O některých si jen povíme, jiné si v našem premiérovém letním speciálu připravíme.
Nyní jen namátkou - oblíbený Dobošův dort je složen z šesti tenkých, zvlášť upečených piškotových plátů spojených čokoládovým máslovým krémem, a je pokryt karamelovou polevou.
Krumpli jsou marcipánové brambůrky plněné čokoládovým máslovým krémem, gesztenye neboli kaštany jsou vyrobeny z jemné kaštanové hmoty a polité čokoládovou polevou. Čokoládové řezy Rigó Jancsi nesou jméno po maďarském cikánském primášovi, bravurním houslistovi, jehož hudba a uhrančivé černé oči měly na svědomí společenský skandál. Maďarská kuchyně má i své oblíbené domácí zákusky, které si už našly nebo teprve najdou cestu do vašich kuchyní, jako například almás pite - jablečný koláč, lekváros szelet - koláč s marmeládou, či tvarohové řezy a la Rákóczi, pojmenované po autorovi, který tento dezert vytvořil pro maďarský restaurant na Světovou výstavu v Bruselu v roce 1958.
Kdy změníme letní čas na zimní v roce 2025?
Bramboráky - nejoblíbenější recepty
Hrajte s námi SUDOKU online !
Školní rok a školní prázdniny v roce 2025/2026



















