Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Rozhovor s Hanou Maciuchovou o seriálu Dobrá čtvrť

25. 05. 2008 | Úspěšní lidé
Jaké byly vaše první pocity, když jste si přečetla scénáře Dobré čtvrti?
Přestože v Dobré čtvrti hraji postavu, která je okrajová, řekla jsem si, že stojí za to. Scénáře Lucie Konášové mám ráda. Ani tyto nebyly výjimkou.

V Dobré čtvrti hrajete velmi svéráznou dámu s osobitými názory na život. Máte s ní něco společného?

Věk. Jinak rozhodně nemám její vehemenci, nápady a dokonce ani podobné potřeby. Troufám si tvrdit, že její životní pohnutky by mě vyčerpávaly.  

Čím je vám postava kamarádky Aleny sympatická, čím naopak nikoli?
Sympatické na této obstarožní energické dámě je to, že nic nevzdává. Omlouvám se, ale na druhou část otázky vám neodpovím. Nebudu svlékat svou roli. To ponechám divákům, aby si vytvořili svůj názor sami.

Pěstujete vy sama kamarádské vztahy z mládí? Co pro vás znamenají?
Dobrá čtvrť - Hana MaciuchováZnamenají pro mě zásadní pocit blízkosti, důvěry a porozumění. S kamarádkami z osmiletky a gymnázia se známe půl století. Nesetkáváme se často, jen párkrát do roka, ale přesto s nimi cítím silnou sounáležitost. Máme se rády a spojují nás živé vzpomínky. Tahle setkání svědků společného času korigují mojí paměť. S přítelkyněmi společně probíráme současnost, děti, vnuky, práci a musím přiznat, že jsou to mé směrodatné kritičky.

Jak vzpomínáte na herecké partnerství s Janou Preissovou?
Právě partnerství s Janou byl jeden z důvodů, proč jsem roli Aleny Fleissigové přijala.

Proč by se měli diváci dívat na Dobrou čtvrť?
Na tyhle otázky nerada odpovídám, protože ctím tajemství věci, která vznikla. Ten seriál už své diváky má a doufám, že druhá řada bude pokračovat stejně úspěšně a lidé zůstanou seriálu nakloněni. Pokud přibudou diváci noví, bude to jen dobře.

Na kterou svou seriálovou postavu vzpomínáte nejraději?

Strašně nerada role favorizuji. Ani teď nedokážu jmenovat jednu jedinou. Všechny jsem měla ráda už jenom proto, že jsem s nimi zažila kus života.

Bydlíte v dobré čtvrti?
Svou čtvrť hodnotím na základě svých praktických potřeb kladně. Ano. Bydlím v dobré čtvrti.

Jsou pro vás sousedské vztahy důležité?
Se svými sousedy se míjím, protože mám úplně jiný životní režim, než oni. Pokud ale volám sos, jsou vždy tak laskaví, že se mě ujmou a pomohou mi. To samé mohou samozřejmě očekávat i ode mne.

Alena Fleissigová je poměrně nekompromisní dáma. Co vy a kompromisy?
Měla jsem své životní ideály, kterým jsem dlouho věřila a dlouho jim sloužila. Ale je fakt, že s postupem času je člověk s kompromisy konfrontován. Já se jim dodnes bráním a nemám je ráda ani v práci ani v osobním životě.

Dobrá čtvrť je hlavně o mladých lidech? Chtěla byste být dnes mladá?
Mladí mají dnes něco, o čem se nám tehdy mohlo jenom snít. Dnešní otevřený svět je tak lákavá záležitost, že jim skoro závidím. Učila bych se jazyky a využívala všechny možnosti, které se nabízejí. Když se ale na věc podívám z hlediska své profese, tak mladým hercům rozhodně nezávidím.



Rozhovor zpracoval: Jiří Nedvídek
Foto: Zuzana Páchová, Viktor Dražský


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !