Čas malinČas malin Rybízová marmeláda - nejoblíbenější receptyRybízová marmeláda - nejoblíbenější recepty Radostná seznámení ve StarDanceRadostná seznámení ve StarDance Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 27.07. 2024
Dnes má svátek Věroslav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Lesní terapie

19. 05. 2024 | Knižní tipy
Název: Lesní terapie
Podtitul: Jak využít dávnou
moudrost v moderním světě
Autor: Aleš Miklík
Nakladatelství: Jota
Datum vydání:  2.5.2024
Formát: 145 x 210 mm
Vazba: brožovaná
Počet stran: 216
Cena: 318 Kč

Otevřete dveře nejzkušenějšímu terapeutovi na světě – přírodě. Příroda je pro řadu z nás místem, které intuitivně hledáme, když potřebujeme zbavit hlavu tíživých myšlenek, nabrat energii a zahnat stres. Při procházkách v lese se často cítíme mnohem lépe než jinde, lehčí a zdravější. V posledních letech tyto pocity potvrzují i věda a medicína: příroda prospívá našemu zdraví. Napadlo vás ale, že tento léčivý vztah lze cíleně podpořit a prohloubit tím, co a jak v lese děláme?

Kniha Lesní terapieČeši jsou známí tím, že do lesa chodí rádi, třeba sbírat houby. Ve skutečnosti však mnozí z nás vnímali vztah s přírodou naposledy v dětství, kdy jsme si v ní dokázali uvolněně hrát a tvořit. Tuto radost a štěstí však můžeme zažívat i jako dospělí, začneme-li se s přírodou propojovat skrze své smysly.

Lesní terapie na principech metody šinrin-joku má své kořeny v Japonsku, kde pomáhá obnovovat zdraví lidí i lesa posilováním jejich vzájemného vztahu. Vede nás k tomu, abychom si vzpomněli na naši přirozenou schopnost prožívat přítomný okamžik a sebe samé na hlubší úrovni, než nám zrovna naše mysl dovoluje. A to má celou řadu zdravotních benefitů.

S lesní terapií, moderní metodou v oblasti zdravého životního stylu, vás seznámí Aleš Miklík, jeden z prvních certifikovaných průvodců ve svém oboru.

O autorovi knihy Lesní terapie:


Aleš Miklík prožil dětství v bezprostřední blízkosti lesa, který ho odmalička fascinoval. Postupem času si vytvořil vlastní metody, jak v přírodě zlepšovat své fyzické i mentální zdraví a v dospělosti začal své zkušenosti vracet přírodě i lidem. Absolvoval 1,5letý výcvik vědomého muže u rakouského mentora Gregora Steinmaurera či horskou expedici s Wimem Hofem. V roce 2019 opustil práci v prestižní firmě a odešel do Norska, kde absolvoval téměř roční trénink lesní terapie u americké Association of Nature and Forest Therapy (ANFT), na který navázal certifikací v přírodním wellbeingu. Několik let pracoval jako mluvčí Hnutí DUHA, dnes působí jako průvodce v lesní terapii. Obnovu vztahu lidí a přírody vnímá jako své poslání. Podrobnější informace o jeho práci na lesniterapie.cz.

                                                                      ***

„I pro mne je cesta lesní terapie osobním příběhem. Bez vlastních vzpomínek a zážitků bych těžko mohl dojít tam, kde jsem dnes. Mnoho z mých zkušeností zároveň poslouží jako ilustrace toho, co vám chci předat. A protože vám tuto knihu nabízím jako pozvání, budu na různých místech používat opravdu pozvánky – návrhy, jak se s přírodou lépe spojit a jak se naučit být všímavější i vůči některým přírodním (a přirozeným) aspektům naší duše. Můžete je využít v rozsahu a podobě, která vám bude připadat v danou chvíli nejlepší, a třeba se k nim i opakovaně vracet. Přece jen jde o knihu o lese a přírodě, proto ji směle berte s sebou ven a čtěte třeba pod stromem. Mnoho z popsaného si můžete rovnou vyzkoušet, ať už sami, nebo s rodinou či přáteli.“
                                                                                                                          
Aleš Miklík o knize Lesní terapie


Tuto knihu Lesní terapie zakoupíte v knihkupectví a na internetových stránkách nakladatelství Jota.

Vendula Flassig Vrablová
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Lesní terapie:

Lesní terapie
 
Čtěte také



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !