Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Léto - čas jahodLéto - čas jahod
Chytrá žena na Facebooku
Miminka
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 18.05. 2024
Dnes má svátek Nataša
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Kolika kojence - jak na ni

1. 04. 2012 | Dětské nemoci
Kolika kojence - už jste se s ní setkali? Od 3. týdne malého trápily bolesti bříška. Musím konstatovat, že je hrozné koukat na svíjící se mimiko a nemoci mu pomoct. Vyzkoušeli jsme s manželem téměř vše doporučené – od kapiček, různé mastičky, přes masáže bříška, teplé plenky na bříško, pecičky z drogerie – na chvíli zklidnily bolesti, úprava stravy z mé strany, fenyklový čaj, rektální rourku a až po náruč jednoho z rodičů.

Speciálně na koliky kojence jsme zakoupili polohovací lehátko a musím říct, že občas usnul jen v něm. Když nebyla největší koliková krize, pomohlo chování, houpání v křesílku nebo vození v kočárku, pokud přišla krize (většinou kolem 18 -20 hod.) vzala jsem si malého na sebe a většinou v poloze bříško na bříško šťastně usnul – byly dny, kdy spinkal jen na mně. Díky tomu jsem se i já v polosedě vyspala, i když má krční páteř dostávala zabrat.

Ale přesto, když to na malého přišlo, poletovaly mi v hlavě myšlenky, zda je vše v pořádku a zda malý není nemocný. Přes veškeré snahy Vojtíka bříško trápilo až do 5,5 měsíce. Koliky kojence  to už  nebyly, ale prdíky Vojtíka stále zlobily a budily ho ze spaní. Všichni říkali - hlavně pediatr - že musíme vydržet tak do 3. měsíce. Pak když neustávaly, měla jsem vyzkoušet vysadit mléčné produkty na cca 10-14 dní. Měla jsem podezření na alergii na mléko, nebo tzv. intoleranci laktózy - ale nepotvrdilo se to. A bylo to kruté, nemohla jsem ani sušenky, čokoládu, prostě nic, co obsahuje mléko. A stejně se nic nepotvrdilo, malého to zlobilo stále.

V 5. měsíci jsem měla zkusit začít dávat příkrmy, a tak snížit množství mléka - stále jsme jen kojili. A opravdu - nyní (Vojtíkovi je 6 měsíců) už máme dopoledne přesnídávku, v poledne masozeleninový příkrm a večer kašičku - bezmléčnou Sinlac, a je to supr. Vojtík se vyspí a krásně prdí. Dokonce od kaše vydrží 5-6 hodin bez kojení, dřív ho vzbudilo bříško, dnes ho vzbudí hlad:-).

Všem maminkám, které to trápí, přeji trpělivost a držím palečky - kolika kojence přejde, jen vydržet.
Také doporučuji knihu od Harveyho Karpa - Nejšťastnější miminko v okolí, já to četla, až když už jsem sama zjistila, jak malého ukonejšit, ale jsou zde dobré rady a vysvětlení, proč tím některá miminka trpí a jiná ne.


Chytra - čtenářka
ChytráŽena.cz
                      



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Pouze přihlášení mohou vkládat komentáře. Přihlásit se.

Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Na koliku pro maminku nic nenadýmavého pokud teda kojí,fenyklový a kmínový čaj :o) a mimču určitě doporučuji kapičky Espumisan...zkoušela jsem asi troje,ale tyhle z toho všeho vyšly nejlépe a nejvíc nám pomáhají...
Obrázek uživatelky
profil
Nám hodně pomáhaly teplé, dlouhé koupele a Baby Calm kapky.
Obrázek uživatelky
profil
..mazali jsme bříško Pupíkem a většinou to pomáhalo Smajlík
..na zoubky chladící kousátka nebo také něco prodávaj na potírání dásní co jim uleví.. u nás to nebylo třeba, obě cácorky růst zoubků většinou prospaly ...
Obrázek uživatelky
profil
Vojtíka také trápí zuby, je mu 7.m. a má 2 spodní řezáky
Obrázek uživatelky
profil
nam nepomahalo taky vubec nic, muj nazor je, ze z toho miminko proste musi vyrust. kolem 4. mesice se mimco zacina vic hybat a koliky prestanou. a zacnou bolet prouzejici se zoubkySmajlík nas maly zlobi se zubama se vsim, co k tomu patri v pravidelnych intervalech od tretiho mesice, je mu skoro 8 a zub jeste nema.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles