Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 28.03. 2024
Dnes má svátek Soňa
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Petra Neomillnerová – Sladká jak krev

18. 10. 2009 | Knižní tipy
Sladká jak krev je fantasy kniha od české autorky Petry Neomillnerové, kterážto má na svém kontě již několik fantasy knih s ústřední postavou silné a neohrožené ženy.  Hlavní  hrdinka této knihy Tina Salo je ovšem nejen silná a neohrožená žena, ale také velmi stará a po staletí vypadající na šestnáct let a co je možná podstatné, živí se krví. 

Tina je i na upírku dost zvláštní se svými moderními názory a zvláštními schopnostmi, jako je chůze „ve slunci“ a nedostatek respektu ke stříbru a jiným proti upírským proprietám. Je součástí české upírské komunity, jejíž „šéf“ a Tinin přítel sídlí v Praze v jednom tetovacím studiu. Tina si vydělává  jako detektiv upírských případů, který je placený z upířích zdrojů. V případě potřeby zahlazení stop a získávání informací jí je, za nemalou úplatu, k dispozici člen místní policie, který je čirou náhodou  zároveň medvědodlak.

Petra Neomillnerová – Sladká jak krevPrvní díl zatím třídílné série (čtvrtý díl by měl vyjít na podzim roku 2009) vypráví o problémech, které nastanou, když se starší upír zblázní nebo možná rozhodne a začne zabíjet lidičky, jakoby se nechumelilo. Jaké problémy Tině nastanou, když se jí do bytu nastěhuje sexy, německý upír, který své německé šéfové slouží, jako zbraň na neposlušné podřízené. A co se stane, když si Tina jedné noci domů jako večeři přivede novináře, který se rozhodne, že sloužit upírce jako pravidelný zdroj stravy, je příjemná a vzrušující zábava.

Já tedy nepatřím k pravidelným čtenářům detektivních příběhů, ale v této knize jsem měla trochu pocit, že zápletce něco chybělo. Pachatel na konci tak nějak spadl z čirého nebe. Ne, že by dříve v knize jako možný pachatel nebyl zmíněn,  jen jsme k němu nebyli vedeni za ručičku pomocí důkazů, tak jak jsem možná zvyklá z jiných knih.

V knize mi také trochu scházela trocha nadsázky a humoru. Tak nějak se mi zdálo, že se Tina na fantasy postavu bere příliš vážně. Asi jsem rozmazlená knihami Jiřího Kulhánka ;) .

No a  záležitost, která pro mě dělá z Tiny postavu těžko vcítitelnou, je její promenádování se po bytě v rouše Evině bez ohledu na to, kdo přišel na návštěvu a sexuální (a také krmící) vztah se dvěma muži najednou … Takže chlapi – co vy na Tinu?

Sladká jako krev je kniha čtivá, se spádem a proti mým obvyklým zahraničním knihám má výhodu, že neprošla překladem.

KatyRZ - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Kulhánkovi se nic nevyrovná Smajlík . Základem Kulhánkových knih je to, že veškeré násilí dokáže odlehčit a nebrat vážně. Takže pokud to čte hlavně pro tu humornou vložku, tak nevím, nevím. Já bych byla spíš pro tu Anitu Blake, kde se nějaký humor nalézt dá Smajlík. Ale je to zase poněkud "citovější" čtivo než Tina Salo, což by ji snad nemuselo jako zástupci něžného pohlaví až tak vadit. Když tak mrkněte ještě na články Útoky upírů ... a Anita Blakeová ... (viz. výše Čtěte také). Ale každopádně si myslím že, jestli čte Kulhánka "apod." Smajlík, tak touhle knížkou nic nezkazíte.
Obrázek uživatelky
profil
Kdo četl, poraďte prosím. Dcera čte Kulhánka apod. bude se jí to líbit?
Obrázek uživatelky
profil
zkoušela i Tinu Salo. Pro mě ale vede Anita - je s ní větší sranda.
Obrázek uživatelky
profil
Trošku mi to připomíná sérii Anita Black od Hamiltonové. 8D
Obrázek uživatelky
profil
brrr, tak takou knihu nemusím číst!!
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles

Mašle