8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Miminka
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 04.05. 2024
Dnes má svátek Květoslav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Kolika kojence - jak na ni

1. 04. 2012 | Dětské nemoci
Kolika kojence - už jste se s ní setkali? Od 3. týdne malého trápily bolesti bříška. Musím konstatovat, že je hrozné koukat na svíjící se mimiko a nemoci mu pomoct. Vyzkoušeli jsme s manželem téměř vše doporučené – od kapiček, různé mastičky, přes masáže bříška, teplé plenky na bříško, pecičky z drogerie – na chvíli zklidnily bolesti, úprava stravy z mé strany, fenyklový čaj, rektální rourku a až po náruč jednoho z rodičů.

Speciálně na koliky kojence jsme zakoupili polohovací lehátko a musím říct, že občas usnul jen v něm. Když nebyla největší koliková krize, pomohlo chování, houpání v křesílku nebo vození v kočárku, pokud přišla krize (většinou kolem 18 -20 hod.) vzala jsem si malého na sebe a většinou v poloze bříško na bříško šťastně usnul – byly dny, kdy spinkal jen na mně. Díky tomu jsem se i já v polosedě vyspala, i když má krční páteř dostávala zabrat.

Ale přesto, když to na malého přišlo, poletovaly mi v hlavě myšlenky, zda je vše v pořádku a zda malý není nemocný. Přes veškeré snahy Vojtíka bříško trápilo až do 5,5 měsíce. Koliky kojence  to už  nebyly, ale prdíky Vojtíka stále zlobily a budily ho ze spaní. Všichni říkali - hlavně pediatr - že musíme vydržet tak do 3. měsíce. Pak když neustávaly, měla jsem vyzkoušet vysadit mléčné produkty na cca 10-14 dní. Měla jsem podezření na alergii na mléko, nebo tzv. intoleranci laktózy - ale nepotvrdilo se to. A bylo to kruté, nemohla jsem ani sušenky, čokoládu, prostě nic, co obsahuje mléko. A stejně se nic nepotvrdilo, malého to zlobilo stále.

V 5. měsíci jsem měla zkusit začít dávat příkrmy, a tak snížit množství mléka - stále jsme jen kojili. A opravdu - nyní (Vojtíkovi je 6 měsíců) už máme dopoledne přesnídávku, v poledne masozeleninový příkrm a večer kašičku - bezmléčnou Sinlac, a je to supr. Vojtík se vyspí a krásně prdí. Dokonce od kaše vydrží 5-6 hodin bez kojení, dřív ho vzbudilo bříško, dnes ho vzbudí hlad:-).

Všem maminkám, které to trápí, přeji trpělivost a držím palečky - kolika kojence přejde, jen vydržet.
Také doporučuji knihu od Harveyho Karpa - Nejšťastnější miminko v okolí, já to četla, až když už jsem sama zjistila, jak malého ukonejšit, ale jsou zde dobré rady a vysvětlení, proč tím některá miminka trpí a jiná ne.


Chytra - čtenářka
ChytráŽena.cz
                      



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Na koliku pro maminku nic nenadýmavého pokud teda kojí,fenyklový a kmínový čaj :o) a mimču určitě doporučuji kapičky Espumisan...zkoušela jsem asi troje,ale tyhle z toho všeho vyšly nejlépe a nejvíc nám pomáhají...
Obrázek uživatelky
profil
Nám hodně pomáhaly teplé, dlouhé koupele a Baby Calm kapky.
Obrázek uživatelky
profil
..mazali jsme bříško Pupíkem a většinou to pomáhalo Smajlík
..na zoubky chladící kousátka nebo také něco prodávaj na potírání dásní co jim uleví.. u nás to nebylo třeba, obě cácorky růst zoubků většinou prospaly ...
Obrázek uživatelky
profil
Vojtíka také trápí zuby, je mu 7.m. a má 2 spodní řezáky
Obrázek uživatelky
profil
nam nepomahalo taky vubec nic, muj nazor je, ze z toho miminko proste musi vyrust. kolem 4. mesice se mimco zacina vic hybat a koliky prestanou. a zacnou bolet prouzejici se zoubkySmajlík nas maly zlobi se zubama se vsim, co k tomu patri v pravidelnych intervalech od tretiho mesice, je mu skoro 8 a zub jeste nema.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles