Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online !
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 18.05. 2024
Dnes má svátek Nataša
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Fimfárum - do třetice všeho dobrého

24. 12. 2013 | Televizní tipy
Fimfárum - do třetice všeho dobrého - Premiéra posledního filmu animované trilogie s vypravěčským mistrovstvím Jana Wericha u jeho verzí pohádkových příběhů: O kloboučku s pérkem sojčím, Jak na Šumavě obři vyhynuli a Rozum a štěstí.

Fimfárum - do třetice všeho dobrého: Jedná se o poslední část animované werichovské trilogie -  a jako vždy je neodmyslitelnou součástí filmu originální vypravěčské mistrovství Jana Wericha. Film se skládá ze tří pohádek J. Wericha, které ztvárnily tři tvůrčí týmy:
 „O kloboučku s pérkem sojčím“ 25´
Režie: Vlasta Pospíšilová
Výtvarník: Petr Poš
„Jak na Šumavě obři vyhynuli“ 9´
Fimfárum - do třetice všeho dobréhoRežie: Kristína Dufková
Výtvarnice: Denisa Abrhámová
„Rozum a štěstí“ 40´
Režie: David Súkup
Výtvarnice: Patricie Ortiz Martinez

„Fimfárum, do třetice všeho dobrého“ je výpravnou filmovou podívanou, kde se kombinuje tradiční loutková animace s animací počítačovou a také extrémně náročnou obrazovou postprodukcí.

V novém Fimfáru jsou vedle tradičních fimfárovských tvůrců, jako je Vlasta Pospíšilová s Petrem Pošem – pohádka „O kloboučku s pérem sojčím“, zastoupeni také mladí, začínající tvůrci, pro které je to příležitost prokázat svůj talent. Nejkratší pohádku – „Jak na Šumavě obři vyhynuli“ – natočila režisérka Kristina Dufková s výtvarnicí Denisou Grimmovou Abrhámovou. Pro nejdelší pohádku - „Rozum a štěstí“ -  si pak režisér David Súkup šťastně našel španělskou výtvarnici Patricii Ortiz Martinéz. „Fimfárum, do třetice všeho dobrého“ je tak prvním filmovým Fimfárem, ve kterém jsou ženy v přesile. Vedle hlasu Jana Wericha uslyšíte tentokrát např. také Otu Jiráka, Jiřího Macháčka, Miroslava Krobota, Romana Říčaře nebo Miroslava Vladyku.

Scénáře jednotlivých pohádek napsal Jiří Kubíček, kamery se ujali Hubert Hesoun a Zdeněk Pospíšil. Hudbu složil Karel Holas a ústřední píseň k pohádce Rozum a Štěstí vytvořili Jaroslav Uhlíř a Zdeněk Svěrák.

„Fimfárum, do třetice všeho dobrého“ je první český animovaný film, který bylo možné v digitálních kinech shlédnout stereoskopicky - s brýlemi ve 3D provedení. Jeho kinopremiéra proběhla  9. 2. 2011.

Fimfárum - do třetice všeho dobrého můžete sledovat 24.12. 2013 od 13 hodin na ČT :D!


Zdroj, foto: Česká televize


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !