Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 26.04. 2024
Dnes má svátek Oto
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Les mrtvých - film z česko-slovenského pomezí

18. 10. 2009 | Televizní tipy

Napínavý film z česko-slovenského pomezí roku 1919 Les mrtvých natočil v Centru dramatické tvorby Televizního studia Brno České televize režisér Jiří Svoboda.  Film uvede ČT1 v neděli 18. října 2009 ve 20 hodin.


Drama mladé manželské dvojice se odehrává ve společensky a politicky pohnuté době mladé Československé republiky v roce 1919, kdy manžel Michal (Jan Dolanský) je rozhodnut využít dosud neurovnaných poválečných poměrů k obohacení, které mu má v jeho pošetilých představách získat obdiv a lásku zbožňované ženy Fantoši (Lívia Bielovič).

Tento magický příběh s prvky hororu je vlastně také “filozofující thriller”, jenž vedle divácké atraktivnosti přináší navíc výrazné myšlenkové poselství  o hrůzném dědictví  první světové ukazkaválky, jehož výhonky zla jako by se mysticky přenášely do mysli lidí i v době míru

Vždycky, když se lámou dějiny, když končí velká světová krveprolití, jakoby se otevíral  v touze po moci a bohatství prostor pro drobné i větší lidské běsy - zákeřnosti, zrady, loupeže, násilí, vraždy. Postavy filmu Les mrtvých jsou živoucí příklady, jak lze podlehnout lidským slabostem, ať už ze závisti, žárlivosti, vášně, nebo ve snaze získat lásku či bohatství nepoctivou cestou.

Les mrtvých byl pro lidi mnoha generací žijících v jeho okolí tajemným a málo bezpečným územím, rájem lapků a banditů, v době války i útočištěm dezertérů. Vyprávějí si o něm strašidelné historky, které jsou čas od času živeny neméně strašidelnou realitou.

To však neodradí mladého statkáře Michala od úmyslu projet právě tímto lesem do blízkého městečka, aby zde uzavřel výhodný obchod. K předpokládanému úspěchu této poněkud podezřelé finanční transakce mu má dopomoci právě špatná pověst lesu mrtvých. Rafinovaný plán se mu však vymkne z ruky a jeho posedlost po majetku ho krutě potrestá. Les mrtvých nezůstane své pověsti nic dlužen.

ukazkaFilm vznikl na motivy povídky rumunského autora Gib Mihaesca. Štáb natáčel v roce 2008 v okolí Brna, Tišnova, ve Křtinách, ale také v jižních Čechách ve Slavonicích a na dalších místech.

Hrají: Jan Dolanský, Lívia Bielovič, Dušan Lenci, Emil Horváth ml., Jiří Pecha, Petr Halberstadt, Matěj Hádek a další

Scénář: Alois Ditrich
Režie a režijní úprava scénáře: Jiří Svoboda
Kamera: Ivo Popek
Dramaturg: Josef Souchop
Produkce: Petr Pinkas
Vyrobila: Česká televize, Televizní studio Brno, Centrum dramatické tvorby
Stopáž: 82 minut


Zdroj: Česká televize


Simbelmine
ChytráŽena.cz


 



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Les mrtvých - film z česko-slovenského pomezí:

Les mrtvých - film z česko-slovenského pomezí
Les mrtvých - film z česko-slovenského pomezí
Les mrtvých - film z česko-slovenského pomezí
 
Čtěte také



Komentáře
« Předchozí   1   2  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
vůbec se mi to nelíbilo, čekala jsem pěkný nedělní večer, ale moc mě film zklamal. Vydržela jsem 30 minut.
Obrázek uživatelky
profil
dobrá fantasmagorie a velké zklamání
Obrázek uživatelky
profil
Tak mě film docela zklamalSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
No tak to jsem prošvihla?Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
uvidíme jakej bude
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles