Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 23.04. 2024
Dnes má svátek Vojtěch
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Nový psychothriller Jarní oběť

25. 01. 2021 | Knižní tipy
Název: Jarní oběť
Autor: Anders de la Motte
Překlad: Helena Matocha
Datum vydání: 1 / 2021
Nakladatelství: Kalibr
Pořadí vydání:   1.
Formát: 114 × 206 mm, 560 g
Počet stran: 448
Vazba: pevná
Cena: 319 Kč

Čtvrtý příběh skvělého švédského autora

Valpružina noc, rok 1986. Magické oslavy nástupu jara v lesích kolem zámku Bokelund v jižním cípu Švédska vydaly svou oběť – šestnáctiletou Elitu Svartovou, zabitou rituálním způsobem. Zbytek dívčiny rodiny zmizel beze stopy. Třiatřicet let poté se do téhož zámku nastěhuje doktorka Thea Lindová. Fascinována dávnou tragédií i místními legendami o divokém lesním muži postupně odhaluje až příliš podobností mezi vlastní bouřlivou minulostí a Elitiným životem. Její podezření narůstají – pravda o tehdejším zločinu zřejmě nevyšla nikdy najevo a jaro 1986 se domáhá další oběti...

Jarní obětNový psychothriller z pera Anderse de la Motte, stálice na nebi hvězdných švédských autorů, je završením volné série čtyř skvělých příběhů z jihošvédského regionu Skane, z nichž se každý odehrává v jiném ročním období.

O autorovi knihy Jarní oběť


ANDERS DE LA MOTTE (*1971) je bývalý policista, poté šéf ochranky jedné z největších IT firem, pracuje momentálně jako mezinárodní konzultant bezpečnostních služeb. V rodném Švédsku patří k nejčtenějším a nejoceňovanějším autorům, jeho tituly vycházejí ve dvaceti sedmi zemích.
Vydal celkem tři knižní série: nejprve trilogii akčních příběhů Geim (česky vyšla jako Game), Buzz a Bubble o zneužívání moderních počítačových technologií a sociálních sítí. Následoval diptych napínavých krimirománů MemoRandom a UltiMatum z prostředí organizovaného zločinu.
Následně napsal úspěšný kvartet psychothrillerů situovaných do jihošvédského regionu Skane a do jednotlivých ročních období: Konec léta, Podzimní případ, Zimní oheň a Jarní oběť – všechny obsadily vždy po vydání první místo na žebříčku bestsellerů ve Švédsku a dosáhly prodejů přes 100 000 výtisků.


Ukázka z knihy Jarní oběť


Zase se objevil ten výjev. Ten, který vystupoval z šedé mlhy v jeho hlavě čím dál častěji. Asi to byl sen, nebo o tom aspoň sám sebe přesvědčoval.
Ale přitom byl tak skutečný.
Elita ležela na zádech na obětním kameni.
Oči měla otevřené. Dívala se přímo na něj.
Miluješ mě, Leo?
„Jo," vzlykl. „Miluju tě.“ Schoval obličej mezi kolena.
Já jsem jarní oběť, zašeptala Elita. Vše, co umírá, se znovu rodí.
Vydechla. Oči se jí rozšířily. Viděl v nich svůj vlastní zrcadlový odraz. Jednu ruku měl zdviženou nad hlavou. Byla těžká jako kámen.
Miluješ mě?
Zabil jste ji, Leo?
Miluješ mě?
Zabil jste ji…
Ozvala se rána a Leo sebou trhl.
Na dveře jeho cely buši l dozorce.
„Vstávat, Rasmussene.
Je tady policie, jde se na výslech."



Tuto knihu Jarní oběť zakoupíte v knihkupectví a na internetových stránkách nakladatelství Knižního klubu a e-shopu Luxor.cz.

ZUZI
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Nový psychothriller Jarní oběť:

Nový psychothriller Jarní oběť
Nový psychothriller Jarní oběť
Nový psychothriller Jarní oběť
Nový psychothriller Jarní oběť
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !