Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 25.04. 2024
Dnes má svátek Marek
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Jaké jsou letošní trendy v bižuterii

9. 06. 2010 | Trendy

Jaro už u nás zazářilo v plné kráse a spolu s ním  přišel i zamyslet se, co je dnes vlastně “in”. Šperky a oblečení se vzájemně doplňují, takže kdo se chce vyznat v bižuterních trendech, měl by mít trochu přehled o letošní módě, v níž návrháři stále více užívají šperky k doplnění svých modelů. 


Při sledování letošních jarních i letních kolekcí bylo k vidění plno nepřehlédnutelných náhrdelníků,náramků (pružných či širokých manžet) a pohupujících se kroužků. Ale to byla jenom část z mnohem rozmanitější palety mezinárodních trendů v bižuterii. Zde jsou některé styly, které odborníci předpověděli pro letošní rok.


Barva


bizuterieBarva představuje v módě i v bižuterii výrazný trend. Víte, že tyrkysová je stěžejní barva letošního roku? Tyrkysová slaďuje uklidňující vlastnosti modré a povzbuzující aspekty zelené, v zasněných asociacích nás vede k vodám tropických moří a úniku od každodenních starostí. Podle psychologických studií představuje tyrkysová pro mnoho lidí útěk vedoucí do  tropického ráje, byť k němu dochází jenom ve fantazii.  Tyrkysová se navíc báječně kombinuje s dalšími teplými i studenými tóny celého barevného spektra. Rok 2010 má být optimistickým rokem, který je plný zářivých barev. 


Příroda


Příroda je stálou inspirací návrhářů bižuterie. Co nás může zaujmout více než zářivá rozmanitost barev a pestrost tvarů matky přírody? Nejoblíbenějšími motivy jsou květiny, motýli, život v moři a hadi, a to jak ve stylizovaných, tak i v realistických formách.


Nové kovy


Při hledání nových možností v bižuterii se šperkaři rovněž ohlížejí po netradičních kovech. Tlačí je k tomu i stále se zvyšující cena zlata. Zlato je stále nedostupnější a jeho místo zaujímá mosaz, stříbro, dřevo a korálky. Především originální bižuterie z korálků vám umožní vyjádřit svůj jedinečný styl, aniž byste zatížili svůj rozpočet


Náušnice ve tvaru kruhu


nausniceTento design je nepopiratelným hitem. Náušnice přicházejí v široké nabídce materiálů i velikostí. Vyvíjejí se postupně z kulatého tvaru přes oválný až k podlouhlému; některé kruhy jsou otevřené, jiné uzavřené.


Stále populárnější jsou podlouhlé náušnice se skleněnými korálky nebo centrálně umístěnou dominantní ozdobou. Rok 2010 zdůrazňuje především smysl a hledání významu a náušnice se složitější kompozicí skvěle zapadají do tohoto trendu. Nadto vyvažují méně smělé oděvní trendy, které rovněž mají své místo v letošní módě.


Ozdoby zápěstí


Náramky a manžety jsou jedním z hlavních trendů této sezóny. Objevují se ve škále tvarů a velikostí, od pružných náramků přes exotický design až ke šnůrovým a otevřeným manžetám. Stěžejními předpokládají návrháři lehké náramky  s jemným přívěsky. Ozdobou vašeho zápěstí se může stát  drobný, nádhěrně korálkovaný přívěšek,  který je téměř nepostřehnutelný, dokud jej jemně nenatočíte, aby odrážel světlo.


Organický design


Kovy a kameny tradičně užívané v bižuterii napodobují  strukturu tkaniny,  asymetrické nebo fluidní tvary a vytvářejí tak cosi, co lze nazvat organickým stylem. Protože naše společnost směřuje k přístupu respektujícímu přírodu  ve všech oblastech, je přirozené, že bižuterie následuje tento trend.


Zdroj textu a fotografií: Stoklasa.cz


Vendi V.

ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
kruhové naušnice mi vobec nesvedčia
Obrázek uživatelky
profil
mne sa páčia kamene
Obrázek uživatelky
profil
hezké výtvory,ale bižuterii nenosím
Obrázek uživatelky
profil
Má 12letá vnučka dělá překrásné naušnice ze skleněných korálku.Nosí je moc ráda celá rodina-ovšem,že děvčata.SmajlíkSmajlíkSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
tyrkysovou barvičku mám moc ráda
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles