Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Léto - čas jahodLéto - čas jahod
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Neděle 19.05. 2024
Dnes má svátek Ivo
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Unikátní dokumenty na Prima ZOOM pro 52. týden

25. 12. 2023 | Televizní tipy
Konec roku v pohodě na Prima ZOOM. 

Unikátní dokumenty na Prima ZOOM pro 52. týden:


26. 12. 22.00 – Hrůzostrašná přistání

Denně vzlétá do vzduchu na 80 000 letadel. Ne vždy ale doletí do cíle bez nehody. Nejnebezpečnějšími chvílemi jsou podle odborníků poslední vteřiny před přistáním. Několik zdokumentovaných nebezpečných přistání, během nichž jako zázrakem nedošlo ke ztrátám na životech, vám přináší tento film. Nouzové přistání, po kterém skončí deset lidí v nemocnici. Přistávací kola letadla, která se nespustí. Nebo superbouře tak silná, že utrhne přední kužel letadla jumbo jet – to všechno a ještě více uvidíte v mrazivém dokumentárním filmu Hrůzostrašná přistání. K tomu navštívíme Karibské ostrovy, kde se nachází mnoho z nejobtížnějších přistávacích drah na světě včetně ostrova St. Barths s letištěm přímo na svahu nad mořem. Nechybí ani rozhovory s pasažéry, co měli opravdové štěstí a přežili let s hořícím motorem.

Unikátní dokumenty na Prima ZOOM pro 52. týden27. 12. 22.00 – Na křídlech Slunce

Když bez jediné kapky paliva vyletíte do výšky osmi a půl kilometrů, vše, co se stane, je naprosto nepředvídatelné. Nemůžete se slepě spolehnout na to, že počasí vydrží ani že moderní technika pohlídá všechno za vás. Ještě nejistější je osud člověka, který stráví osm dní o samotě v křehkém prototypu dosud nevídaného letounu s ničím kromě hlubokého oceánu pod sebou. Díky tomuto vzrušujícímu snímku nahlédneme do zákulisí bombastických zpravodajských titulků o prvním letounu na sluneční pohon, který úspěšně obletěl celý svět. Sledujte, jak dva odvážní piloti zápasí s přírodou, svým vlastním týmem a někdy logikou samotnou ve snaze dokázat nemožné. Nejen proto, aby se zapsali do dějin, ale také aby se stali inspirací pro začátek revoluce.

29. 12. 20.00 – Svědkem je velryba

Detektivní příběh Svědkem je velryba začal už před půl stoletím a jeho dějištěm je celá polovina zeměkoule. Dokumentuje odhalení nezákonného a utajovaného hromadného vyvraždění více než 200 000 velryb. Tento zločin, k němuž opravdu došlo v 60. letech 20. století a jehož pachateli jsou Sovětský svaz a Japonsko, je považován za jednu z největších ekologických katastrof současnosti. Dokument Svědkem je velryba vypráví vůbec poprvé mrazivý příběh o největším ekologickém zločinu 20. století. Opírá se přitom o rozhovory s vědci i velrybáři ze sovětské éry, ochránci přírody z různých koutů světa a o raritní archivní materiály. Odhalení protizákonného sovětského lovu velryb je teprve začátek mnohem rozsáhlejšího a temnějšího příběhu. Jsou to právě bývalí sovětští velrybáři, kteří nečekaně obviňují Japonsko, že ve stejné době dopouštělo toho samého. Země, která navzdory všem dohodám obnovila komerční lov velryb, to dodnes popírá. Podaří se ji někdy dohnat k zodpovědnosti? 

30. 12. 20.00 – Island: Útočiště papuchalků

Každý rok se vrací, pravidelně jako hodinky. Po šesti měsících strávených na moři se znovu zabydlí na islandském pobřeží. Má exotický vzhled a někdy se chová jako exot – jednou je přítulný, jindy hašteřivý. Jeho nemotorná chůze vyvolává pobavení. Papuchálek je ikonický pták, který má roztomilosti na rozdávání. Stal se národním symbolem Islandu a vyhledávanou turistickou atrakcí. Ale místní obyvatelé se obávají o jeho budoucnost. Vždyť už je to deset let, co naposledy úspěšně zahnízdil. Osud papuchálka drží v rukou jenom hrstka nadšenců, kteří se ho snaží zachránit.  

30. 12. 21.00 – Království vlka arktického (Hledání smečky)

Průzkumník a fotograf Ronan Donovan, který pracuje pro National Geographic, vyrazil do odlehlých majestátních končin Arktidy. Co tam dělá? Hledá legendárního bílého vlka! Tento druh šelem zřídka narazil na člověka. Je nebojácný a neohrožený. Ronan se chce dostat k bílému vlkovi blíže, než se to dosud komukoli podařilo. Má jedinečnou šanci dozvědět se víc o těchto tajuplných dravcích i jejich blízkých vztazích.

30. 12. 23.00 – Ztracené světy, skryté poklady: Tutanchamon

Howard Carter byl pevně spjat s postavou krále Tutanchamona. Tento původem chudý Brit totiž objevil jeho hrobku. Našel poklady celé jeho doby a také samotné Tutanchamonovo tělo. Příběh nás zavádní do Egypta, kde Tutanchamon, mladý devatenáctiletý král, který v tomto věku zemřel, platí v současnosti za jakéhosi rockového hrdinu. Je to cool značka, je to silný mladík, je to polobůh, je dobré mít jeho podobiznu na každém rohu. Doktora Ramirezová se rozjíždí do Egypta, aby pochopila Carterův příběh. Díky svému kreslířskému talentu se Howard brzy dostal do vyšších kruhů a účastnil se mnoha archeologických výprav, které svými kresbami dokumentoval. Pak se jeho vliv zvětšoval, i když neměl vzdělání, tak jeho okolí zjistilo, že je nezbytným pomocníkem, a o jeho přítomnost stál každý.

Kroky vedly až do Egypta, kde pracoval v Údolí králů. Za jeho dob se ještě o králi Tutanchamonovi příliš nevědělo. V roce 1907 začal Carter pracovat pro lorda Carnavona, který financoval vykopávky šlechtických hrobek. Když získali koncesi pro práce v Údolí králů, už jim nestálo nic v cestě. I přes nutnou přestávku kvůli první světové válce začala brzy jejich zlatá doba. Hrobka Tutanchamona, kterou objevili, byla považována za nejlépe udržovanou, která byla dosud v údolí objevena. Carnavon zemřel na svém vrcholu, na otravu krve po bodnutí moskytem. Carter byl opět sám a chyběl mu sponzor. Společnost byla tehdy vlivem války natlakovaná a byla to celkově velmi nestálá doba. Proto Carter také udělal během odkrývání pokladů spoustu chyb, při kterých se mnoho vzácných předmětů poškodilo. Byl nestudovaný amatér a tisk i veřejnost se mu to nebáli předhazovat. Carter pak zemřel v roce 1939 v naprostém osamění a bez přátel. Každý, kdo měl zájem, ale mohl muže navštívit. Howard vždy ochotně zavzpomínal na zlatou éru, kdy objevili nejslavnější hrobku egyptských králů. Jeho dům u Luxoru zůstal v původním stavu a byl přeměněn na muzeum.

Hrobka nejznámějšího egyptského faraona Tutanchamona, která byla plná nepředstavitelně cenných pokladů, se stala jedním z největších archeologických objevů dějin. Archeologa doktorka Janina Ramirezová se vžila do role zvídavého detektiva a vyrazila do Egypta, aby tam odhalila skutečný příběh nalezení slavné hrobky. U příležitosti stého výročí objevení Tutanchamonovy hrobky se doktorka Janina Ramirezová rozhodla prošetřit, jak to tenkrát doopravdy bylo, jak se Angličanovi Howardu Carterovi podařilo uskutečnit jeden z největších archeologických objevů dějin, když si všichni ostatní mysleli, že už k žádným velkým nálezům v Egyptě nemůže dojít. Mladý faraon Tutanchamon fascinuje Janinu už od dětství. Během pátrání ji čeká rozhovor s hrabětem na zámku Highclere, kde se natáčel slavný seriál Panství Downton. Proniká do pochybného světa obchodování se starožitnostmi, k němuž docházelo ve 20. letech 20. století přímo na březích řeky Nil. Stopuje vykradače hrobek z legendárního Údolí králů. Jako první odhaluje, že některé z Tutanchamonových pokladů se ztratily, a dokonce zjišťuje jméno osoby, která za to může. Rozebírá původ legendy o faraonově kletbě, překvapeně zjišťuje, jak to bylo s brutálními zraněními mladého krále, a nakonec vyšťourá úplně nové důkazy o tom, že Tut nebyl žádným křehkým, bezmocným chlapeckým panovníkem, ale mocným státníkem.  

31. 12. 20.00 – Zaříkávač Andre Hartmann

Milujete film Čelisti? Dramatická hudba, blíží se velký bílý žralok se zlověstně rozevřenou tlamou plnou ostrých zubů a chystá se ulovit kořist. Ale než se moře zbarví do ruda krví oběti – upadne do slastného spánku… To dokáže jen zaříkávač žraloků Andre Hartman. Svůj um předvádí turistům u pobřeží Doug Perrine v JAR. Jak zhypnotizovat krvelačného predátora hlubin a učinit z něj krotkou bytost? Fígl je celkem prostý. Rychlé polechtání čumáku. To je totiž nejcitlivější žralokovo místo, kde se sbíhají všechny jeho nervy. Kdo tohle ví, tomu už stačí jen posbírat odvahu a... Ale doma – tedy v moři – to raději nezkoušejte a podívejte se na Prima ZOOM na příběh pána žraloků.

Unikátní dokumenty uvidíte každý den od 20:00 – 24:00 hodin na Prima Zoom!


Zdroj, foto: Prima ZOOM

Vendula Flassig Vrablová
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Unikátní dokumenty na Prima ZOOM pro 52. týden:

Unikátní dokumenty na Prima ZOOM pro 52. týden
Unikátní dokumenty na Prima ZOOM pro 52. týden
Unikátní dokumenty na Prima ZOOM pro 52. týden
 
Čtěte také



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !