8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Miminka
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
pondělí 29.04. 2024
Dnes má svátek Robert
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Můj 1. porod

22. 12. 2013 | Porod

Bylo mi dvacet tři let, když jsem tenkrát poprvé otěhotněla.

„Čekáte miminko, budoucí maminko,“ oznamovala mi gynekoložka při prohlídce, na kterou jsem šla po vynechání menstruace a já jsem nevěděla, mám-li být šťastná či ne, ale myslím, že jsem ani na chvíli nezauvažovala o tom, že bych snad své krásné těhotenství mohla přerušit. Proč také?

Vždyť věk už jsem na to měla a gravidita je to nejhezčí, ale i nejcitlivější období v životě ženy, tedy ovšem končí-li porodem zdravého donošeného človíčka.

Potraty nesnáším a nikdy nepochopím matky, které se rozhodly své dítě zabít.

Když jsem řekla svému partnerovi, že jsem „v tom“, zareagoval, jak jsem nechtěla. Myslela jsem si, že bude mít radost, protože jsme dokonce i plánovali svatbu, jenomže já mladá hloupá netušila, že on je již dvojnásobným otcem a že matce svých dětí dluží spoustu peněz.

Nejspíš proto tedy byla jeho reakce taková.

Hodil mi batoh plný věcí do břicha, abych své dítě ztratila.

můj 1. porodBála jsem se, že potratím, ale díky své milované mamince, která si mě vzala od něho k sobě domů a díky své víře v Boha můj syn uvnitř mé dělohy vydržel se vyvíjet alespoň do 32. týdne těhotenství.

Celý měsíc jsem musela ležet v nemocnici na infúzích, snášet to odporné napichování kanyl do žil, které bylo po delší době tak nesnesitelné, že lékaři opravdu museli porod vyvolat tak brzo.

Byla jsem napojená na hadičkách nepřetržitě a celé hodiny jsem pozorovala, jak ptáci přeskakují ze stromu na strom.

„Musím to vydržet,“ říkávala jsem si, protože jsem věděla, že každá kapka zázračného hořčíku dávala naději mému chlapečkovi.

Erik je tedy dítě vymodlené, jak se říká.

Dvacátého sedmého prosince roku 2001 mi páni doktoři píchli „vyvolávačku“, pomalu odtekla plodová voda a šli jsme rodit.

Byli si totiž jisti, že dítě bude schopné života, že bude mít zdravé plíce po podání různých injekcí a že to tak nějak všichni zvládneme.

Rodila jsem přirozenou cestou, na sále jsme byli celých dvanáct hodin, skákala jsem na velikém míči jak bláznivá, pak mi přivázali nohy a ve čtrnáct nula nula či nula jedna se narodil takový dlouhý hubený hošíček, kterého jsem viděla až druhý den.

S porodní váhou dvě kila musel totiž do inkubátoru, ale byl naprosto zdráv, jen potřeboval ještě nějaký čas být v teple, které tento přístroj poskytoval. Nyní mu je již dvanáct let a nemá žádné obtíže, ale není nad to, když se Vám narodí děťátko dozrálé v termínu, které máte ihned u sebe.

Medicína je natolik daleko, že zoufalým matkám přináší hodně nadějí, ale přesto bych nikomu nepřála zažívat ten strach o život svého dítěte.

Mnohé z Vás mají podobnou zkušenost a každá matka mi dá za pravdu, že po vyčerpávajícím těhotenství a hlavně porodu je největší odměnou a štěstím miminko, které se přisává k prsu.

Cyriela13 - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 



Komentáře
« Předchozí   1   2   3  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
Nesnášíte potratářky. A myslíte si tedy ,že je lepší porodit a nechtěné dítě zabít? Stává se to totiž čím dál tím častěji,a už jsem slyšela jak jedna ta ''matka'' říkala co by tomu řekli lidé kdyby šla na potrat,je to každého věc. A já osobně mám syna přes injekčně podávanou antikoncepci
Obrázek uživatelky
profil
Přeji Vám i Eričkovi, aby jste i nadále byli zdraví a šťastní.

Ale jedno se mi "nelíbí". Potraty jsou, byly a budou vždy volbou každé ženy. Je spousta závažných důvodů proč jít na potrat a nikdo nemá právo takové ženy soudit.
Obrázek uživatelky
profil
také nesnáším potratářky, obzvlášť v dnešní době, kdy je tolik možností zabránit nechtěnému početí, a v úvahu by měl připadat jen ve zvláštních případech
sama mám 4 děti,a měla jsem štěstí, vždy naprosto pohodová těhotenství a rychlé a nekomplikované porody...ale i tak má člověk strach, obavy a přeje si pro mimčo jen to nejlepší....
Obrázek uživatelky
profil
od srdíčka procítěně i s obavou. Z prvního příspěvku si nic nedělej. Těmto lidem není nic svaté možná závidí Tvé štěstí.
Inu na každého jednou dojde. přeji krásné chvilky se synkem a neboj klidně písni poradíme,když bude třeba Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Moc hezký článek, je těžké vracet se k prožitému strachu a ještě o něm psát. Souhlasím s vašimi komentáři, kromě prvního, samozřejmě. Nešlo přeci ,,jen o porod,, Oba kluky jsem přenášela, a víc psát nechci. Mám velké štěstí, že jsou oba zdraví. Smajlík A to jsem měla a mám milujícího manžela. Nějak nechápu ty porody doma.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles