Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 26.04. 2024
Dnes má svátek Oto
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Na houpačce - 7. díl - 15. 5. 2021

15. 05. 2021 | Televizní tipy
Každý, kdo má rád zdravý životní styl a rodinnou pohodu, jistě uvítá nový magazín Na houpačce. Týdeník plný inspirace, nápadů, ale také zábavy a toulek po České republice. Rodina je úplně všechno. Mezinárodní den rodiny se bude slavit s rodinou Stiborových z Borovanského mlýna, kteří rozvíjejí místo, které je prodchnuto láskou a historií. Také tradicí a odpovědností k poctivému řemeslu.

Zahradnice Petra vysvětlí, jak a kde založit bylinkovou zahrádku. Ideální je nedaleko kuchyně, aby to kuchař k bylinkám neměl daleko. A zjistíte, že existují i bylinky, které vydrží celou zimu. Ideální je bylinky prosázet květinami, keři a vybrat rostliny, které dodají pestrost. Pokud chcete, aby vám zahrada lahodila, zasaďte smil. Dočkáte se krásných žlutých květů.

Na houpačce - 7. díl - 15. 5. 2021Tématem dětského tvoření bude tvorba včelí oázy. Pokud se právě o včely nebudeme dobře starat, velmi brzy bychom mohli přijít nejen o ně, ale také o existenci. I to se během pořadu dozvíte. Majitelka mlýna se pochlubí sbírkou prkének, andělů a dalších pohádkových postav, které k mlýnu neodmyslitelně patří. Takže vše, co dělá pohádkový mlýn pohádkovým mlýnem, najdete pod jednou střechou.

Eva si popovídá s Ludmilou na téma aromaterapie. Relaxovat se bude výrobou koupelové soli, která těší hned dvakrát. Jednou při výrobě, podruhé při spotřebě. Na co si dát tedy při výrobě pozor? To se dozvíte už v sobotu!

Farmou nás provedou Kuba s Matějem. Dokážou, že o rodinném statku vědí úplně všechno, a z přírodovědy si tak jedničku s hvězdičkou stoprocentně zaslouží.
Míša ml. výborně peče. Připraví mrkvové řezy, které si zamilujete.

Suroviny na těsto:

•    2 vejce
•    155 g třtinového cukru
•    105 ml rozpuštěného másla
•    120 g špaldové mouky
•    50 g vlašských ořechů
•    150–160 g mrkve
•    1 lžička skořice
•    1 lžička sody
•    0,5 lžičky soli

Suroviny na přípravu krému:
•    250 g tvarohu
•    200 g šlehačky
•    med

Postup:

Vejce + cukr ušleháme do pěny, přilijeme máslo a vmícháme mouku, skořici, sodu a sůl. Dále vmícháme ořechy a mrkev, celé pečeme při teplotě 180 °C cca 25 minut. Následně po vychladnutí dozdobíme krémem a jedlými květinami a můžeme servírovat.

Na závěr se seznámíme s apiterapií. Tedy pobytem v domě, který zahřívají a ovoňují včely. To blahodárně působí na dýchací cesty. Kromě toho je prostor api-domku skvělý pro meditace. Vyzkoušíte ho?

Po pořadu Na houpačce bude následovat krátké okénko Eva testuje, ve kterém budou diváci testovat v domácích podmínkách produkty, které Evu v průběhu přípravy pořadu zaujmou. Praktické rady tedy budou obsaženy v každé minutě obou pořadů.

Vždy v sobotu se diváci mohou těšit na rady, tipy a inspiraci pro zdravý životní styl i duševní pohodu celé rodiny. Každý díl je natáčen v krásném prostředí českého venkova.

Rodinný život představuje základ spokojeného života. Chcete ten váš vylepšit také? Pak sledujte pořad Na houpačce. Sedmý díl rodinného pořadu sledujte už v sobotu 15. 5. 2021 v 17.55 na Primě.


Zdroj, foto: Prima
Vendula Flassig Vrablová


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Na houpačce - 7. díl - 15. 5. 2021:

Na houpačce - 7. díl - 15. 5. 2021
Na houpačce - 7. díl - 15. 5. 2021
 
Čtěte také



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !