Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 Kdy se letos slaví Den otců 2024?Kdy se letos slaví Den otců 2024? Léto - čas jahodLéto - čas jahod Jak správně pečovat o orchideje?Jak správně pečovat o orchideje?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
pondělí 03.06. 2024
Dnes má svátek Tamara
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Rudolf Hrušínský v obrazech všedních i nevšedních

30. 11. 2015 | Úspěšní lidé
Divadlo Na Jezerce otevřelo unikátní výstavu z cyklu „Paměť divadla a filmu“, která připomíná nedožité 95. narozeniny velkého českého herce Rudolfa Hrušínského. „Na Jezerce“ jsou k vidění jak jeho fotografie z divadla a natáčení, tak i dosud nepublikované momentky z rodinného archivu. Zdarma potěší všechny návštěvníky divadla jako bonus k představení až do konce září 2016.

Vernisáž výstavy fotografií otevřel režisér Jiří Menzel, v jehož filmech Rudolf Hrušínský často hrál (Rozmarné léto, Postřižny aj.). A prozradil, že na Jezerce není náhodou. Příští rok se tam Menzel poprvé usadí za režisérský pult a nazkouší novou komedii a obohatí repertoár nuselské scény.

"Mlčet můžeme, hlavně když máme o čem,"
říkával Rudolf Hrušínský. A pak se obvykle usmál a dlouze vyfoukl kouř z cigarety. S žádným člověkem se však nemlčelo tíživěji, než s ním. Neboť on sám uměl vážit slova na jazyku jako na lékárenských vážkách a šetřit s nimi jako se šafránem. Stejně jako s gesty, pohybem, výrazem ve tváři... Víc než ústy promlouval očima, které byly pomněnkově modré a průzračné, ale dovedly náhle potemnět jako nebe před bouří nebo ztvrdnout jako kámen. O svém srdci často říkal, že je opotřebované. Právem. Žádné z jeho postav totiž nechybělo... /Z doprovodného textu Marie Valtrové/.

Rudolf Hrušínský v obrazech všedních i nevšedních„Sezónu jsme zahájili zkoušením Goldflamovy dramatizace bestselleru Evžena Bočka Poslední aristokratka s Annou Polívkovou v hlavní roli. Premiéra bude 7. prosince. Na jaře uvedeme další novinku na českých jevištích, kanadskou hru Shylock s Milanem Kňažkem,“ přiblížil nejbližší plány principál DNJ Jan Hrušínský.

 „Několikrát jsem viděl Aničku hrát, myslím, že má po tatínkovi Bolkovi určitou bezprostřednost, schopnost svižné reakce, autenticitu, umí pointovat a patrně i improvizovat,“ říká o Anně Polívkové Arnošt Goldflam, který na Jezerce nastudoval úspěšné tituly Darda a Komedianti. Dodává, že při dramatizaci románové předlohy ho zaujaly hlavně pěkně napsané postavy a autorův ironický humor.

„Hra Poslední aristokratka je stejně jako kniha velmi vtipná. Je o tom, co všechno je člověk schopen udělat, aby zachránil svůj hrad, tedy i svoji historii,“ říká Anna Polívková, představitelka Marie Kostkové z Kostky, která se vrátila z Ameriky na rodový zámek. „Ta pozoruje dění kolem sebe a popisuje je s vtipem, nadhledem a možná i s jistým odstupem,“ popisuje svoji hrdinku Anna Polívková, která si na „Jezerce“ zahraje poprvé. „Všechny ostatní postavy jsou krásně vykreslené figurky ze života českého, mezi které se musí naši amerikáni nějak zařadit. Dost se těším, že budu mít mírný přízvuk v češtině“, dodává Polívková.

V dalších rolích Poslední aristokratky se představí Jan Hrušínský, Miluše Šplechtová, Petr Pelzer, Martin Sitta, Denisa Pfauserová, Jitka Sedláčková, Kristýna Hrušínská, Libor Hruška a Michal Kern.

Premiéra se v Divadle Na Jezerce plánuje 7. prosince 2015.  


Zdroj, foto: Divadlo Na Jezerce


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Rudolf Hrušínský v obrazech všedních i nevšedních:

Rudolf Hrušínský v obrazech všedních i nevšedních
Rudolf Hrušínský v obrazech všedních i nevšedních
Rudolf Hrušínský v obrazech všedních i nevšedních
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !