Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 26.04. 2024
Dnes má svátek Oto
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Soutěž o 6 lednových novinek od vydavatelství Albatros media

11.01. - 17.01. 2021 | Aktuální soutěže

Měli jsme štěstí

Georgia Hunterová


Vždy existuje naděje. Historický román podle skutečného příběhu.
Píše se rok 1939 a členové rodiny Kurcových se snaží vést normální život. Stíny války však zahalují i jejich město, a tak jsou nuceni rozprchnout se do různých koutů světa. Dramatický útěk ze země, pracovní lágry i každodenní skrývání židovské identity – to vše Kurcovy čeká. I v beznadějných situacích však existuje něco silnějšího než nacistický teror: nezdolná vůle přežít a znovu se setkat s milovanou rodinou, až všechny tyto hrůzy skončí.


Deník Ruth Maierové

Jan Erik Vold


Každodenní život židovské dívky v Evropě pod nadvládou nacistů
Ruth Maier se v roce 1920 narodila do vídeňské židovské rodiny. Poté, co se v předvečer jejích 18. narozenin odehrála Křišťálová noc, nebylo už na co čekat – Ruth emigrovala. Nacistický teror ji však dostihl i tam, a tak byla deportována do Osvětimi. Její deníky spatřily světlo světa až ve 21. století a jsou víc než svědectvím doby: potkáváme v nich inteligentní ženu, jež zkoumá podstatu lidství a spravedlnosti i v těch nejtemnějších časech.


Přežila jsem Osvětim

Krystyna Zywulska


Nové vydání slavné knihy o životě v osvětimském koncentračním táboře
„Vzala mou ruku a začala vpichovat číslo 55908. Nepíchala mě vlastně do ruky, ale do srdce – tak jsem to cítila. Od té chvíle jsem přestala být člověkem.“ Polská spisovatelka Krystyna Żywulska sepsala své vzpomínky na život v Osvětimi krátce po skončení druhé světové války, a právě proto jsou plné syrových emocí a nepřikrášlených popisů. Zásadní svědectví o hrůzách koncentračních táborů vychází v novém překladu a bez původních cenzurních zásahů.
lednové novinky Albatros media

Štěstí na dně silné kávy

Agnes Martin-Lugand


Budoucnost nelze stavět na lži z minulosti
Jediným mužem v životě Reine měl zůstat její dospívající syn Noé. Vše ale změní služební cesta, která ji zavede do pirátskými legendami opředeného města Saint-Malo. Ve firmě dovážející kávu, čaj a koření potká muže, který v ní opět probudí lásku. Ale také toho, který ji před lety připravil o všechny iluze. Reine svého syna vychovala v jedné velké lži. Teď musí nést následky svého rozhodnutí a získat zpátky přízeň těch, kteří se od ní odvrátili.

Houpačky

Lucie Konečná


Nejen mladí a krásní vedou tajné životy
Zdena a Jiřina jsou nerozlučné kamarádky, které nežehrají na svůj pokročilý věk a chtějí si zbytek života pořádně užít. Ulítávají na erotické seznamce, vychutnávají si víno, hledají vášeň v mužské náruči – a klidně kvůli tomu všemu ujedou na kole sto dvacet osm kilometrů. Cestu jim komplikuje jen zdravotní stav Zdeny, která trpí počáteční fází Alzheimerovy choroby. Tu však, aspoň na chvíli, zažene omamná vůně trávy. Kdy jindy se odvázat než teď?


Dopravní prostředky, které pohnuly světem

Štěpánka Sekaninová, Tom Velčovský


Ilustrovaná historie dopravy pro všechny zvídavé kluky a holky
Každý z nás někdy cestuje – ale zatímco dnes si můžeme pohodlně vybrat třeba mezi autem, hromadnou dopravou nebo letadlem, vždycky to tak nebylo. Popovídejte si v doprovodu nádherných ilustrací se svými dětmi o tom, jak se naši předci přemisťovali v nedávné minulosti i před mnoha staletími! Čekají na vás slavní vynálezci a jejich nápady, které rozpoutaly technické revoluce, i velkolepé moderní stroje, díky nimž se lidstvo dotklo hvězd.
lednové novinky vydavatelství Albatros media



Pravidla soutěže:
Soutěž o lednové novinky od vydavatelství Albatros media probíhá od pondělí 11. ledna do 17. ledna 2021. Pravidla vyhodnocování týdenních soutěží

Výhru mají možnost získat soutěžící, kteří správně zodpověděli soutěžní otázku a jejichž REGISTRACE obsahuje všechny údaje.

6 z vás, kteří splní pravidla soutěže, získá jednu z lednových novinek od vydavatelství Albatros media.



Vyhodnocení soutěže proběhne dne 18. ledna 2021 a výherci budou zveřejněni v kategorii Výherci soutěží. Výhry budou výhercům doručeny do 18. února 2021 na adresu uvedenou u nás v registraci.

Správnou odpověď najdete na stránkách vydavatelství Albatros media
Soutěž skončila

Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !