Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Nový pořad Stahovák

3. 10. 2009 | Kultura
Nový, dynamický, interaktivní pořad pro mladé i starší diváky s názvem Stahovák poprvé představí televize Nova v sobotu 3. října 2009. Známá herecká dvojice Vojta Kotek a Jirka Mádl v něm budou pouštět nejen videa z internetové sítě, ale představí i soukromá videa diváků z webových stránek pořadu.


Stahovák je pořad pro mladé, starší i nejstarší diváky, kteří jeho prostřednictvím mohou hlouběji proniknout do zvláštního propojeného světa na síti. Televize Nova jej poprvé představí v sobotu 3. října 2009 v 11.20 hodin. Moderátoři, známá herecká dvojice Vojta Kotek a Jirka Mádl, v něm budou pouštět videa z internetu, divoká, roztomilá, vtipná, trapná, nebezpečná, dojemná, promyšlená i hloupá, legendy i nejčerstvější novinky, a navíc prozradí spoustu zajímavých informací o okolnostech jejich natáčení. Kromě toho mají pro slabší angličtináře a náhodné uživatele internetu připraveny překlady typických výrazů používaných na webu, pro všechny pak společná zábavná videa a další „vychytávky“. Patří k nim i prezentace soukromých diváckých videí z webových stránek Stahováku. Ty zahájí provoz v den jeho premiéry a diváci si na nich budou moci pouštět videa, která tam umístili jiní uživatelé, nebo tam ukládat ta svá pro pobavení nebo poučení všech ostatních.

Oba moderátoři ujišťují: „Není třeba mít rychlé připojení a dokonce ani počítač, abyste měli přehled o tom, co se v atraktivním světě videí děje. Stačí si pustit jednou za týden Stahovák s Jirkou a Vojtou a budete in“.

 

JIŘÍ MÁDL:

 

Stahovák vám dal novou roli – televizního moderátora. Jak se v ní cítíte?

Moderuju docela dost, každý měsíc mám jednu dvě akce, a moderoval jsem ještě dřív, než jsem začal hrát. Dalo by se tedy říct, že se k moderování vracím.

Kolik vám bylo roků, když jste se poprvé seznámil s internetem? Jaké stránky jste tehdy navštěvoval?

Bylo mi tak dvanáct. Moje první stránky, které jsem navštívil, byl web Los Angeles Kings. To bylo ve škole. No a ty další stránky jsou asi jasné všem...

Na jakých internetových stránkách nyní brouzdáte nejraději?

Samozřejmě na www.jirimadl.com

Kolik hodin denně trávíte na internetu?

Myslím si, že asi hodinu.

Natočil jste někdy nějaké video? Na jaké téma?

Točil jsem v New Yorku na dvouměsíčním filmovém kurzu a bylo to všechno dost politické.

Máte ve svém soukromém archivu nějaká vtipná videa?

Jo jo, mám docela vtipný videa z dětství, třeba jak hlásím počasí v první třídě. To, myslím, že mi docela šlo. Klidně to dám klukům do Stahováku, ale musím to nejdřív najít.

Ve Stahováku budete s Vojtou Kotkem uvádět vaše společná videa. Můžete to blíže specifikovat?

Nic prozrazovat nebudu, to diváci uvidí v sobotu 3. října před polednem.

 

VOJTA KOTEK:

 

Kolik vám bylo let, když jste poprvé zavítal na internet?

Myslím, že tak jedenáct.

Jaké webové stránky teď patří mezi vaše nejoblíbenější?

Facebook. Dlouho jsem se tomu bránil, ale na nátlak přátel jsem se zaregistroval a musím říct, že jsem mu tak trochu propadl. Není to špatný, hlavně když jste zrovna sám a víte, že tam na vás čeká spousta kamarádů. Chodím také na YouTube a další servery, a pak samozřejmě všude tam, kde se dozvím to, co momentálně potřebuju – jak se kam dostanu, kde se nachází určité město, jak se co řekne anglicky, kde si můžu poslechnout dobrou muziku a tak. Je to možná pohodlnost, ale život bez internetu bych si už nedokázal představit.

Stahovák je založený na pouštění zajímavých a zábavných videí. Vyhledáváte je nyní na síti záměrně?

Dřív jsem si je pouštěl pro své vlastní pobavení. Díky Stahováku si teď na internetu prohlížím nejrůznější videa hlavně proto, abych měl přehled.

Vy sám také něco natáčíte?

První video jsem natočil už asi před deseti lety a od té doby toho vzniklo hodně. Pět let mám své malé studio, abych mohl natočené věci stříhat a upravovat. Také studuju filmovou režii, takže točím hlavně různá cvičení do školy.

Ukážete něco z toho ve Stahováku?

Nevím, jestli by to bylo vhodné. Divák by to mohl vnímat jako mou „tlačenku“. Ale do každého dílu umístíme s Jirkou jedno naše společné video. Bude to vždycky nějaká legrácka, abychom inspirovali naše diváky a dodali jim ten správný impuls, aby začali točit a vkládat svoje videa na náš web.

Jak byste charakterizoval Stahovák?

Je to pořad, který bude silně vybočovat z toho, na co jsou televizní diváci zvyklí. Velkou devízou pořadu je to, že divák videa nejen uvidí, ale také se dozví něco o pozadí jejich natáčení, o tom, jak vznikla, kdo se na nich podílel, jestli je na nich zachycená skutečná událost, nebo je to všechno podvod… Prostě příběh toho videa, který na internetu není k dispozici.


Zdroj: NOVA

Gabriela Straková

ChytráŽena.cz

 



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Další fotografie ke článku Nový pořad Stahovák:

Nový pořad Stahovák
 
Čtěte také



Komentáře
« Předchozí   1   2  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
to nebylo Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Smajlíkmoc se mi ten pořad tedy nelíbil Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
nevím,ale necháme se překvapit!!!!!!!!!!
Obrázek uživatelky
profil
NEVIDĚLA JSEM, ALE NIJAK MĚ TO NELÁKÁ
Obrázek uživatelky
profil
souhlasím,je to pěkná kravina
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles