8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
pondělí 29.04. 2024
Dnes má svátek Robert
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Pohádkové kostýmy Romana Šolce konečně odhaleny!

5. 02. 2010 | Kultura

Muzikál Baron Prášil autorů Zdeňka Bartáka a Petra Markova, který vzniká pod režijním vedením Filipa Renče a producentským dohledem Oldřicha Lichtenberga, by měl být stejně jako světoznámá kniha G. A. Bürgera oslavou lidské fantazie. Fantazie, ve které ti, co ji nemají, často vidí nebezpečné šílenství.


Velkou dávku fantazie vyžadovaly také kostýmy, do jejichž výroby se opět pustil stálý spolupracovník Divadla Hybernia a Divadla Broadway, osvědčený výtvarník ROMAN ŠOLC. Teď jsou konečně na světě a hvězdy netrpělivě očekávaného muzikálu se v nich poprvé představily při focení divadelního programu ve čtvrtek 28. ledna v Divadle Hybernia. Roman Šolc, který má za sebou práci na kostýmech úspěšných titulů divadel Hybernia a Broadway jako například Angelika, Kleopatra, Tři mušketýři, Golem, Švejk, Adéla ještě nevečeřela nebo Dracula, přiznal, že mu tentokrát daly pořádně zabrat.


kostymyByla to zatím moje nejnáročnější práce, kterou jsem pro Divadlo Hybernia a Divadlo Broadway dělal. Nejsložitější byla v tom, že Baron Prášil se odehrává v sedmi různých prostředích a v každém prostředí je jiný převlek. Musel se tedy najít klíč k rychlým převlekům všech herců a tanečníků během představení. Hrozné bylo i to, že jsem byl v časovém presu. Během dvou měsíců bylo nutné navrhnout kostýmy, koupit látky a doplňky, přeměřit všechny účinkující, zvládnout kostýmové zkoušky… Navíc se do toho vložily vánoční svátky, takže to byl opravdu téměř nadlidský výkon. S výsledkem jsem ale nadmíru spokojený, kostýmy jsou překrásné, pohádkové. Doufám, že umocní atmosféru příběhu a přenesou na diváky jeho kouzlo,“ říká Roman Šolc.


Čarokrásné pohádkové KOSTÝMY jsou zdobené šperky, použita byla aplikace korálů a perel, využívá se také hojně doplňků, jako jsou krajky, závoje, čelenky, klobouky, vějíře nebo diadémy do hlavy. Látky, které Roman Šolc dovezl z Itálie, jsou zkombinované tak, aby k sobě ladily.
CELKOVÝ POČET kostýmů se vyšplhal k číslu 250. CENA pak ke 2 milionům korun. Nejdražší je kostým Barona Prášila , přišel na 50 tisíc korun. Jeho hlavní představitelé Daniel Hůlka, Josef Vojtek a Marian Vojtko si po celé představení vystačí s jedním kostýmem, jako jediní se totiž ve své roli nepřevlékají. 


Romana Šolce v tomto případě inspirovala napoleonská uniforma. Kostým  Barona Prášila  vyžadoval speciální zpracování střihu, aby se herci mohli pořádně pohybovat, protože je čekají létací, kaskadérské a taneční scény. Dobový rokokový účes budou D. Hůlkovi česat umělečtí maskéři Divadla Hybernia z jeho vlasů. J. Vojtek a M. Vojtko budou mít paruky.  K podobě Barona Prášila jim dopomohou i vousy.


Zdroj: Baron Prášil muzikál.cz


Simbelmine
ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !