Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Osvětlení v obývacím pokoji a na chodbě

24. 02. 2012 | Moderní bydlení
Do obývacího pokoje je ideální měkké a dobře rozptýlené světlo. Vhodné je také použití lustrového stmívače – můžete si tak sami nastavovat intenzitu světla a vždy vytvořit atmosféru podle vaší nálady. Tyto stmívače jsou také velmi vhodné do ložnic, kde je obvykle vyžadováno tlumenější světlo než v ostatních pokojích.

Pomocí správného osvětlení lze snadno zdůraznit dekorace, umělecké předměty či architektonické prvky ve vašem obývacím pokoji. Bodová světla vám tak pomůžou jednoduše dotvořit interiér.

Stejně tak použitím různých druhů osvětlení docílíte toho, že obývací pokoj rozdělíte na zóny s odlišnou funkcí. V obývacím pokoji je prostor pro vaši kreativitu – vyhrajte si s interiérem a dekorativním osvětlením.

stmívačBudete překvapeni, jak pouhá změna osvětlení promění celé vyznění vašeho pokoje. V obývacím pokoji volte teplé odstíny světla, budete se v místnosti cítit příjemněji.

Energeticky úsporné osvětlení do chodby


Do chodby je vhodné umístit jednolité osvětlení, které zajistí dostatek světla při vstupu. Chodby mají často omezený prostor, a proto jsou tam ideální nástěnná svítidla. Je vhodné, aby chodby byly osvětleny stejně intenzivně jako zbytek domácnosti a oko se tak nemuselo často přizpůsobovat rozdílným intenzitám světla.

Tip odborníka:


Do chodeb je vhodné umístit integrované noční osvětlení, které zajistí bezpečný pohyb. Dobře poslouží například LED diody, které jsou umístěny nízko nad zemí a osvětlují tak nepřehledné či jinak potenciálně nebezpečné prostory, jako je třeba schodiště.

Zdroj: OBI

Vendi V.
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 
Čtěte také



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Juuu to je pěkný článek Smajlík. Je pravda, že do chodby stačí nástěnné svítidlo a dobrý. My jsme si tam nechali natáhnout světlovody http://www.lightway.cz/denni-svetlo/pojdme-sporit-a-setrit/. Takže taky šetříme Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
SmajlíkSmajlíkSmajlíkSmajlíkSmajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles