Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Léto - čas jahodLéto - čas jahod
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Neděle 19.05. 2024
Dnes má svátek Ivo
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Ke svému životu potřebujeme denní světlo

29. 06. 2010 | Moderní bydlení
Človek, jako každý živý tvor ke svému životu potřebuje denní světlo.  Dlouhodobý nedostatek přirozeného světla v nás může vyvolat nejen onemocnění očí, ale i celkovou únavu těla. Omezený přísun denního světla se může stát podporou pro vznik závažných onemocnění, kterým je např. i řídnutí kostí.

Snahou většiny architektů a projektantů je navrhovat otevřené, vzdušné a dobře prosvětlené prostory. Přesto  se téměř nikdy nepodaří  prosvětlit každý kout vašeho domova. Při veškeré snaze se neubráníte denním světlem neosvětleným vnitřním chodbám domu, koupelnám, toaletám, atd.  

Dobrým příkladem může být schodiště, které je velmi často v prostorech, kde se k němu mu oknem ani nedostanete. Pokud ano, většinou se nabízí prosvětlení prostoru střešním oknem.  Jestli však nechcete, aby se z mytí střešního okna  stal nebezpečný  tělocvik na schodech,  použijte světlovod, který vám poslouží bez nároku na vaši pozornost a péči a stane se vaším nenápadným společníkem pro každý váš krok.

SvětloDalší důležitou místností v domě je koupelna. Stále ještě je na denním pořádku umístit koupelnu do vnitřních části budovy, tedy prostoru, bez oken.  Na první pohled se dá říct, že v ní netrávíme tolik času, tak proč plýtvat prostory s okny. Na druhou stranu právě v koupelně začínáme svůj den.   Proč se tedy připravit o příjemný začátek dne jen z toho důvodu, ze právě naše koupelna nemá okna?


I tam, kde okna nestačí, lze do vašich domovů přivést  dobré denní světlo  z oblohy pomoci jednoduchého zařízení tubusových světlovodů a to bez nároku na elektrickou energii. Zbavte se stísněných pocitu v malé tmavé koupelně  a vstupte do příjemně prosvětlené místnosti právě vycházejícím sluncem, obklopeni živými květinami. A najednou zjistíte, jak může být vaše tmavá a malá koupelna bez oken  prostorná!

Venku je krásný den a stejně musíte v koupelně rozsvítit žárovku? Při umělém osvětlení musí být zvláště ženy velmi opatrné, aby jejich líčení venku na přirozeném světle nevypadalo jako maska klauna.  Chodíte-li za svými dětmi neustále zhasínat světlo do koupelny, se světlovodem nemusíte a navíc se pousmějete nad otázkou vašich návštěv, kde se v koupelně zhasíná.
 


Zdroj: Lightway

ZUZI
ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 
Čtěte také



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
zabudovanou klasickou zarivku a vyhovuje mi
Obrázek uživatelky
profil
práve som si prebojovala doma veľké okná
Obrázek uživatelky
profil
Bydlím ve starším domě. Světlovod zřejmě nebudeme budovatSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
světla opravdu není nikdy dost,poučný článek
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles