Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 25.04. 2024
Dnes má svátek Marek
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Květiny do dětského pokoje na jaro

5. 03. 2012 | Zahrádka
S příchodem jara můžeme oživit dětský pokoj různými barevnými květinami, které umístíme do okrasných nádob a květináčů. Jaro je v plném rozkvětu, stromy a keře se zelenají, zahrady hýří krásnými barvami a hezky voní.

Venku se příroda probouzí ze zimního spánku, tak proč si kousek rozkvetlé přírody nevzít domů. Některé rostlinky krásně a svěže voní. V dětském pokojíčku mohou být květiny trvanlivé, ale také i řezané. Jarními květy ozdobíme zajímavě dětský pokojíček. Do nerozbitné vázy - například plastové nádoby - můžeme umístit narcisky, modřenec, tulipány, zahradní petrklíče a jiné kvítí, které máme zrovna na zahrádce. I když natrhané kvítí ve vázičce dlouho nevydrží, děti určitě potěší.

Květiny do dětského pokoje na jaroKdyž nemáme zahrádku, nemusíme být smutní, většina prvních jarních kytiček se dostane koupit v zahradnictví v krásných nádobách, například krokusy, miniaturní narcisky a jiné jarní kytičky.

Květiny do pokojíčku


Ibišek je nenáročná rostlinka, která kvete krásnými velkými květy od jara do podzimu. I když květ nevydrží dlouho, udělá každému dítěti radost. Rostlinka má oválné listy se zubatým okrajem, květy jsou jednoduché nebo plné, v barvě bílé, žluté, oranžové, červené a růžové. K tomu, aby květina kvetla, potřebuje dostatek světla, ne však přímé slunce. Vhodná je běžná pokojová teplota. Rostlinku v době kvetení vydatně zaléváme.

Dětem gerbera připomíná velkou sedmikrásku, která zdobí naše zahrady. K pěstování doma je vhodná varianta s krátkým květním stvolem. Květina vyžaduje světlé stanoviště, zemina nesmí být zcela vyschlá a také ne přemokřená. Vděčnou kytičkou do jarního pokoje jsou také begónie a hrnkové růže, které kvetou v krásných barvách. Pro děti jsou tyto květiny zajímavé. Do dětských pokojíčků patří také bylinky, které předávají do ovzduší léčivé silice. Eukalyptus, cypřiš a levandule. Rostlinky vyžadují dostatek světla.

Vodomilný cypřiš pomáhá zvyšovat vzdušnou vlhkost.Tyto přírodní osvěžovače jsou dobrým společníkem do dětských pokojů. Jsou známy svými léčivými účinky na dýchací ústrojí, protože vylučují aromatické léčivé látky. Mají krásnou vůni. Eukalyptus, rostlinka s krásnou mentolovou vůní. Má ráda místečko s dostatkem světla, bez přímého slunce. Musíme ho pravidelně zalévat, zejména v teplých dnech, ale nepřelít.
 
Levandule, krásná rostlinka s příjemnou vůní, není náročná na pěstování. Můžeme ji pěstovat stejně jako ostatní bylinky nejen na zahrádce, ale také doma. Levandule potřebuje minimální zálivku, ale i ta je důležitá. Rostlina by měla být umístěná na místě s dostatkem světla. Pokojový cypřiš je dekorativní rostlina zelené barvy s citrónovou vůní. Rostlina potřebuje dostatek světla a pravidelnou zálivku. Nesnáší přímé sluneční paprsky. Cypřiš si sám udržuje krásný tvar.

Slunečnice je krásná dekorativní jednoletá rostlina. Jak název napovídá, má ráda slunce. Do pokojíčku se hodí zakrslé slunečnice, tato velká sluníčka mají děti v pokojíčku rády. Ke svému růstu potřebují slunné stanoviště, dostatečnou zálivku a oporu, aby se předešlo polámání, rostlinky nezakořeňují hluboko. Sazenice si mohou děti vypěstovat samy, vyséváme v květináčích koncem dubna, do hloubky 2 cm.

Zajímavou rostlinkou pro děti je také šáchor. Tato vodomilná rostlinka je pro děti ideální, nemůžou ji přelít. Šáchor potřebuje světlé a teplé místo, neměl by ale být na přímém slunci.

Jarní květiny jsou pěknou ozdobou dětského pokoje.


marta - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Květiny do dětského pokoje na jaro:

Květiny do dětského pokoje na jaro
 
Čtěte také



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
květiny moc ráda,takyjich doma mám opravdu hodně.
Obrázek uživatelky
profil
máme květiny v každé místnosti Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
a dobré tipy na pestovanie kvetov nielen do detskej izby.
Obrázek uživatelky
profil
hezký článek Smajlík a dobré tipy na květinovou výzdobuSmajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles