MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online !
Chytrá žena na Facebooku
Miminka
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 17.05. 2024
Dnes má svátek Aneta
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Návštěva zubaře v době těhotenství

13. 09. 2012 | Těhotenství

Právě dneska jsem navštívila zubařku a proto bych Vám chtěla hned nastínit důležité téma a své čerstvé dojmy a to ohledně zubů v těhotenství, návštěv zubaře během těhotenství apod. 

Jsem již ve dvacátém týdnu těhotenství a právě dnes jsem poprvé během těhotenství navštívila zubařku a hned ze startu jsem se dozvěděla velmi důležitou informaci, že během těhotenství má každá těhotná nárok na tři kontroly u zubaře. Samozřejmě že teď už tři kontroly nestihnu, ale jenom dvě, a to proto, že jsem nebyla dostatečně informovaná nejspíš od svého gynekologa. Nebo si to má člověk zjistit sám, já už opravdu nevím. V dnešní době se nedivím ničemu. A proto to zde píšu pro ostatní budoucí a nastávající maminky, které třeba taky nebudou dostatečně informované.

A jak vlastně probíhala kontrola během těhotenství?

návštěva u zubaře v těhotenstvíZe začátku zcela běžně, ale potom mi paní zubařka zjistila úplně první kaz v mém životě. Doposud jsem měla zuby vždycky zdravé a při každé kontrole jsem byla chválena za krásné zuby. Hrdinsky jsem si ani nenechala píchnout injekci proti bolesti, protože by mě ani ve snu nenapadlo, že to bude bolet tak moc. A za tu bolest jsem ještě zaplatila 650,- Kč za bílou plombu. Prostě neuvěřitelné... Doma se mi manžel smál, neboť jsem se mu vždycky za každou plombu smála já a nevěřila mu, že to tak moc bolí. Příště už se mu samozřejmě posmívat nebudu a ani si ho nebudu dobírat. Ale zpět k tématu, z toho vlastně plyne, že v těhotenství se opravdu můžou zuby začít kazit. A to musím podotknout, že já nejím skoro vůbec žádné sladké, jenom při zvláštních příležitostech nebo výjimečně.

Proto je nejlepší se během těhotenství o své zuby opravdu řádně a pečlivě starat. Dobré je mít mezi jídly přestávku 2 nebo 3 hodinky a mezi tím pít jenom čistou vodu či neslazený čaj. Nezapomeňte, že i džusy apod. obsahují hodně cukrů a proto zvyšují kazivost vašich zubů. Čištění zubů zůstává u klasiky. Je třeba si je čistit dvakrát denně (ráno a večer) a to vždycky dvě až tři minutky. Pokud máte dostatek času, je možné zuby čistit i po každém jídle, ale doopravdy pořádně, ale já myslím, že postačí dvakrát denně.

Snažte se používat zubní pasty s fluoridy, které pomáhají chránit a odbourávat zubní kaz. Také používejte převážně měkké zubní kartáčky.

Pokud Vám zubařka najde nějaký ten zubní kaz, nezapomeňte si ho hned nechat odstranit. Je to lepší, protože pak byste mohla svému miminku způsobit vážné problémy.

Co víc napsat? Snad jen to, že během těhotenství se opravdu o své zoubky řádně starejte, protože předejdete mnohdy i vážným zdravotním komplikacím. A také mlsejte hodně mléčných výrobků, ať máte dostatek vápníku nejen pro Vás, vaše zuby a kosti, ale i Vaše budoucí malé miminko.


Slunicko - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !