Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 29.03. 2024
Dnes má svátek Taťána
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Postav si sen! – 12. 4. 2021

12. 04. 2021 | Televizní tipy
Proměna pro skromnou rodinu. Vláďa je učitel matematiky a tělocviku a Tereza je na mateřské dovolené s dvouletou Viktorkou. Navíc brzy přivítají nového člena rodiny. Vlastními silami zrekonstruovali před několika lety byt v paneláku po rodičích. Stěny, podlahy a dveře, na víc ale už nezbyly peníze. Jejich jediným přáním je pokojíček pro malou Viktorku. A co na to náš pořad?

Tereza by si moc přála pokojíček pro svoji dvouletou dceru. Doposud spala spolu s rodiči v ložnici. Rodina se navíc každým dnem rozroste o dalšího člena a je potřeba udělat z malého pokojíku pro hosty krásný holčičí pokojíček. Tereza se s manželem Vláďou seznámila ještě na střední škole. Tereza ale dostala volejbalové stipendium na studium v Americe a odjela. Manžel za ní do Ameriky ale přijel a láska byla na světě. Tereza vystudovala ekologii a oboru se také věnovala. Manžel pracuje jako učitel, a navíc je to domácí kutil. Oba jsou velcí sportovci. Vláďa dělal karate a horolezectví a na škole si přivydělával výškovými pracemi. Kromě sportu mají rádi přírodu a stanování.

Postav si sen! – 12. 4. 2021Jejich byt 3+1se nachází v paneláku. Částečně si ho před pár lety zrekonstruovali sami. Na interiéru je znát, že by potřeboval spoustu nového nábytku a vnést nějaký jasný koncept. Nejvíc by si přáli pomoci s dětským pokojem pro dceru Viktorku. Jejich představou je udělat pokojíček z úzké místnosti 1,7 x 4 m, ve které doposud občas přespává babička, když přijede hlídat. V budoucím pokoji je navíc aktuálně sklad věcí po holčičce a ložní prádlo a je využíván vlastně jen tehdy, když přijede babička. Do budoucna by babička přespávala na rozkládacím gauči v obýváku.

Ale do tak malé místnosti se nic jiného než jedna postel a skříň nevejde. Designéři si proto dali podmínku, že se rodiče musí přesunout do úzké místnosti, kde vznikne ložnice s kvalitním prostorem na spaní, a dětský pokoj se vytvoří místo jejich současné ložnice. Rodiče se do ložnice chodí jen vyspat, ale Viktorka potřebuje na hraní více prostoru. Zatím její hračky mají místo v obýváku a tam také tráví veškerý čas. Mají rádi minimalistický a skandinávský styl. A jediné, na čem trvají, je, že by rádi zachovali staré dveře.

A jak se na proměnu dívají designéři
Zuzana Schubertová a Viktor Cikoš?


Hodnocení designérů: Vláďa s Terkou na začátku toužili jen po dětském pokojíku pro Viktorku a měli jasnou představu, že jej chtějí vytvořit v úzké místnosti. Když jsme poprvé vešli do této místnosti, hned jsme tušili, že tady pokojíček vytvořit není dobrý nápad. Chvíli jsme přemýšleli, co s tím. Navíc když jsme viděli, že Tereza čeká druhé miminko, volba byla jasná. Podívat se do druhé místnosti a přesvědčit Vláďu s Terezou, že by bylo vhodnější zrealizovat dětský pokoj v jejich stávající ložnici, a naopak ložnici vytvořit zde, v této úzké místnosti.

Byla to ale výzva. Zásadním problémem byl totiž opravdu úzký tvar, kam se nevejde vlastně ani dvojlůžko na šířku. S takto úzkou místností určenou k bydlení jsme se snad ještě nesetkali. A druhou zásadní otázkou bylo, jestli se nám podaří Vláďu a Terku přesvědčit, aby do té úzké místnosti šli oni, a stávající ložnici bychom proměnili v dětský pokoj pro dvě děti. Děti totiž přes den přece jen potřebují více světla, prostoru pro hraní, časem pro školu atd. Navíc, jak jsme se dozvěděli od Terezky, druhé dítě bude chlapeček. Ve větší místnosti tak lépe poskládáme vše pro potřeby holčičky i chlapečka.

Na začátku jsme se snažili Tereze a Vláďovi hodně naslouchat, a než nám Tereza odjela do náhradního bydlení, dozvěděli jsme se, že jsou jako rodina hodně spjati s přírodou, žijí ekologicky, přemýšlejí nad nezávadností materiálů a mají rádi takový útulný, přírodní styl, což je nám s Viktorem velmi blízké. A tak jsme budoucí ložnici, která začala vznikat v úzké místnosti, pojali velmi originálně. Po celé šíři 1,75 m vznikla pódiová postel z masivu, která opticky hezky místnost rozšířila. Předěl mezi postelí a zbytkem místnosti jsme vyřešili svěží zeleno-šedou výmalbou, kterou jsme použili i na strop, aby opticky vzniklo takové lůžko s nebesy.

Přední stranu postele jsme kolem dokola ukončili trámky. Za hlavami vznikl manželům odkládací prostor pro knihy, noční lampičky, a i elektrické zásuvky jsme jim přesunuli na postel. Aby je nebudilo ranní slunce, jeden z partnerů nám věnoval venkovní rolety do celého bytu, a proto si Vláďa s Terkou mohou vytvořit úplnou tmu a nemusí se nechat ničím probouzet. Také horko v letních měsících, které je tak trápilo, je tímto krásně vyřešeno. A jak se nám povedl dětský pokoj, na to se podívejte

Premiéru dalšího dílu novinkové série „Postav si sen!“ uvidíte v pondělí 12. 4. 2021 ve 21.35 na Primě.


Zdroj, foto: Prima
Vendula Flassig Vrablová


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Postav si sen! – 12. 4. 2021:

Postav si sen! – 12. 4. 2021
Postav si sen! – 12. 4. 2021
Postav si sen! – 12. 4. 2021
 
Čtěte také



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !

Koleda