Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 16.04. 2024
Dnes má svátek Irena
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Chytrá žena

Osvětlení dětského pokoje a ložnice

30. 01. 2012 | Moderní bydlení
V případě dětských pokojů je nutné osvětlení věnovat zvláštní pozornost – nevhodné osvětlení může dítěti způsobit mnoho zdravotních problémů, jako např. bolest hlavy či zánět spojivek. Další věcí je působení světla na psychiku. Jistě jste i sami na sobě zpozorovali, že nedostatečné či špatné osvětlení vede k psychické nepohodě a proto je třeba se ho vyvarovat.

Pokud by vhodné osvětlení ve studentském pokoji chybělo, může způsobit například i sníženou soustředěnost. Nezbytné je jedno centrální osvětlení, které je doplněno podle potřeby a věku dítěte – pro mladší děti se hodí barevná dekorativní svítidla. Do dětského pokoje jsou ideální dotyková svítidla, která mohou být v dosahu dětí, a přitom nehrozí žádné nebezpečí.

svítící globusPro studenty jsou zase nepostradatelné stolní lampičky, aby měli dostatek světla na psaní domácích úkolů. Na stůl jsou ideální lampy s kloubovým ramenem, které je možné si přizpůsobit a nasměrovat podle potřeby.

Osvětlení v ložnici sluší střídmost


Specifické osvětlení potřebuje i ložnice. Výběr osvětlení záleží hlavně na tom, k jakému účelu ložnice slouží. Pokud jsou v ní umístěné pouze postele, je třeba jiné osvětlení, než když v ložnici jsou úložné prostory či dokonce pracovní koutek.

Naprostou nezbytností je však možnost ovládání osvětlení z postele. Samozřejmostí jsou noční lampičky, ale pokud máte v ložnici centrální osvětlení, je příjemné mít možnost ovládat z postele i toto osvětlení. K vašemu zvýšenému komfortu přispěje i stmívač osvětlení, díky kterému si budete moct nastavit intenzitu osvětlení, jaká vám bude nejvíce vyhovovat.

Zdroj: OBI

Vendi V.
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Taky jsi myslím. Hodně světla není moc dobré. Když dělá věci do školy, tak má tuhle lampu http://www.manutan.cz/stolni-kancelarske-lampy_M284013.html a stačí mu to jako jediné světlo v pokoji.
Obrázek uživatelky
profil
moc pěkný
Obrázek uživatelky
profil
Smajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles