Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 23.04. 2024
Dnes má svátek Vojtěch
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Chytrá žena

Martin Chodúr vystoupí na kultovním festivalu na přehradě

17. 06. 2018 | Úspěšní lidé
Loni 10. června 2017 uplynulo 75 let od vypálení středočeské obce nacisty. V tamním Památníku proběhl 11. ročník Celostátní přehlídky dětských pěveckých sborů z České republiky s názvem Světlo pro Lidice a s mottem Děti zpívají lidickým dětem. Uměleckou záštitu nad loňskou přehlídkou přijal zpěvák Martin Chodúr, který na pietní akci připomínající jednu z nejtragičtějších událostí našich dějin, zazpíval Cohenovu píseň Hallelujah, svou píseň Lidice a s více jak stočlenným dětským sborem českou státní hymnu.

A v neděli 10. června 2018 měl uvést Martin Chodúr svou píseň Lidice v Lidicích znovu. (akce byla bohužel kvůli nepřízni počasí zrušena) „Tentokrát na Děkovném koncertě pro Lidice, který na nádvoří u Glorietu v lidickém památníku začnal ve 20 hod. Cílem tohoto koncertu je upozornit širokou veřejnost, že vzpomínka na tragédii v Lidicích je stále živá, zvláště ve vzdálených částech světa a současně projevit úctu a dík těm, kteří lidickou tragédii přežili a jsou stále mezi námi. Když se začátkem tohoto desetiletí začal chystat film Lidice, požádali mne jeho tvůrci o závěrečnou píseň do tohoto filmu“, říká Chodúr.

Martin Chodúr"Nakonec si ji sice nevybrali, ale já ji od té doby s úspěchem uvádím ve svém recitálu filmových melodií, dodává Martin Chodúr.

Ten už se svou autorskou písní Klidně plakej dál v tomto roce už krát vyhrál hitparádu Českého rozhlasu Dvojka Česká dvanáctka a od získání ocenění Platinová dvanáctka ho dělí už jen vítězství v tomto písňovém žebříčku. 20. června pak Martin Chodúr spolu se třemi držiteli letošních Cen Anděl – Davidem Stypkou, Mirai Navrátilem a Marianem Friedlem – vystoupí za doprovodu Big BLAST! Bandu na zahajovacím koncertě 15. ročníku multižánrové frýdeckomístecké benefiční přehlídky Sweetsen Fest na přehradě Olešná. Nově napuštěná přehrada i její okolí totiž prošly v minulých letech náročnou a nákladnou revitalizací, která i bez festivalu nabízí nepřeberné množství volnočasových aktivit. Koncert tak symbolicky otevře nejen dnes už doslova kultovní festival, který letos proběhne poprvé v historii na deseti scénách a v pěti dnech (20. - 24.06.), ale i přehradu samotnou a její první sezónu v nové etapě existence.

Zahajovací koncert vedle bohatého hudebního programu nabídne i panorama Beskyd a efektní světelnou show s využitím vodní hladiny.

Pokud Martin zrovna nepracuje na dokončování Vánočního alba, které nahrál na konci dubna s Janáčkovou filharmonií Ostrava a které vyjde na podzim, tráví volný čas se svou přítelkyní Ivonkou a synem Martínkem v Beskydech, kde žijí na samém úpatí Lysé hory. „Nedávno jsme navštívili i vzdálenější Jeseníky. Konkrétně lázně Karlova Studánka, kde se nám moc líbilo. A tenhle víkend jsem byl navštívit kamaráda a pomohl mu očesat třešně. Odměnou by byl jejich plný košík i to, že jsem po čase dělal zase něco úplně jiného. A radost mi dělá i to, že se posluchačům líbí nejen píseň Odyssea napsaná na míru Štefanovi Margitovi, ale i mé dva texty Slova a Lásku mít a nic víc, které nazpíval na své šansonové album Mapa lásky“, doplňuje zpěvák, skladatel, textař a muzikant Martin Chodúr.

Píseň Lidice, k níž si Martin Chodúr napsal hudbu a text:




Zdroj, foto: Martin Chodúr



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Martin Chodúr vystoupí na kultovním festivalu na přehradě:

Martin Chodúr vystoupí na kultovním festivalu na přehradě
Martin Chodúr vystoupí na kultovním festivalu na přehradě
Martin Chodúr vystoupí na kultovním festivalu na přehradě
Martin Chodúr vystoupí na kultovním festivalu na přehradě
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Martin je úžasný muž s krásným hlasem, mám ho ráda...a navíc se účastní takovéto pietní akce...klobou dolů Smajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles