Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Miminka
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 28.03. 2024
Dnes má svátek Soňa
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Tatínek u porodu – ano, či ne?

28. 04. 2012 | Porod

Tatínek u porodu - Dostalo se mi ke zpracování velmi citlivé, avšak často omílané téma – je dobré mít u porodu svého muže  /partnera/ - manžela? Jako žena mohu říci, že bych si to jednou přála, nicméně když jsem si přečetla určité názory našich „pánů tvorstva“, myslím, že si toto rozhodnutí ještě nechám projít hlavou.


Tatínek u porodu  - Objekt touhy – po prožitém porodu ani omylem!


Mnoho mužů tvrdí, že prožití porodu tzv. „na vlastní kůži“ je traumatizujícím zážitkem, který mnoho mužů nerozchodí (a z vlastních zkušeností můžeme říci, že také nerozdýchá). Nicméně po prožitém porodu LIVE, údajně většina žen ztrácí na atraktivitě.


porodniceZkrátka a dobře na nějaké postelové hrátky nemají muži ani pomyšlení, stačí si vzpomenout na ty litry všude stříkající krve… (nutno podotknout, že toto je skutečná citace – ne názor a myšlenka mé vlastní představivosti).


Muži to prostě takhle prožívají. Najdou se ale i výjimky, kterým porod nevadí, a ženy si začnou vážit o to víc!  Nicméně takových partnerů není mnoho a většina zastává názor výše uvedený.


Tatínek u porodu  - Neschopnost pomoci ženě


Dalším důvodem, který pánové uvedli, je skutečnost, že při porodu nemohou své milované nijak pomoci. Vidí před sebou ženu, kterou milují a nemohou udělat nic, čím by ji zbavili bolesti.


Musí přihlížet tomu, jak jejich žena trpí „v náručí“ chladných doktorů a neochotných sester, které dávají pouze příkazy – nekřičte, tlačte … Muži jsou v této situaci absolutně bezmocní – a to jak všichni víme  - nemohou a ani nechtějí častokrát přijmout.


Tatínek u porodu - Přítomnost tatínka u porodu náležitě zkonzultujte


Pokud si však stojíte za svým a trváte na tom, že u porodu chcete mít oporu ve formě otce, je potřeba tuto skutečnost náležitě probrat. Pokud o to muž nestojí, řekne vám to – s tímto rozhodnutím nenaděláte nic. Vyhrožování, sliby ani nic podobného nezabírá a mezi námi – přece nebudeme někoho prosit o to, aby nás držel za ruku, když o to sám nestojí.


muziPokud se však dohodnete a tatínek bude stát o tuto příležitost, věřím tomu, že to bude exkluzivní emotivní zážitek pro oba dva. Nicméně počítejte s možností, že uprostřed porodu tatínek skončí v rukou sestřiček – ono většině chlapů se to prostě rozdýchat nepodaří:)


Pokud tatínek vydrží až do konce – GRATULUJI! Máte vedle sebe skutečného „frajera“, a jak všichni víme – sdílená bolest je lepší, než bolest, kterou snášíte sami. Proto má ode mě přítomnost tatínka zelenou. Jak se k tomu však postaví partner, je individuální záležitostí, kterou nelze dopředu předvídat.


A co vy - milé Chytré ženy - měly jste u porodu tatínka?


Vendi V.
ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
« Předchozí   1   2   3   4   5   6  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
.ja jsem muze u porodu mela a byl uzasny, rodila jsem 17 hod, celou dobu byl se mnou a v zadnem pripade nas to sexualne nepoznamenalo. podruhe bych ho tam chtela znovu Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Měla jsem přítele, který byl razantně proti, být u porodu. Tvrdil mi vždy, že sex už nebude to stejné. Myslela jsem si své. Teď mám nového přítele a přišlo mi fér vyrukovat s touto otázkou hned na začátku. Podíval se na mě a s významným pohledem mi řekl, že to je pro něj samozřejmost. A že stejně jako mi chce být oporou v těhotenství, tak mi chce být oporou při porodu. Je to zvláštní, ale od té doby, co jsme si o tomhle promluvil, jsme si mnohem blíž.
Obrázek uživatelky
profil
Dnes jsem se stala po čtvrté babičkou.Konečně holčička.Když jsem viděla svého kluka,jak mu štěstí září oči a jak je šťastný,že byl u porodu,tak to je k nezaplacení.Všechny starosti náhle zmizely.Jsme šťastni.M
Obrázek uživatelky
profil
Můj manžel u porodu byl, i když jsme to vlastně neplánovali, ale protože bylo vše rychlé, tak to nějak vyplynulo ze situace. Nakonec jsem byla ráda, a on také, když pak naší princeznu držel v náruči ....
Jinak ale moc nesouhlasím s tím, že muži nechtějí k porodům, že všichni tím trpí, ... Je to na vzájemné domluvě a opravdu to může pomoci, i když jen psychicky.
Ani nemůžu souhlasit s neochotnými sestrami a chladnými doktory - doktorka byla perfektní, jasně přísná - jde o dva životy,ale jinak fajn a sestřičky, tedy porodní asistentky? ty neměly chybu, byly moc milé, hodné, opravdu si nemohu stěžovat Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
U prvních dvou dětí ještě tatínci k porodům nechodili a teď u třetího jsem přítele měla, myslím, že se moc "snažil", ale měla jsem dlouhej těžkej porod, kdy mi už nebyl nic platnej a jen zavazel personálu, stál u okna s vyvalenýma očima a s hlavou v dlaních...kolem mě sedm lidí, pak nic nevím.....tma.....pak sem se trochu probrala a pořád tam stál a k ničemu mi nebyl.....jo, bylo krásný, jak mu malýho dali a pak ho dali mě, a jak vám toho drobka dají, tak zapomentete na všechno zlý a bolavý....Jo, vážil si možná toho, co tam ženská vytrpí, určitě to pro něj byl obrovskej zážitek...Ale upřímně, nevidím v tom moc velkej rozdíl, jestli tam ten chlap je nebo ne...
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles

Koleda