Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 23.04. 2024
Dnes má svátek Vojtěch
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Brýle jako módní doplněk, ale i praktická pomůcka

4. 12. 2021 | Trendy

Předpokládá se, že brýle byly vynalezeny někdy okolo roku 1300 až 1350 v renesanční Itálii. Od té doby se staly součástí našeho života a když se jen tak podíváme na lidi, kteří se den co den ocitají v naší blízkosti, uvidíme, že i s ohledem na pokrok v očním lékařství se tato optická pomůcka z našeho života stále nevytratila.

Mnozí lidé mají strach z laserových operací, jejichž důsledky nám ještě nejsou podrobně známy. Ti další se zase obávají, že nošení kontaktních čoček jim může způsobit nepříjemné oční záněty. Ale existuje i taková skupina lidí, která na klasické brýle nedá dopustit, neboť je považují za součást svého života, ba dokonce za estetický prvek.

A co je na brýlích tak fascinující?

Možná to, že postupně prošly dlouhou cestu proměn a v současnosti se už určitě nepodobají na své předchůdkyně. Dnes má člověk k dispozici nejen rámy z různých druhů slitin, například titanové brýle jsou vhodné pro sportovce, protože rám se může libovolně ohýbat a vždy se vrátí do původního stavu, ale i různé tvary nebo barevné kombinace. Velkým hitem jsou rámy bez spodní linie, kdy je dioptrické sklo přichycené jen o vrchní linii. Pro ty, kteří chtějí, aby jejich brýle byly co nejnenápadnější, existují brýle bez rámu se speciálním vytvrzeným sklem. Stejně tak existuje široká škála klasických skel, ale též v současnosti používanějších plastových náhrad, přičemž se s nimi běžně střetneme při větších dioptriích tzv. odlehlejší skla. Tyto ultra lehká skla nezpůsobují, že budeme mít díru na nose a naše brýle se okamžitě změní na decentně vypadající doplněk.

Lidé brýle často střídají, slaďují je s oblečením nebo barvou vlasů. Používají je jako funkční módní doplněk, například jako šperky nebo náramkové hodinky. Nápaditými tvary, množstvím barevných škál nebo použitým materiálem mohou být brýle s trochou nadsázky považované za umělecké dílo. Jejich výrobci se navzájem předbíhají, aby na trh přinesli nové a nové kreace. Nositelé brýlí proto v obchodech nachází různé, někdy doslova nenositelné kousky. Těm odvážnějším však nic nebrání v tom, aby si je vyzkoušeli a koupili, neboť jednoznačně tak přitáhnou zkoumavé pohledy svého okolí.

Ten, kdo je odkázaný v životě na brýle ví, že na této korekční pomůcce by se nemělo šetřit. Je velmi důležité, aby člověk chodil na pravidelné prohlídky k očnímu lékaři. Stejně tak se nemůžeme uspokojit jen s jedním funkčním modelem. Kdykoliv se může vyskytnout neočekávaná situace, brýle se poškodí a vy „netrefíte“ domů. Mějte proto vždy k dispozici náhradní řešení. Určitě si brýle do zásoby nezapomeňte na cestách do zahraničí. Bylo by od vás skutečně lehkovážné, když byste se vydali na konec světa a dovolenou si nakonec  kvůli poškozeným brýlím neužili. A na závěr nezapomínejte na pouzdro nebo čistící materiály nepoškozující antireflexní povrch skel. 



Lotusolog - čtenář
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Další fotografie ke článku Brýle jako módní doplněk, ale i praktická pomůcka:

Brýle jako módní doplněk, ale i praktická pomůcka
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !