Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
pondělí 06.05. 2024
Dnes má svátek Radoslav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Kniha Hravé pohybovky

18. 02. 2024 | Knižní tipy
Název: Hravé pohybovky
Autor: Gabriela Vávrovská
Nakladatelství: Pointa
Rok vydání: 8. 2. 2024
Rozměry: 210 x 210 mm
Vazba: brožovaná lepená
Počet stran: 120
Cena: 399 Kč

Soubor her zaměřených na různé oblasti rozvoje dítěte. Zejména na kooperaci, prosociální cítění, rozvoj pohybových dovedností a schopností, které se mimo jiné prolínají i s rozvojem pozornosti, prostorovou orientací či smyslem pro rytmus. Mnohé hry povzbuzují děti k tvořivosti a k zpřesňování jejich postřehu. Hry jsou navíc rozděleny podle témat a ročních období a lze je zařadit v mateřské škole do třídního vzdělávacího programu (TVP). Kniha je určena především pro učitele mateřských škol, ale i pro pracovníky různých center, kteří pracují s dětmi a nabízejí jim pohybové vyžití.

O čem se v knize Hravé pohybovky píše


Kniha Hravé pohybovky zavede čtenáře pohybem do světa různých témat, která lze zařadit do týdenní vzdělávací nabídky v různých ročních obdobích. Najdou zde témata jako papírový drak, zimní sporty, karneval, jarní květiny nebo se podívají do říše včel. Jednotlivá témata obsahují několik různých pohybových her, které děti seznámí s vybraným tématem a při hraní tak proniknou do jeho podstaty. A nejenže si rozvíjejí základní pohybové dovednosti a pohybové vlastnosti, ale také se vzdělávají a aktivně se zapojí do řešení aktuálního tématu.

Hravé pohybovkyPro koho je kniha Hravé pohybovky určena


Především pro učitelky mateřských škol a děti ve věku od tří do šesti let. Líbit se bude i rodičům, kteří mají aktivní děti, ale i táborovým vedoucím. Jednoduše všem, jež nějakým způsobem vzdělávají děti v tomto věku. A také pro všechny, kteří mají rádi pohyb spojený se vzděláním.

Proč autorka knihu 

Hravé pohybovky napsala


Kniha vznikla úplnou náhodou. Autorka si psala do školky přípravu na týdenní téma, hledala si k němu různé činnosti a aktivity a nikde nenarazila na nějakou pěknou pohybovou hru, která by jí do vybraného tématu hodila a zároveň by děti s daným tématem řádně seznámila. A tak vznikl nápad začít sepisovat pohybové hry na různá témata, která se ve školkách objevují a se kterými učitelky pracují. Spojit vzdělání s pohybem je pro ni asi ta nejlepší kombinace. Při psaní se inspirovala svou prací, ale také svými zkušenosti ze studentských let.

O autorce knihy Hravé pohybovky


Pracuje jako učitelka v mateřské škole. Vystudovala střední a vysokou školu pedagogickou, obor předškolní a mimoškolní pedagogika. Díky své práci si plní své sny. Miluje pohyb, a to v jakékoliv formě, ať už jsou to míčové sporty, jízda na kole, či tanec.


Tuto knihu Hravé pohybovky zakoupíte v knihkupectví a na internetových stránkách nakladatelství Pointa.cz.


Vendula Flassig Vrablová
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Kniha Hravé pohybovky:

Kniha Hravé pohybovky
Kniha Hravé pohybovky
Kniha Hravé pohybovky
Kniha Hravé pohybovky
Kniha Hravé pohybovky
Kniha Hravé pohybovky
Kniha Hravé pohybovky
 
Čtěte také



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !