8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 30.04. 2024
Dnes má svátek Blahoslav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Mladší za 2 týdny

26. 11. 2023 | Knižní tipy
Název: Mladší za 2 týdny
Autor: Gabriela Peacock
Datum vydání: 10 / 2023
Nakladatelství: Esence
Formát: 198 × 254 mm
Počet stran: 208
Vazba: Pevná
Cena: 359 Kč

Známá nutriční specialistka českého původu Gabriela Peacock, mezi jejíž klienty patří i členové britské královské rodiny, se po úspěchu své prvotiny, Úžasnější za 2 týdny, ve své další knize zabývá dlouhověkostí – tématem, které zkoumají ty nejprogresivnější oblasti vědy a výživy. Pomáhá pochopit, co stárnutí způsobuje, a také to, jak tento proces můžeme radikálně ovlivnit!

Slovo autorky:


Pokud jde o stárnutí, stále přežívá názor, že je třeba se ho bát. Že se náš život bude zhoršovat. Že budeme vypadat hůř a taky se hůř cítit – musí to však nutně byt pravda? Stárnutí je zcela přirozený proces, ale to, co v nás vyvolává největší obavy, je představa fyzického a duševního úpadku – a to ne zcela neoprávněně. Co kdybychom však znali způsob, jak se s přibývajícím věkem cítit a vypadat fantasticky? Vědomi, že si můžeme udržet energii, silný imunitní systém a duševní svěžest, a k tomu vypadat jak za milion, může náš vztah ke stárnutí úplně změnit. A pravě to začíná věda zabývající se dlouhověkosti dělat. 

Z kapitoly Čeho se na stárnutí bojíme?


Mladší za 2 týdnyNáš vztah ke stárnutí pravděpodobně začíná hlavně obavami z toho, že a jak se změní náš vzhled. Vypadat mladě si spojujeme s cítit se mladý a být mladý, jako by to byl jediný způsob, jak zůstat v životě konkurenceschopní. Jsme přesvědčení, že když se nám podaří udržet si co nejmladší vzhled, dokážeme tím své stárnutí odvrátit a nechat zmizet. Platí to zejména pro ženy, protože u nich se vnímání vlastní ceny a přitažlivosti dlouho vázalo právě na mládí, zatímco představa mužského stárnutí se pojila spíš s postavením a zkušenostmi. Kdo ale rozhodl, že to má fungovat právě takhle?

Chvíli se nad tím zamysleme. Opravdu chcete, aby vám bylo dvacet, nebo chcete na dvacet jen vypadat? Být dvacetiletý má nejeden půvab – ale ten má i mít vlastní domov, úspěšnou kariéru a nemuset žádat tátu, aby vás ve čtyři ráno vyzvedl z nočního klubu, protože jste opilí a v dosahu není žádný taxík. Stárnout znamená žít. Poznávat život ve všech jeho mnoha barvách. Měli bychom to přijmout, a ne dělat všechno možné, jen abychom tomu unikli (jako nějaká třídní WhatsApp skupina).

Jak se rozhodneme k těmto zcela přirozeným fázím svého života přistupovat? Záleží na tom, kde si stanovíme základní linii toho, co nás v životě dělá šťastnými a spokojenými, od vztahu k jídlu až po to, jak s ohledem na řadu fyzických změn sami sebe přijímáme. Na jemné linky kolem očí se můžeme dívat jako na začátek fyzického chátrání – anebo si říct, že reprezentují všechno to, co nás v průběhu let rozesmálo. Musíme se rozhodnout.

Jaký by byl život, v němž by se nemluvilo o tom, kolik je komu let? Docela osvobozující. Lidská rasa ráda a až příliš často podsouvá číslům zásadní význam. Stoupneme si na váhu a soudíme se podle čísla, které nám ukáže. Zíráme na malinkou nášivku na oblečení a přejeme si, aby číslo na ní bylo nižší. Každý (každý???), kdo četl mou první knihu, ví, že nefandím žádné formě vnímání sebe sama, která je založena na cifrách nebo posuzování. Radši se budu mít fajn, díky za optání.

Jeden recept na ukázku (Z kapitoly Den o 700 kaloriích):


Pečené miso lilky (2 porce):

Na lilky: 2 lilky, podélně rozpůlené, 1/2 lžíce olivového oleje, mořská sůl a čerstvě mletý pepř
Na pastu: 2 lžíce bílé miso pasty, 2 lžíce mirinu (rýžového vína), 1 lžíce tamari, 1 lžička agávového sirupu, 1 lžička sezamového oleje
K podávání: 1 lžička černých sezamových semínek, 1/2 červené chilli papričky, zbavené semínek a nakrájené na tenké plátky, několik snítek čerstvého koriandru

Lilky s fialovou slupkou, bohatou na antokyany, jsou dobrým zdrojem antioxidantů. Jsou chutné, nízkokalorické, a přitom díky bohatému obsahu vlákniny syté. Pasta s lahodnými a sladkými východoasijskými přísadami jim dodává nádherně plnou chuť. Zkuste je podávat s křupavými listy salátu pokapanými limetkovou šťávou.
Troubu předehřejte na 220 °C (plynovou na stupeň 7) a pečicí plech vyložte alobalem.
Čtyři půlky lilku posypte solí a nechte 15 minut odstát, abyste je zbavili přebytečné vody. Poté z nich sůl smyjte a osušte je.

Ostrým nožem nařízněte dužinu lilku do mřížky – zajíždějte nožem co nejhlouběji, ale pozor, abyste neprořízli slupku. Pak lilky potřete olivovým olejem a položte na plech vyložený alobalem. Pečte nebo grilujte v troubě asi 30 minut, nebo dokud není dužina měkká.
Mezitím připravte pastu. Dejte miso, mirin, tamari, agávový sirup a sezamový olej do misky a dobře promíchejte. Odložte stranou.

Vyjměte lilky z trouby (troubu nechte zapnutou, budou se do ní vracet) a nechte je několik minut chladnout. Pak lžící opatrně vydlabejte dužinu, přidejte ji do mísy s pastou a vše promíchejte. Směsí naplňte lilkové slupky.
Vraťte lilky do trouby na dalších 5 minut, dokud nebudou pěkně horké. Podávejte je posypané sezamovými semínky, červenou chilli papričkou a několika lístky koriandru.

Příprava: 25 minut
Teoelná úprava: 35 minut
Kalorií: 196


Ohlasy na knihu Mladší za 2 týdny v zahraničí:


•    „Miluji tuhle knihu! Věk je opravdu Jen číslo.“
– CHARLOTTE TILBURY

•    „Gabriela mění pravidla hry. Nemohu si jí vynachválit.“
– BILLIE PIPER

•    „Neuvěřitelná věda o dlouhověkosti a množství praktických tipů, jimiž je snadné se řídit.“
– LISA SNOWDON

•    „Gabrieliny rady nabízejí řešení, která skvěle fungují ve všech aspektech vašeho života.“
– JEJÍ KRÁLOVSKÁ VÝSOST PRINCEZNA BEATRICE

•    „Gabriela je moudrá a obdivuhodná, a její tipy, jak vypadat dobře a cítit se báječně, jsou k nezaplacení.“
– DAME JOAN COLLINS

•    „Rychlá a spolehlivá cesta k tomu, jak se cítit a vypadat báječně – co víc si přát?!“
– JODIE KIDD

•    „Manuál, který nesoudí, dobře se čte a snadno se následuje.“
– YASMIN LE BON

•    „Skvělé čtení a ještě lepší tipy.“
– AYDA WILLIAMS

O autorce knihy Mladší za 2 týdny: 


Gabriela Peacock (*1979, rozená Báňová) je původem Češka z Pardubic. Jako modelka se dostala na obálky nejprestižnějších magazínů světa a tato zkušenost ji přivedla k zájmu o tělesnou biochemii a její vliv na zdraví a krásu. Vystudovala obor Health Science na Westminsterské univerzitě v Londýně a od roku 2011 úspěšně vede svoji londýnskou nutriční praxi. 

V rámci ní se opírá zejména o znalosti chodu lidského těla. Její unikátní výživové programy jsou na míru šité především lidem, kteří mají málo času, ale přesto se o sebe chtějí dobře starat. To je také jedním z důvodů, proč si Gabrielin přístup tolik oblíbily slavné osobnosti včetně členů britské královské rodiny. 

Gabriela se ve své práci zaměřuje na dosažení optimálního zdraví prostřednictvím realistického přístupu k modernímu životu. V roce 2016 založila společnost GP Nutrition a uvedla na trh vlastní řadu specializovaných doplňkových programů (www.gpnutrition.cz).). S manželem a třemi dětmi žije v Londýně.


Tuto knihu Mladší za 2 týdny zakoupíte v knihkupectví a na internetových stránkách nakladatelství Knižního Klubu nebo na eshopu Luxor.cz.



Vendula Flassig Vrablová
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Mladší za 2 týdny:

Mladší za 2 týdny
 
Čtěte také



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !