Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 28.03. 2024
Dnes má svátek Soňa
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Skleněný oceán

2. 08. 2020 | Knižní tipy
Název: Skleněný oceán
Autoři: Beatriz Williamsová,
Lauren Willigová, Karen Whiteová
Překladatel: Věra Kovářová
Nakladatelství: Jota
Datum vydání: 7 / 2020
Formát: 145 x 210mm
Vazba:  Pevná s přebalem
Počet stran: 416 stran
Cena: 294 Kč

Dramatický milostný příběh na pozadí jedné z největších katastrof první světové války. Luxusní zaoceánský parník Lusitania se na poslední plavbu z New Yorku do Liverpoolu vypravil 1. května 1915. O týden později jej jen několik kilometrů od irského pobřeží zasáhlo německé torpédo a loď šla během několika minut ke dnu. Zemřelo 1 195 osob. Tato katastrofa výrazně ovlivnila průběh první světové války.

Skleněný oceánKvěten 2013

Sarah je americká spisovatelka, která marně hledá téma pro další knihu. Jednoho dne náhodou objeví starý kufřík po svém pradědovi Patrickovi, který pracoval v roce 1915 jako stevard na palubě Lusitanie. V kufříku nalezne něco, co by mohlo změnit historii. Rozhodne se okamžitě odjet do Anglie hledat více informací.

Duben 1915

Caroline je bohatá Američanka, která obývá se svým manželem Gilbertem kajutu první třídy na parníku Lusitania. Míří za obchodem do Evropy, kde běsní velká válka. Gilbert je neustále zaneprázdněný, nepřestává pracovat ani na lodi. Caroline už nebaví hrát roli manželky úspěšného podnikatele a je ráda, když na palubě potkává starého přítele Roberta. Čím více času s ním tráví, tím více se zajímá o napjaté dění kolem. Brzy pochopí, že se na palubě odehrává něco tajného a nebezpečného.

Tess cestuje druhou třídou. Aby měla na jídlo, musela od dětství krást. Už toho ale začíná mít plné zuby. Tohle má být její poslední loupež. V Anglii se provdá a začne nový život. Alespoň to jí slíbil její snoubenec. Čím více se ale loď přibližuje k evropským břehům, tím méně tomu věří. Co se doopravdy děje a komu ještě vlastně může věřit?

Skleněný oceán je druhou knihou velmi úspěšné autorské trojice Beatriz Williamsové, Lauren Willigové a Karen Whiteové.​


Knihu Skleněný oceán zakoupíte v knihkupectví a na internetových stránkách nakladatelství Jota.

Vendula Flassig Vrablová
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !

Mašle