Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 28.03. 2024
Dnes má svátek Soňa
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Líbání ve větru

2. 09. 2008 | Knižní tipy
Název knihy: Líbání ve větru
Autorka: Petra Nachtmanová
Vydavatelství: Akcent
Rok vydání: 2008
Počet stran:
Cena: 189 Kč
Vazba: vázaná s přebalem

Když ji líbal ve větru, slzy štěstí jí tvář oblékaly..., ale ještě před tím se s ní rozešel fotbalista Luboš, kterého měla ráda. Nová láska na sebe nenechá dlouho čekat a v akvaparku se seznamuje s Mirkem. Mají mnoho společného – oba baví sport, zdravá strava a cestování. Vydává se s ním na čas do Španělska, kde si chtějí vydělat peníze na exotické cesty. Osud ale brzy přetrhne krásné plány. Dvacetiletá Romy se musí vrátit zpět do Čech, kde nemyslí na nic jiného než na tragickou událost. Nakonec ji zachraňuje její sportovní vášeň. Dělá si kurz cvičitelky aerobiku a posléze se rozhoduje, zda zůstat v náručí dalšího muže, který jí vstoupil do života...

Autorka knihy Líbání ve větru:

Spisovatelka Petra Nachtmanová se narodila 9. listopadu 1972 v Děčíně. Od roku 2001 žije s partnerem a dcerkou na ostrově Curaçao v Nizozemských Antilách. Je členkou české sekce autorů detektivní literatury AIEP a členkou International Board on Books for Young People (IBBY) – Mezinárodního sdružení pro dětskou knihu. Mezi její koníčky patří psaní, fotografování, hudba a filmy. Přehled její tvorby najdete na www.shaylen.epika.cz

Ukázka z knihy Líbání ve větru:

Líbání ve větruStav koupálka je ucházející. Na ráno dost lidí, ale ne jako včera, o trochu míň. Zajímá mě hlavně ten jeden. Rozhlížím se, ale nikoho zdánlivě známého nevididím.
 Strkám si lístek do batohu a mířím na obvyklé místo na trávě   mezi keříky.  Roztahuji osušku, přetahuji si šaty přes hlavu, sedám si, házím šatky na zem. Za nimi letí  opalovací krém, flaška s vodou, okurka, jablko a celozrnný rohlík se sýrem. Potom vytahuji hororový románek a ruku přejde další pohyb, protože mi někdo mluví za zády.
„Nejdeš si zaplavat?“
Sešítek odhazuji vedle krému. Zdravý rozum se začíná vypařovat z mého mozku. On? Nebo kdo? Nestačím se ani pořádně uvelebit a už mě někdo zve? To se dějou věci zrána!
Nevěřím, že to jede naživo, ale pro jistotu se otáčím a zdvihám si sluneční brýle. Bác! Kdybych  neseděla, spadla bych přímo na zem. Já nestačila ještě ani prozkoumat, kdo tu pořádně leží a on mě zve na vodní sraz.  Ať se z toho propadnu, jestli se tohle odehrává tady a teď! Dost mě překvapil. Špinavý dlouhovlasý blonďák s šátkem kolem hlavy mě prostě uzemnil tak, že se mi zdá, že se propadávám do země.
„Co čteš?“ ptá se a raději pokukuje po ženštině uhrančivce, aby se vyhl mému překvapení a dosavadnímu mlčení.
„Ále takový horůrek. Hlavně se neptej o čem to je, já ani nezačala.“
„Kdo to napsal?“

Nahmatávám mou  seznamovací četbu a zkoumám, kde je napsaný autor. Na první straně není nic a po přelítnutí strany vidím akorát, že to bylo přeloženo a nějaká čísla a autorský zákon o nekopírování.
„Člověče ani nevím, autor neznámý,“ usmívám se záhadně a vidím, že tahle neznalost mu netrhá žíly.
„To neva, jen jsem chtěl navázat řeč. Půjdeš si tedy zaplavat nebo se ponoříš do stran?“
„Já ten časák mám hlavně na odhánění hovad a dalšího hmyzu, jdu plavat.“
Vstávám a ten kluk se na mě nádherně směje.



Více informací o knize se dozvíte u vydavatelství Akcent, zde si můžete knihu také objednat nebo prohlédnout další romány této spisovatelky: Podvedená láska, Prstýnkové mámení, Utajené polibky.


Mangovka
ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !

Beránek