8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 02.05. 2024
Dnes má svátek Zikmund
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Kniha Vlak v 6:20

13. 10. 2023 | Knižní tipy
Název: Kniha Vlak v 6:20
Autor: David Baldacci
Datum vydání: 9 / 2023
Nakladatelství: Kalibr
Vazba: Pevná
Formát, hmotnost: 155 × 233 mm, 622 g
Počet stran: 408
Cena: 399 Kč

Spiknutí, korupce a vraždy aneb akční thriller No. 1 dle New York Times! Každý den si Travis Devine oblékne levný oblek, vezme si kufřík z umělé kůže a v 6.20 nasedne na příměstský vlak, aby odjel na Manhattan, kde pracuje jako analytik v nejprestižnější investiční firmě ve městě. 

Z okna vlaku hledí na honosné domy nejbohatších lidí a sní o tom, že se k nim přidá. Jednoho rána však jeho nudnou rutinu naruší anonymní e-mail: Je mrtvá. Devineova kolegyně a bývalá přítelkyně, byla nalezena oběšená – zřejmě spáchala sebevraždu. A kromě toho jistá nepříjemná návštěva Devina vydírá, že pokud se nezúčastní tajného vyšetřování ve své firmě, vyplave na povrch nehezké tajemství z jeho minulosti v armádě...

Kniha Vlak v 6:20Ukázka z knihy Kniha Vlak v 6:20:


Usadil se na místo, kde cestou do New Yorku sedal vždycky – třetí řada, sedadlo vpravo u okna. Cestou zpátky sedal vlevo. Vlak si to šinul vpřed zcela bez ambicí, na rozdíl od lidí, které vezl. V Evropě a v Asii jezdí hladké rychlovlaky připomínající gepardy, ale tady jsou to šneci. I tak to však vychází rychleji než auta zasekaná ve vražedné zácpě, která trčí cestou do New Yorku i z něj ráno, v poledne a večer.

Příslušníci generací před ním jezdili přesně toutéž trasou, aby si vydělávali na živobytí v manufakturách mrakodrapů na Manhattanu. Spousta jich při tom umřela z obvyklých příčin: vražedné infarkty, mrtvice, aneuryzmata, pomalá smrt na neurologické potíže či rakovinu, játra zničená přemírou alkoholu či sebevražda, když už člověk to vypětí nedokázal snášet.
Devine bydlel v Mount Kisku v sešlém domě sdíleném se třemi spolubydlícími, jimž bylo něco přes dvacet, kteří se snažili každý po svém vydobýt si budoucnost. Když se den za dnem vydával pracovat na své budoucnosti on, ještě spali.

Vlak se blížil k Manhattanu a postupně se plnil cestujícími. Bylo léto, slunce už stálo vysoko na obloze a dělalo se vedro. Devine by mohl bydlet v New Yorku, platit mnohem víc za nájem a mít kratší cestu do práce. Měl ale rád stromy a otevřený prostor a žít stále obklopený mrakodrapy a betonem nebylo podle jeho představ. Když uvažoval, kde bydlet, zčistajasna mu zavolala realitní agentka, která znala jeho kamaráda, a řekla mu, že mu našla pokoj v domě. Byl vcelku levný, takže na tom ušetřil. A do New Yorku dojížděl kdekdo, i když to ráno a večer stálo nějaký čas. Ovšem tuhle zásadu měl vrytou do psychiky už od dětství.

„Musíš dřít, dokud nepadneš, Travisi,“ opakoval mu otec pořád dokola. „Nikdo na světě ti nic nedaruje. Musíš si to vzít, a to dokážeš jen tak, že budeš dřít víc než všichni ostatní...“


O autorovi knihy Kniha Vlak v 6:20:


David Baldacci (*1960) je světově proslulým autorem bestsellerů a patří mezi nejslavnější spisovatele. Jeho knihy vycházejí ve více než pětačtyřiceti jazycích a ve více než osmdesáti zemích, ve světě se jich prodalo již přes 150 milionů výtisků. Některá jeho díla byla adaptována i pro film a televizi. Spolu se svou ženou je také zakladatelem neziskové organizace Wish You Well Foundation, která se věnuje podpoře gramotnosti po celé Americe.


Tuto knihu Kniha Vlak v 6:20 zakoupíte v knihkupectví a na internetových stránkách nakladatelství Knižního Klubu nebo na eshopu Luxor.cz


Vendula Flassig Vrablová
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Kniha Vlak v 6:20:

Kniha Vlak v 6:20
 
Čtěte také



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !