Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Léto - čas jahodLéto - čas jahod Jak správně pečovat o orchideje?Jak správně pečovat o orchideje?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 21.05. 2024
Dnes má svátek Monika
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Na cestě po Oslu

6. 02. 2019 | Televizní tipy
Na cestě po Oslu s Jiřím Bartoškou a Miroslavem Donutilem za uvolněnou zimní atmosférou hlavního města Norska, kde není daleko do opery či do kavárny, ani na zasněžené sjezdovky a běžkařské dráhy v přilehlých lesích (Premiéra)

Ráno sauna v Oslofjordu, po práci na lyže jen několik stanic metra od centra, o víkendu bruslení přímo uprostřed města. Takhle žije valná část obyvatel zhruba půl milionové norské metropole. Oslo ovšem nabízí i mnoho dalších možností trávení volného času.

Podíváme se díky pořadu Na cestě po Oslu na vánoční trhy se zářivým ruským kolem a kluzištěm uprostřed a s otevřenými ohništi, kde si každý může ohřát ruce a přiložit kus dřeva do ohně.

Na cestě po OsluZavítáme do nejstarší kavárny v Oslu, ale také na proslulý skokanský můstek Holmenkollen s fantastickými výhledy a zjistíme, jak se co nejpohodlněji dostat na sáňkařský kopec a do lyžařského ráje.

Nevynecháme ani návštěvu Národní galerie, která vystavuje jeden z nejslavnějších obrazů vůbec: Výkřik od norského malíře Edvarda Muncha. Jeho přítel Gustav Vigeland zase celý život zasvětil vytvoření parků dvou set soch, znázorňujících život člověka ve všech jeho fázích.

V Oslu si také připomeneme díky pořadu Na cestě po Oslu, že Norové jsou národ mořeplavců. Mimo jiné o tom svědčí tři stálé výstavy slavných plavidel: Lodě starých Vikingů z 9. století, nejmohutnější škuner světa, polární loď Fram a konečně vor Kont-tiki mořeplavce Thora Heyerdahla.
Vydáme se i po stopách rodáka z Oslo a nejslavnějšího detektiva posledních let, Harryho Holea.

Na cestě po Oslu můžete sledovat 6. 2. 2019 od 21 hodin na ČT2!


Zdroj, foto: Česká televize


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Na cestě po Oslu:

Na cestě po Oslu
Na cestě po Oslu
Na cestě po Oslu
Na cestě po Oslu
Na cestě po Oslu
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !