8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Středa 01.05. 2024
Dnes má svátek všichni pracující
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Po krk v pralese

29. 11. 2009 | Knižní tipy
Název knihy: Po krk v pralese
Autor: Jan Dungel
Nakladatelství: Universum
Rok vydání: 2009
Rozměry: 267 x 217 mm
Počet stran: 176 str.
Cena: 399 Kč

Kniha popisuje autentický příběh česko-venezuelské výpravy k nejvyšší hoře Brazílie Pico da Neblina (2 994 m), cesty plné dobrodružstvi, nečekaných zvratů i nástrah, na které jeden z účastníků málem doplatil životem. Přírodní podmínky a život zvířat v dosud neznámých a neprozkoumaných pralesích severně od pohoří se vydali dokumentovat malíř zvířat Jan Dungel, fotografka Radana Dungelová a kameraman Vladimír Šimek. Výsledky projektu byly po-krk-v-praleseveřejnosti představeny v TV dokumentu Štětcem a mačetou (ČT2, září 2008). Celou dobrodružnou a namáhavou cestu i to, co ji předcházelo, však poprvé dokumentuje až tato kniha.

Nejvyšší hora Jižní Ameriky na východ od And, ukrytá uprostřed tajemných a neproniknutelných pralesů na hranici Venezuely a Brazílie, je skutečným Mount Everestem Amazonie. Až na pár odvážlivců, vědeckých průzkumníků a místních indiánů Yanomamo, kteří žijí v oblasti jižně odtud, ji však dosud téměř nikdo nespatřil.
Výpravě se v pralesích pod horou Neblina úplně poprvé podařilo najít a přístrojem GPS přesně zaměřit tzv. bifurkaci řeky Baria, která stejně jako větší a známá bifurkace řeky Orinoko spojuje povodí Amazonky a Orinoka, a podílí se tak na vytvoření největšího říčního systému na Zemi o rozloze 8 milionů km2. 


O autorovi:

Jan Dungel (nar. 1951) vystudoval biologii na Masarykově univerzita v Brně a krátce působil v akademických institucích. Poté se rozhodl pro kariéru umělce na volné noze. Spolupracuje s divadly, hudebníky i architekty, nevyhýbá se ani komerčnímu designu. Ilustruje pohádky pro děti, beletrii, časopisy. Ve své malířské tvorbě i ilustracích se zaměřuje zejména na témata přírody a odbornou ilustraci. Dosud ilustroval na padesát knih, které byly publikovány nejen v České republice, ale také např. ve Velké Brtánii, Německu, Polsku, NIzozemsku, Francii, Maďarsku i jinde. Kniha Chováme se jako zvířata? s jeho ilustracemi byla v roce 1993 Ministerstvem kultury
a  Památníkem národního písemnictví oceněna titulem Nejkrásnější kniha roku 1992. Od roku 1992 pravidelně navštěvuje Jižní Ameriku, kde maluje zvířata a rostliny v jejich přirozeném prostředí.

Tuto knihu Po krk v pralese koupíte v Knižním klubu, v knihkupectví a na internetových stránkách Knižního klubu.

PetraC
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Po krk v pralese:

Po krk v pralese
Po krk v pralese
Po krk v pralese
 
Čtěte také



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !