Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 18.04. 2024
Dnes má svátek Valérie
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Nejlepší kniha o miminku

9. 01. 2021 | Knižní tipy
Název: Nejlepší kniha o miminku
Autorky: Juríková Kateřina, Knězová Jana
Fotografie: Filip Komorous
Datum vydání: 11 / 2020
Nakladatelství: Esence
Formát: 166 × 246 mm, 375 g
Počet stran: 80
Vazba: pevná
Cena: 259 Kč

Praktické rady pro rozvoj dítěte
od narození do jednoho roku

Odložte na chvíli knihu a podívejte se na své ruce. Něžně, klidně a pevně obejměte své miminko. Nikdo vaše dlaně umění dotyku neučil, přesto přesně ví, co mají dělat. Nejlepší knihou o vašem miminku je a vždy bude vaše miminko samo.

Nejlepší kniha o miminkuŽádná sebelepší publikace nemůže nahradit signály, které vám vaše děťátko od narození vysílá. Naslouchejte mu a naučte se jeho signály správně číst. Váš úkol je jediný - milovat své dítě a vytvářet takové prostředí, které mu pomůže v jeho přirozeném vývoji, nikoliv naopak. Tato kniha si klade za cíl inspirovat vás k tomu, abyste si se svým děťátkem v jednotlivých fázích vývoje přirozeně hráli. Každé dítě je od narození osobnost, a proto nemůžeme očekávat, že se všechny děti budou v daném období pohybovat stejně. Nejdůležitější ale je žádnou fázi vývoje nepřeskočit.                    


O autorech knihy Nejlepší kniha o miminku


Jana Knězová je fyzioterapeutka, které prošlo na plzeňské neonatologii od roku  1990 rukama více než tisíc novorozených dětí. Rodiče, kteří se s ní v Centru vývojové péče setkali, oceňují nejen její odborné znalosti, ale i schopnost najít způsob, jak konkrétní miminko uklidnit či jednoduše vysvětlit konkrétní fázi motorického vývoje dítěte v průběhu prvního roku života.
Ve své praxi Jana Knězová nejvíce uplatňuje pozorovací talent a tvrdí, že nejvíce ji naučily děti samotné. V minulosti pracovala také s dospělými pacienty, tělesně postiženými ve Zbůchu či v pedagogicko-psychologické poradně. Jana Knězová byla v roce 2011 nominována na cenu Purpurové srdce, která je u příležitosti Světového dne předčasně narozených již osm let v České republice udělována osobám podílejícím se významným způsobem na péči o ně.

Kateřina Juríková je reiki mistryně a průvodkyně radostným životem. V roce 2018 se stala maminkou malé Karolínky, jejíž fotografie ilustrují tuto knihu. Když se na jednotce JIRP plzeňské neonatologie seznámila s Janou Knězovou, která přistupuje k rehabilitaci novorozenců přirozeně a bezbolestně, začaly společně psát tuto knihu.

Kateřina po miminku toužila dvanáct let a nakonec jí k němu přivedla práce s léčivou energií reiki. Sama dnes pořádá kurzy a věnuje se celostnímu léčení. Pomáhá lidem od bolesti a stresu, vede je k vnitřnímu zklidnění. Pořádá také skupinové a individuální meditace. Absolvovala Fakultu ekonomickou v Plzni a dlouhé roky se věnovala propagaci ve veřejné správě. V průběhu přípravy rukopisu této knihy k vydání se jí narodil ještě chlapeček Jáchym.


Ukázka z knihy Nejlepší kniha o miminku


Desatero pro novopečené rodiče
1. Nejlepší knihou o vašem dítěti je dítě samo. Naslouchejte mu a naučte se jeho signály správně číst.
2. Každé dítě je od narození osobnost a má své tempo vývoje. Nejdůležitější je žádnou fázi vývoje nepřeskočit.
3. Za všech okolností zachovávejte klid. Berte sebe i život s kojencem s humorem.
4. Pro své miminko jste ten nejlepší rodič. Nikdo jiný na světě mu nedokáže poskytnout to, co vy.
5. Miminko ze všeho nejvíce touží po tom, být přirozenou součástí vašeho života. Dopřejte mu to.
6. Mějte se rád(a) a relaxujte, kdykoliv je to možné. Úklid a další důležité povinnosti počkají, šťastná maminka a tatínek ne.
7. Dotýkejte se svého miminka pevně, něžně a klidně. Zejména v prvních třech měsících života děťátko nešimrejte a nedovolte to ani ostatním.
8. Když nevíte jak dál, představte si, že na místě svého miminka ležíte vy sami. Co by vám bylo příjemné? Co naopak nikoliv?
9. Každé dítě je jiné. Každá maminka a každý tatínek je jiný. Hledejte přístup, případně metodu, která vám oběma opravdu vyhovuje.
10. Ať už je miminko zcela zdravé, nebo má start trochu složitější, u každého je možné podpořit správný psychomotorický vývoj, s každým je možné naučit se relaxovat, každého je možné připravit na větší fyzickou zátěž v budoucnu.


Tuto knihu Nejlepší kniha o miminku zakoupíte v knihkupectví a na internetových stránkách nakladatelství Knižního klubu a e-shopu Luxor.cz.

ZUZI
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Nejlepší kniha o miminku:

Nejlepší kniha o miminku
Nejlepší kniha o miminku
Nejlepší kniha o miminku
Nejlepší kniha o miminku
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !