Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 20.04. 2024
Dnes má svátek Marcela
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Pokračování Jihu proti Severu - Scarlett 2

5. 04. 2009 | Knižní tipy
Autor: Alexandra Ripleyová
Nakladatel: Ikar
Počet stran: 432
Vazba: Vázaný
Formát, hmotnost: 154x233 mm, 540 g
Rok vydání: 2009

Cena: 239.-

Už léta patří srdce milionů čtenářů Scarlett O Harové a Rhettu Butlerovi, hrdinům nejslavnějšího světového bestselleru všech dob.
Původně končil příběh Jihu proti Severu ve chvíli, kdy Rhett opouští svou ženu poté, co ztratili dcerku, přítelkyni Melanii i vzájemnou lásku. V roce 1991 se však kolo jejich osudů opět roztočilo. Alexandra Ripleyová přikročila k nelehkému úkolu oživit slavné literární postavy i prostředí, v němž žily.

Když se Scarlett při výletě na plachetnici málem utopí a skončí s Rhettem ve vášnivém objetí, je si jistá, že vyhrála. Manžel ji však znovu opustí a Scarlett se rozhodne odjet do Savannah, kde se seznámí se svými dosud neznámými příbuznými. A tam ji zasáhne poslední rána - Rhett jí nabízí rozvod jako tečku za jejich vztahem.
Tehdy Scarlett poprvé přizná sama sobě porážku a rozhodne se všechno ukončit a začít znovu - už proto, aby nemusela čelit hanbě z rozvodu, když nosí po srdcem Rhettovo dítě...
Nový domov nachází v Irsku, rodné zemi svého otce Geralda O Hary, ale stejně jako v Atlantě, i tady se dostává do konfliktů se společností svých předků. A přestože se jí podaří zde usadit, stále palčivě pociťuje, že jí něco chybí. Ten pocit je tím horší, že se čas od času v jejím životě mihne Rhett Butler, připomene jí dávno minulou dobu a zjitří rány, které se dosud nezhojily.
Ve chvíli, kdy se Scarlett ocitá na osudové životní křižovatce, se Rhett objeví znovu, odhodlaný porazit každého, kdo by chtěl zmařit jeho úmysly.


ALEXANDRA RIPLEYOVÁ, známá americká autorka, se narodila 8. ledna 1934 v Charlestonu jako jediné dítě Alexandra a Elizabeth Braidových. O jednadvacet let později dokončila studia na Vassar College, prestižní škole pro mladé ženy. Odjakživa toužila po tom stát se spisovatelkou, odvahu napsat a publikovat první knihu však sebrala až po letech. První román vyšel v roce 1972 pod názvem Who is the Lady in the President s Bed? (Kdo je ta žena v prezidentově posteli?). Následovaly další knihy, mezi nimi například historický román Charleston (1981), dále Návrat času (The Time Returns, 1985), Dědictví z New Orleansu (New Orleans Legacy, 1987), Zlato tabákových polí (From Fields of God, 1994), Božská láska (A Love Divine, 1997) a v neposlední řadě Scarlett, volné pokračování úspěšného románu Margaret Mitchellové Jih proti Severu. Přestože soudobá kritika se o Scarlett nevyjadřovala příliš kladně, kniha vzbudila veliký čtenářský ohlas.

Alexandra Ripleyová zemřela 10. ledna 2004.

Tuto knihu si můžete zakoupit na strnánkách knižního klubu
 

DanielkaZ
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Pokračování Jihu proti Severu - Scarlett 2:

Pokračování Jihu proti Severu - Scarlett 2
 
Čtěte také



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !