Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 26.04. 2024
Dnes má svátek Oto
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Nekorektní politická satira Někdo mě má rád

3. 01. 2021 | Knižní tipy
Název: Někdo mě má rád
Autoři: Dominik Landsman a TMBK
Datum vydání: 12 / 2020
Nakladatelství: Listen
Formát: 132 × 190 mm, 400 g
Počet stran: 248
Vazba: paperback
Cena: 359 Kč

Jiří Ovčáček, historicky první člověk v dějinách České republiky, který zastává funkci jak první dámy, tak i viceprezidenta, míří plnou parou do učebnic dějepisu.

Ještě předtím, než se stane samostatnou maturitní otázkou a možná i povinným předmětem (nauka o Jiřím Ovčáčkovi), přichází s jímavým a lidsko-člověčensky pojatým vyprávěním o vlastním životě, v němž se už od narození prolínají osobní a profesní rovina života, aby se spojily v dechberoucím finále v roli mluvčího, důvěrníka i ošetřovatele prezidenta Miloše Zemana.

Někdo mě má rádJiří Ovčáček se v prvním a jediném autorizovaném hanopisu rozpovídal o svém dětství za komunismu, dospívání v devadesátých letech, kdy neměl žádné kamarády, a později i o svém působení po boku Miloše Zemana, kdy stále nemá žádné kamarády, zato už má Twitter. Kniha, u které se budete dojímat, budete u ní plakat, ale společně s Jiřím Ovčáčkem se budete i radovat z maličkostí života, jako je například precizně srovnané prádlo do komínků. A tak to ostatně v životě má být.


O autorech knihy Někdo mě má rád


Dominik Landsman (*1985) vystudoval obor finance podniku na Vysokém učení technickém v Brně, následně pracoval jako realitní makléř. V době, kdy dostal v zaměstnání výpověď, se rozhodl zůstat místo manželky na mateřské dovolené. O své zážitky se rozhodl podělit s ostatními, a jelikož v dětství zkoušel psát pohádky a povídky, založil si nejdřív blog, kde humorně, s nadhledem a cynismem popisoval dny prožité se svým synem. Po ohromném úspěchu na blogu vydal své příspěvky i knižně, a to se stejně velkým úspěchem: Deníček moderního fotra aneb Proč by muži neměli mít děti a Deníček moderního fotra 2 – aneb Pánbůh mi to oplatil na dětech. Následoval ještě Deníček moderního páru (společně se Zuzanou Hubeňákovou), Dovolená s moderním fotrem, Na chalupě s moderním fotrem a knížky pro děti Lapuťák a kapitán Adorabl, Kapitán Adorabl a bambitka černokněžníka Vorána. Aktuálně zveřejňuje Dominik Landsman své příspěvky v časopisech a na internetu, pracuje na dalších knihách a věnuje se svému velkému koníčku - rybaření.

Tomáš Břínek (*1982) je známý především jako designér a kolážista, který má veleúspěšnou stránku TMBK, ale věnuje se i „normální" grafice, fotografování a hudbě. Je považovaný za jednoho z nejvlivnějších lidí na sociálních sítích - na Facebooku ho sleduje přes 140 000 fanoušků, na Instagramu je jich dokonce přes 400 tisíc.


Ukázka z knihy Někdo mě má rád


„Bez mučení přiznávám, že nejsem sportovní typ. Míčové hry mi nic neříkají a hrátky s balonem pro mě byly ryzím utrpením.
Vzpomínky, jak stojím sám na plácku před barákem, odkopnu mičudu, dojdu pro ni, znovu do ní kopnu, abych pro ni opět zašel a zas do ní kopl a tak pořád dokola, zatímco mě otec pozoruje z lodžie a usmívá se, jsou pro mne velmi trýznivé.
I když maminka za mě u otce orodovala a přimlouvala se, aby mě nenutil do žádných sportovních aktivit, že jsem dítě vetché, zranitelné a náchylné ke zraněním, bolístkám a nemocem, otce nezlomila. Neustále mě nabádal k nějakým venkovním činnostem sportovního charakteru.
Trávit čas s otcem tak pro mě nebylo něco, co bych sám vyhledával, neboť po mně neustále chtěl, abych něčím házel, někam běžel, tam něco sebral a zase mu to přinesl. Když se na to dívám zpětně, je možné, že jsem měl v otcově srdci zaplnit díru po jezevčíkovi Jeníčkovi, protože běhání pro vržené předměty a jejich následné dodání zpět hazateli, či vrhateli, chcete-li, zavání aportováním.
Na jezevčíka Jeníčka si moc nevzpomínám. Pán si ho k sobě povolal, když jsem byl ještě malý. Míval jsem ho ve svém dětském pokojíku na hraní a otec tvrdí, že zemřel na nudu. Neřekl to napřímo, ale já z jeho zklamané tváře vyčetl, že jsem to nebohé zvíře unudil k smrti, protože podle otce byly všechny mé dětské radovánky zcela nezáživné.
Já jsem přesvědčen, že mé hry v době předškolní byly nejen zábavné, ale i podnětné a stimulující. Značně jsem rodiče převyšoval nejen intelektem, ale i odpovědností, samostatností a servilitou.
Byl jsem to já, kdo doma mamince radil, jak a kam schovat pro děti nebezpečné saponáty, abych se k nim nedostal a nemohl se třeba otrávit. I sirky jsem pravidelně uklízel z kuchyňské linky do poličky, aby mi nepřišly pod ruku, a nedej bůh jsem tak třeba něco nezapálil.
Několikrát jsem musel mamince dokonce vyhubovat, když mne nechala, byť jen na chvíli, bez dozoru. Vysvětloval jsem jí, že malé dítě jako já nemůže nechávat o samotě, protože bych mohl třeba utéct a ztratit se.
To otec, ten mě z očí nikdy nespustil. Neustále na mě dohlížel a říkával: „Jirko, ty jsi chytrý kluk. Já tě mám rád, ale chovej se prosím tě občas jako dítě."



Tuto knihu Někdo mě má rád zakoupíte v knihkupectví a na internetových stránkách nakladatelství Knižního klubu a e-shopu Luxor.cz.

ZUZI
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Nekorektní politická satira Někdo mě má rád:

Nekorektní politická satira Někdo mě má rád
Nekorektní politická satira Někdo mě má rád
Nekorektní politická satira Někdo mě má rád
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !