Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Býk - roční horoskop na rok 2025Býk - roční horoskop na rok 2025 Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025 Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
pondělí 05.05. 2025
Dnes má svátek Klaudi
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Soutěž o balíčky toho nejlepšího na letní zavařování zn. Labeta

5.05. - 11.05. 2025 | Aktuální soutěže
Zavařujete, želírujete, nakládáte? Zkuste to letos s tradiční českou značkou Labeta. Vyrobte si džem, zavařte si sirup či kompot, naložte okurky, uvařte čatní a uchovejte si tak chutě léta na zimní měsíce.

Pro poctivé šťavnaté domácí džemy a marmelády vyzkoušejte třeba čistý Ovocný pektin, který je 100% rostlinného původu a bez jakýchkoli aditiv. Rozumí si nejvíce s kyselejším ovocem, je přirozeně bezlepkový a jedno balení vám vystačí na 1 kg ovoce.

Nebo sáhněte po JamFixu na bázi čistého ovocného pektinu. Ve variantách 1:1, 2:1 a 3:1 si hravě poradí s každým ovocem a vykouzlí z něj prvotřídní pochoutku. A protože ve složení nenajdete žádný sorban či gumy, ale pouze cukr, pektiny a kyselinu citrónovou, perfektně se hodí i pro nejmenší strávníky.

V případě, že máte sladší typ ovoce, vyzkoušejte BIO třtinový želírovací cukr 3:1, díky kterému snadno a rychle připravíte džemy a marmelády, jejichž chuti nikdo neodolá. Výhodou želírovacího cukru je, že nemusíte přidávat žádný další cukr, neboť již je v želírovací směsi obsažený.

Jahodovo – ostružinový džem s třtinovým cukrem a portským vínem


ovocný pektin
Vyzkoušejte letos klasický jahodový džem zpestřit a doplnit o další ovoce a chutě. Ostružiny mu dodají nejen nádhernou barvu, ale i zajímavou chuť. Vše doladí portské víno, které zajistí neotřelý šmrnc. Džem skvěle vynikne na vaflích se šlehačkou.

Potřebujete: 600 g jahod, 300 g ostružin, 1 balení BIO třtinového želírovacího cukru 3:1 Labeta, 1 malá lžička Kyseliny citronové Labeta, 2 lžíce portského vína

Postup: Ovoce rozmixujte a vlijte do hrnce. Pokud by vám vadila zrníčka ostružin, je třeba ovoce propasírovat. Vsypte třtinový želírovací cukr a dobře promíchejte. Za stálého míchání přiveďte k varu a vařte 5 minut. Pokud vzniká pěna, odeberte ji. Dochuťte kyselinou citronovou, dle chuti můžete přidat ještě cukr. Horký džem rozdělte do menších sterilních skleniček, zavíčkujte, otočte dnem vzhůru a nechte zchladnout.

TIP NAVÍC: Místo portského vína můžete přidat malé množství rumu, brandy nebo zapojit pomeranč a hřebíček.

Na www.labeta.cz seženete celoročně veškerý sortiment sezónních i stálých produktů ve variantě konvenční i bez lepku, a navíc zde najdete desítky ozkoušených receptů na pečení, vaření i zavařování.

S Labetou máte raz dva zavařeno. 

LABETA



















Pravidla soutěže:
Soutěž o balíčky toho nejlepšího od značky Labeta probíhá od pondělí 5. května do neděle 11. května 2025.  Pravidla vyhodnocování týdenních soutěží
Výhru mají možnost získat soutěžící, kteří správně zodpověděli soutěžní otázku a jejichž REGISTRACE obsahuje všechny údaje.

5 z vás, kteří splní pravidla soutěže, získá balíček toho nejlepšího ze sortimentu na celou sezónu od značky Labeta, který bude obsahovat želírovací cukry, přírodní želírovadla, přípravky pro nakládání zeleniny a hub apod.



Vyhodnocení soutěže proběhne dne  12. května a výherci budou zveřejněni v kategorii Výherci soutěží. Výhry budou výhercům doručeny do 10. června 2025 na adresu uvedenou u nás v registraci. 


Nápovědu najdete na stránkách Labeta


Soutěžní otázka
Z čeho je vyrobený pektin,
který je obsažený v Labeta Želírovacím cukru na jahody?
ze semen rohovníku
kvašením sacharidů
z citrusové kůry
Pro účast v soutěži musíte být přihlášená
Pokud ještě u nás nemáte účet, můžete se zaregistrovat


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !