Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 23.04. 2024
Dnes má svátek Vojtěch
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Postav si sen! – 3. 5. 2021

3. 05. 2021 | Televizní tipy
Jakub by si proměnu přál pro svoje rodiče jako poděkování. Bydlí spolu ve dvoupatrovém rodinném domku, společný mají ale jen vchod. Jakub s manželkou a miminkem bydlí v patře a rodiče v přízemí, Jakubův otec jim celé horní patro zrekonstruoval. Jakub by za to chtěl rodičům poděkovat prostřednictvím pořadu Postav si sen! a zlepšit jim kvalitu bydlení. Hlavně to bude překvapení pro maminku.

Postav si sen – 3. 5. 2021:


Rodiče o přestavbě mluví už roky, ale vždycky mělo něco přednost. Sehnat pomocníky snad nebude problém. Jakub se sám samozřejmě také zapojí a rovněž táta je hodně šikovný. Otec Roman pracuje jako strojní mechanik a je manuálně velice zručný, rekonstrukci celého domu si dělal sám za pomoci svého tchána. Ve svém volném času se věnuje aktivně tenisu a jízdě na motorce. Maminka Alena pracuje jako technik v telekomunikacích, ze své podstaty je veselá a hodná. Ve svém volném času se věnuje četbě, kultuře, sportu a jízdě na motorce.

Postav si sen! – 3. 5. 2021Jedná se o starý dům, který si v osmdesátých letech rodiče pořídili, vlastníma rukama zrekonstruovali a podsklepili. Interiér je udržovaný, ale nemoderní a nekomfortní. Tatínek Roman většinu zvládl udělat sám a maminka Alena taky se stavbou domu pomáhala. Designéři se zkusí vrhnout na prostor kuchyně s jídelnou a obývákem. Cílem je místnosti propojit a celý interiér prosvětlit. Alena by si přála novou kuchyň. Kamila s Františkem chtějí zrealizovat velkou kuchyň, která bude bílá, v kombinaci s barvou capuccino a šedou. Alena bude mít i ostrůvek a samozřejmě kuchyň vybavíme moderními spotřebiči.

A jak se na proměnu dívají designéři Kamila Douděrová a František Kobližka?


Hodnocení designérů: Proměna byla čistá, osvěžující, pozitivní. Nápad přišel ihned po vstoupení do původního ponurého prostoru. Vlastně přišel jako sebeobrana, když jsme si prostor prohlíželi, pocitově jsme chtěli místnosti vyklidit. Řešili jsme technicky, jak moc půjde probourat stavební otvor mezi kuchyní a jídelnou, chtěli jsme interiér obou místností propojit. Zásadní problém původního prostoru vidíme v pocitu stísněnosti, ačkoli jsou místnosti veliké.

Je to způsobené dřevěným obložením stropu, předělením místnosti obýváku polopříčkou a spoustou dekorací, které berou v konečném důsledku světlo. Měli jsme štěstí na skvělou rodinu, zejména tatínek je neuvěřitelný tahoun, umí vzít za práci, je všestranně šikovný. V podstatě nic nebylo problém, cokoli jsme vymysleli, bylo bez problémů vyslyšeno, aniž bychom museli diskutovat, obhajovat naše řešení. Cítili jsme velikou důvěru v náš návrh. Výzva byla ponechat původní spíž, avšak její vstup zakomponovat do kuchyňské linky tak, že nebyl vidět. Tím jsme mohli kuchyňskou linku komponovat přes celou stěnu jakoby vestavnou.

Pro proměnu bylo zásadní otevření a vyčistění prostoru. Dispozice rozmístění zón zůstala stejná, ovšem všechny části jsou v novém interiéru propojené. Byla odstraněna polopříčka mezi jídelnou a obývacím pokojem, zvětšen byl otvor mezi kuchyní a jídelnou. Prostor nám umožnil umístit velké nábytkové solitéry, jako jsou např. velký jídelní stůl s polokřesílky namísto jídelních židlí, velké komfortní křeslo, velká rohová sedačka.

Místnosti se staly jednou, mohli jsme si dovolit zazdít jeden vstup do kuchyně a do nově vzniklé niky jsme umístili pracovní kout. Kuchyně disponuje velkým ostrůvkem s možností přisednutí. Koncept a celková idea je vnést do ponurého prostoru nové světlo. Interiér je navržen v kombinaci světlého dřeva s bílou, šedohnědou až šedou, doplněného tmavě zelenou na židlích. Stěžejní motiv celé proměny je fototapeta znázorňující čtyřlístky. Jedná se o prostý znak symbolu štěstí a fungující rodiny, kterou bezesporu mají.

Poslední premiérový díl novinkové série „Postav si sen!“ uvidíte v pondělí 3. 5. 2021 ve 21.35 na Primě.


Zdroj, foto: Prima
Vendula Flassig Vrablová


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Postav si sen! – 3. 5. 2021:

Postav si sen! – 3. 5. 2021
Postav si sen! – 3. 5. 2021
Postav si sen! – 3. 5. 2021
Postav si sen! – 3. 5. 2021
 
Čtěte také


Pouze přihlášení mohou vkládat komentáře. Přihlásit se.

Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles