Kdy se letos slaví Den otců 2024?Kdy se letos slaví Den otců 2024? Léto - čas jahodLéto - čas jahod Jak správně pečovat o orchideje?Jak správně pečovat o orchideje? Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online !
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Neděle 16.06. 2024
Dnes má svátek Zbyněk
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Noc filmových nadějí již popáté

20. 03. 2009 | Televizní tipy
Ojedinělý projekt TV Nova a filmových škol Noc filmových nadějí, který podporuje mladé filmové tvůrce, pokračuje i v tomto roce. Studentské filmy uvidí diváci na televizních obrazovkách v noci z 20.  na 21. března 2009 od 24:00, ve stejném čase budou filmy promítány na večírku v Klubu Lávka. Letos bude poprvé udělena Cena odborné poroty.

Již popáté přinese TV Nova divákům ochutnávku filmů začínajících filmových tvůrců. Během jedné filmové noci se uskuteční přehlídka 34 snímků různých žánrů z 10 škol - FAMU Praha, Univerzity Tomáše Bati Zlín, Střední průmyslové školy sdělovací techniky Praha, Akademie Miroslava Ondříčka Písek, Filmové školy Zlín, SVOŠF Písek, Vysoké školy uměleckoprůmyslové Praha, Vyšší odborné školy grafické z Jihlavy, Vysoké školy múzických umění z Bratislavy a Střední školy aplikované kybernetiky z Hradce Králové. Nebudou chybět komedie, dramata, animované filmy, videoklipy nebo dokumenty.

Letos poprvé ocení filmy i odborná porota, ve které zasednou režisérka Irena Pavlásková, filmový kritik Jan Gregor, režisér Juraj Herz, producent Čestmír Kopecký a scenárista Tomáš Baldýnský. Porotci vyberou tři nejlepší snímky, kterým budou uděleny ceny v pořadu Snídaně s Novou. Hlavní cenou je částka 100 000 Kč na další filmovou tvorbu.

Záštitu nad letošní Nocí filmových nadějí převzal režisér Karel Janák, který bude hostem filmové noci v Klubu Lávka 20. března 2009. Večerem provedou reportéři Televizních novin Veronika Forejtová a Tomáš Hauptvogel a hvězdný reportér Tomáš Kraus. Večírek, který je určen studentům, pedagogům, děkanům a rektorům, novinářům a přátelům filmové tvorby, zpestří koncert kapely 100 °C. Až do sobotních ranních hodin budou moci všichni sledovat projekci studentských filmů na velkém plátně.

Další letošní novinkou jsou i webové stránky projektu, které zábavní portál Nova.cz spustil 2. března 2009. Na webových stránkách naleznou návštěvníci nejen informace a novinky o projektu a soutěžních filmech, přehlídku studentských filmů z předchozích ročníků, ale i videoreportáže ze zákulisí nebo diskuse. Kolekce 34 odvysílaných soutěžních filmů z 5. ročníku zde bude umístěna od 21. března 2009 a diváci budou moci prostřednictvím stránek hlasovat o snímku, který se jim nejvíc líbí. Vítěz hlasování o divácky nejúspěšnějším filmu získá 10 000 Kč.

Unikátní projekt komerční televize Nova a nejmladší filmové generace se poprvé konal na obrazovkách Novy 2.–3. 3. 2007. Divácky nejoblíbenějším snímkem se tehdy stal sci-fi thriller Toxymoron Jakuba Hussara, posluchače Filmové akademie MO Písek.
Druhá NFN se konala 17.–18. 8. 2007 a vítězem diváckého hlasování se stal hraný film Stopař Jiřího Slezáka z Filmové akademie MO Písek.
V pořadí 3. NFN se uskutečnila 22.–23. 2. 2008. U diváků zvítězil snímek Váha muší od Michala Matouška, Jana Otruby a Martina Smékala z UTB Zlín.
Čtvrtá Noc filmových nadějí se konala ještě v druhé polovině roku 2008, 15.–16.srpna. Vítězným snímkem se stal videoklip Na stanici polární skupiny Mňága a Žďorp od Jana Bártka a Jana Otruby, studentů UTB Zlín.
 
 
ZDROJ: TV Nova/noc

DanielkaZ
CHytráŽena.cz
 

Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !