8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 03.05. 2024
Dnes má svátek Alexej
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Lady Jane III. - Volání minulosti

8. 03. 2010 | Knižní tipy
Název knihy: Lady Jane III.
Podtitul: Volání minulosti
Autor: Alexander Stainforth
Nakladatelství: Daranus
Rok vydání: 2010
Rozměry: 130 x 200 mm
Počet stran: 208 str.
Cena: 249 Kč

Historická romantická série pokračuje! Po druhém dílu Lady Jane - Dítě naděje je tu díl třetí s podtitulem Volání minulosti.Tajemný sen přivádí okouzlující Jane zpět na Dumfort. Místo další hrozby ji však čeká omilostnění z rukou krále.

Po tragickém pádu z koně se Jane zhroutí svět – nejen, že přichází o Rexovo dítě, ale zjišťuje, že i on má svoji minulost v podobě sedmiletého syna.
Události nabírají nečekaný spád poté, co král Jane navrátí veškerý majetek po jejím prvním manželovi Christianovi. Jane se tak vrací na Menfield, aby čelila krutým vzpomínkám a stala se znovu jeho paní. 
Minulost, kterou se tolik přála pohřbít, jejím příjezdem nečekaně ožívá.


lady-jane-volani-minulostiUkázka z knihy Lady Jane - Volání minulosti:
Jane za Rexem ještě několikrát zavolala, bylo to však zbytečné. Vzdychla si, zůstala sama uprostřed potemnělé zahrady. Jediným jejím společníkem byla lucerna. Najednou pocítila, jak se jí kolem těla ovíjí chlad. Jako by se jí po těle plazily studení hadi...Co teď? Vrátit se na Menfield a srazit se tam se zuřícím Rexem? Ne, počká, až se uklidní. Určitě se jí ale bude muset omluvit. Nezasloužila si takové chování. Myslela to přece dobře. Nejde o Rexovu neschopnost. Kdyby byl neschopný, otce by něco takového vůbec nenapadlo, ani by nesouhlasil s jejich sňatkem. Všechno je to jenom nedorozumění. Bude se muset smířit s tím, že nezvolila nejlepší okamžik k tomuto rozhovoru. Rozhodla se, že se ještě kousek projde. Zamíří od jezírka k alejím a pak se po cestě vydá zpátky k zámku. Vzhlédla k nebi. Bylo jasné a objevily se na něm první zářivé hvězdy. Jane je tu pozorovala při osamělých nocích, kdy byl Christian v Londýně a ona netoužila po ničem jiném než po jeho objetí. Hvězdy... Přála by si být jednou z nich. Zůstávat na stejném místě, neměnit se, a přesto zářit mezi ostatními.
Našlapovala pomalu, ačkoli lucerna poskytovala dostatek světla. Navíc cesta byla čistá, nenarazila na žádné kameny ani větve. Boris se o zahradu postaral výborně. Christian, Rosamunda, Belluah... Kolikrát se tu takhle procházeli. Kolikrát vytýkala Rosamundě, aby se držela staršího bratra a netropila  hlouposti. Jako by to ta malá dívenka mohla pochopit. Nenáviděla se. Měla zemřít místo nich, ona se teď měla smažit v pekle za to, jak se k Rosamundě chovala. Odpustí si to někdy? Může tuto osudovou chybu vůbec napravit? Z myšlenek ji vytrhlo zašramocení mezi stromy. Zastavila se, cítila, jak se jí divoce rozbušilo srdce. Tohle nevypadalo na ptáky ve větvích. Tohle bylo něco mnohem většího. „Je tu někdo?“ zavolala Jane přiškrceným hlasem a snažila se posvítit si lucernou. Přistoupila blíž, když se hluk ozval znovu. Málem zděšeně vykřikla. Srdce jí v tu chvíli prudce poskočilo. „Ozvěte se prosím!“ Nikdo se však neozýval. Jane vnímala, jak jí nebezpečně tuhnou nohy. Jestli teď neučiní krok, nebude toho schopná snad už nikdy. Nesmíš se nechat ovládnout strachem, opakovala si v duchu.

O autorovi:

Narodil se 18. dubna 1982 v Kladně. Již osmým rokem pracuje v knižní branži. Kromě práce a psaní ho naplňuje a inspiruje hlavně hudba.
První knihu pod pseudonymem Alexander Stainforth vydal v roce 2003. Od té doby mu vyšlo celkem devět knih. Jeho pravé jméno zní David Kaps.


Tuto knihu Lady Jane III. - Volání minulosti koupíte v knihkupectví a na internetových stránkách autora knihy.

PetraC
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 
Čtěte také



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !