8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Neděle 05.05. 2024
Dnes má svátek Klaudi
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Cesta na chalupu

16. 12. 2011 | Vaše příběhy
Před asi 5-6 lety jsme se vydali, já s manželem a 2 psy, v zimě za svými známými na chalupu v Beskydech. Bylo to zrovna tu zimu, co napadlo hodně sněhu. Do Beskyd jsme dojeli dobře, i když silnice byly bílé. Auto jsme zaparkovali na návsi a dál jsme museli po svých, neb chalupa je autem nedostupná i v létě ne tak v zimě. Trvá to v létě pěšky tak 1,5 hodinky, než tam do kopce vylezem.

Takže jsme vyšli. Cesta byla skoro neprošlápnutá, vypadalo to, že před námi tam šel tak jeden člověk a sněhu skoro do pasu. Máme kokršpaněla a tibetskou dogu. Takže kokr za chvíli obalený sněhem a skoro nemohl chodit. Naopak tibeťák si to užíval a byl ve svém živlu. ,,Paráda, tolik sněhu. To se to válí a ryje!" Já jsem z toho byla nadšená asi stejně jako ten kokr.

Asi po hodině nebo i víc (nějak jsem ztratila pojem o čase) jsme přišli k nějaké chalupě a tam skončila i ta trošku prošlápnutá cesta. Dál už jen zasněžená pláň a les. Bylo mi řečeno, že jsme asi tak v polovině cesty a já už byla na konci svých sil. Kokr taky a ani tibetská doga by v té zaplavě sněhu dál nemohla pokračovat. Místy bylo nafoukáno i víc jak metr sněhu. Takže jsem se rozhodla, že se vracím k autu. Manžel prohlásil, že bude pokračovat, aby jim předal nějaké věci, co jim nesl a hned se pak vrátí.

Tak já s obouma hafákama zpátky z kopce. Kokršpaněla jsem už musela nést v náručí, ten už ani nemohl chodit, jak byl obalený koulemi sněhu. Místy mi to ujelo a tak jsem spadla i s ním. Naštěstí je tibeťák tak rozumný pes, že chápal, že nesmí tahat, a i když ani jemu se nešlo z kopce nejlíp, tak se vždycky po chvílích zastavil a čekal, až zase dojdem.

No povím vám, že jsem toho měla plné kecky, než jsme dorazili zpět k autu.
Tam jsme všichni vlezli do auta, a zapnula jsem topení naplno, aby na kokrovi roztál ten sníh a aby se nenachladil.

Manžel se vrátil asi za dalších 4-5 hod. s tím, že ani on na chalupu stejně nedorazil a když mi vykládal zážitky, jak si sáhl na konec svých sil, tak by to bylo na další článek.

Nakonec jsme konečně vyčerpáni dorazili šťastně domů.
Po asi týdnu šel manžel cosi zkontrolovat do kufru auta. Máme kombi, a tak oddělal v kufru koberec, a pod tím dole je uložená rezerva a v té díře bylo plno vody. Napřed jsme dumali, jak se tam dostala a pak nám došlo, že to je roztátý sníh z našeho psa. Vytahal ho tenkrát kýbl a půl.


Ata2 - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 
Čtěte také



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !