Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Porod mojí Natálky

26. 09. 2010 | Vaše příběhy

Moje těhotenství probíhalo celých devět měsíců naprosto normálně. Kolem 5. měsíce jsem začala zvracet a dost jsem přibrala. Protože mám jen 151 cm, tak mé bříško vypadalo  na dvojčata.  Chodila jsem na pravidelné prohlídky, které probíhaly normálně. Vážení a ozvy... Těšila jsem se vždy, až mi ukáže pan doktor mimi na monitoru. Vše probíhalo naprosto normálně.

Devět dní před termínem jsem se ve 4 hodiny ráno vzbudila. Začala jsem trochu krvácet. Protože byl manžel v zahraničí a byla jsem doma sama, tak jsem si zavolala sanitku. Na příjmu mě lékař prohlédl. Řekl, že mi odešla plodová zátka a už si mě tady nechají. Každou hodinu jsem chodila na ozvy a dostala jsem injekci na vyvolání porodu. Pořád jsem ale necítila žádnou bolest, nebo stahy. Až kolem 5. hodiny odpoledne jsem začínala mít stále se stupňující porodní bolesti. Stále jsem byla otevřená jen na tři prsty a při těchto vyšetřeních už mě musela držet sestřička za ruku. Bylo to dost nepříjemné. Kolem sedmé hodiny večer jsem šla znovu na ozvy. Ty dopadly špatně. Miminku se ve mně už nelíbilo a začínalo mu vynechávat srdíčko. Lékaři už si se mnou nevěděli rady. Nechápali, proč po tolika hodinách dítě nesestupuje. Až při poslední kontrole, kdy do mě lékař vsunul skoro celou ruku, zjistil, že mám zdvojenou dělohu a v ní jakousi přepážku, přes kterou malá nemůže ven. Během pár minut mě vysvlékli, oholili a dali epidurál. Odvezli mě na sál, kde jsem při vědomí podstoupila císařský řez. Malá vůbec nebrečela, museli ji křísit. Viděla jsem ji až na druhý den. Byla naštěstí v pořádku a naprosto zdravá.

Až později jsem se dozvěděla, že na to měl přijít můj gynekolog už dávno a na císaře jsem měla jít rovnou. Při takovéto vadě se vůbec nedoporučuje rodit spontálně.

Po císaři jsem se postavila až po 4 dnech. Všechno mě bolelo, i kojení byl pro mě problém. Docela jsem záviděla ostatním maminkám, které rodily přirozeně a po porodu normálně chodily. Já jsem se nedokázala ani posadit, natož dojít na záchod. Strašně mě bolela ta jizva a záda. Dostávala jsem morfium a neustále jsem spala.

Manžel viděl malou až po 4 dnech, kdy přijel z Německa z montáží. Hodná sestřička ho pustila dovnitř i po návštěvních hodinách, kolem 9. hodiny večer. Měl obrovskou radost. Bál se malou jen pohladit. Ta si spokojeně spala. Dnes je z ní už pětiletá slečna. Krásně se vytáhla. Všude je jí plno a je naše sluníčko :-)

Takže maminky, ať jste zažily při porodu cokoliv, nejdůležitější je pak zdravé miminko. Na vše ostatní už potom zapomenete.

 

IB60 - čtenářka

ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Další fotografie ke článku Porod mojí Natálky:

Porod mojí Natálky
Porod mojí Natálky
Porod mojí Natálky
 
Čtěte také



Komentáře
« Předchozí   1   2  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
taky vím,co je to problém u porodu,jenže u mě byl problém ten,že jsem málem vykrvácela já..malý byl naštěstí v pořádkuSmajlíkted je mu 6měsíců a jsem nejštastnější máma na světě..i přes ten úděsný porod bych do toho šla znovu klidně hned..ale už mi to nedoporučují:(takže uvidíme,ale člověk dnes musí být rád i za jedno zdravé a spokojené dítkoSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
je to krásně napsané. Vím co je to problém při porodu ale nejhlavnější je zdravé dětatko.Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Krásný článek, jsem ráda, že nakonec vše dobře dopadlo. přeji celé rodině jen to nejlepší!!!Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
mi upadlo na podlahu a zmizelo to. Slza se vsákla do koberce..., hezký!!!Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
a krásná holčička.Přeji celé rodině hodně zdravíčka. Je pravda, že na bolest se brzo zapomene a zůstane jen to pěkné.SmajlíkSmajlíkSmajlíkSmajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles