Iveta slaví narozeniny, takže nastane vítaná příležitost připravit milé kamarádce a cukrářce nějaké překvapení.

Když vaří táta 4.11. 2012 - Iveta slaví narozeninyKromě krásné kytičky dostane taštičky s kozím sýrem a šampaňské od Víti. Součástí slavnostního menu budou také krevety v těstíčku. Mates má rád špagety carbonara, takže v pořadu Když vaří táta vysílaném 4.11. 2012 uvidíme populární pokrm v podání Martina Polačka, který kvůli klukům přidává do jídla smetanu, i když v originálním italském receptu není.

Martin diváky pořadu Když vaří táta také v neděli 4.11. 2012 seznámí s „peruánskou rýží“. Quinoa představuje jednu z nejstarších obilnin Jižní Ameriky, kde byla pěstována a pro své nutriční hodnoty vysoce ceněna Inky. Prý dodávala indiánům takovou sílu, že jim tuto plodinu španělští dobyvatelé zakazovali pěstovat. Listový salát à la Latinská Amerika doplní grilované avokádo, pálivé papričky a sýr.

Dezert pro Ivetku nás vrátí do Itálie, protože jako sladkou tečku Martin připraví oblíbené tiramisu. Dočká se od cukrářky zaslouženého potlesku? Oslavte v neděli na Prima family narozeniny s Ivetou a udělejte si aspoň jednu z lákavých Martinových dobrot. Možná vám s vařením pomohou i vaše děti.

Když vaří táta – 4.11. 2012:

Špagety carbonara jsou vedle pasty pomodoro a aglio olio asi nejznámějším italským receptem na těstoviny. Neobjedeme se bez slaniny, parmazánu, česneku a vajec, Martin přidává i smetanu, jako to dělají na severu Itálie na rakouských hranicích. Tento zlepšovák, kdy do smetany přidá hned vejce a parmazán a na pánvi vše nechá prohřát, je pro děti bezpečnější – žádná salmonela nehrozí a pasta je vláčnější.

Na salát z grilovaného avokáda použijeme výjimečné tvrdé kusy hruškovce. Plody si oloupeme, vypeckujeme, nakrájíme na měsíčky a s aromatickým čerstvým ovčím sýrem, citronovou šťávou, feferonkou a tymiánem zapečeme pět minut pod grilem. Uvařenou quinou i avokádo necháme vystydnout. Se směsí natrhaných zelených salátů Martin vykouzlí zdravý a nevšední salát.

Taštičky s kozím sýrem mají náplň ze sušených rajčat, která nejprve scedíme. Okapaný kozí sýr přijde rovnou do těsta, zralý váleček s ušlechtilou plísní nakrájíme na menší kostičky, které přijdou také do nádivky s pažitkou. Taštičky upečeme v troubě asi čtvrt hodiny dozlatova.

Jihoasijské krevety v těstíčku z mouky, vajec, minerálky, dvoubarevného sezamu a mletého kokosu doprovodí oblíbená kombinace omáček z limetkové šťávy a třtinového cukru, chilli a rybí omáčky.

Když vaří táta 4.11. 2012 - Iveta slaví narozeninySkoro bleskové tiramisu dělá Martin s italským vínem marsalou, které přidá do kávy na máčení cukrářských piškotů. Do krému Jakub zašlehá mascarpone i třicetiprocentní smetanu, vanilková semínka. Martinův recept se obejde bez syrových vajec, ovšem bez pořádné vrchní vrstvy kakaa nikoliv! I když je tento nepečený moučník rychlovka, musí si odpočinout hodiny v lednici.

Tipy a triky z pořadu Když vaří táta s datem 4.11. 2012:

Když spojíme palec a ukazováček, vzniklé kolečko představuje porci.
Estetické špagetové hnízdo utvoříme na naběračce s pomocí točení větší vidličky.

Při přípravě quinoy dodržujte pravidlo podílu 1:2, tedy jeden díl quinoy na dva díly vody. Obilovinu není potřeba dopředu propírat, ani namáčet, vaření zabere do 15 minut.

Křehké těsto na taštičky necháme před válením chvíli odležet v lednici. Pracovní plochu i váleček si nezapomeneme vysypat moukou.

Taštičku si vykrojíme skleničkou s větším průměrem. Po naplnění přehneme, okraj zpevníme i spojíme vidličkou a potřeme mašlovačkou či štětečkem a potřeme rozšlehaným vajíčkem.

Krevetám necháme při loupání poslední článek s ocáskem, abychom ji měli za co uchopit. Menší nemusíme odstraňovat střívko, tygří krevety musíme zbavit trávicího traktu.

Těstíčko je hezky nadýchané, když místo vody přidáme minerálku s bublinkami. Potřebujeme hutnější těsto, aby pěkně drželo.

Mascarpone můžeme použít také místo parmazánu a másla do italského rizota.

Další díl pořadu Když vaří táta sledujte již tuto neděli 4.11. 2012
od 18.00 na Prima family!

Zdroj, foto: Prima Family
Vendula Vrablová


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Je vidět, že ho finační rozpočet při nákupu surovin netíží. Myslím, že spousta rodin by si taky tak chtěla vyvařovat a asi nemohou... :-(
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles