Zavařujete, želírujete, nakládáte? Zkuste to letos s tradiční českou značkou Labeta. Vyrobte si džem, zavařte si sirup či kompot, naložte okurky, uvařte čatní a uchovejte si tak chutě léta na zimní měsíce. Pro poctivé šťavnaté domácí džemy a marmelády vyzkoušejte třeba čistý
Ovocný pektin, který je 100% rostlinného původu a bez jakýchkoli aditiv. Rozumí si nejvíce s kyselejším ovocem, je přirozeně bezlepkový a jedno balení vám vystačí na 1 kg ovoce.
Nebo sáhněte po
JamFixu na bázi čistého ovocného pektinu. Ve variantách
1:1, 2:1 a 3:1 si hravě poradí s každým ovocem a vykouzlí z něj prvotřídní pochoutku. A protože ve složení nenajdete žádný sorban či gumy, ale pouze cukr, pektiny a kyselinu citrónovou, perfektně se hodí i pro nejmenší strávníky.
V případě, že máte sladší typ ovoce, vyzkoušejte
BIO třtinový želírovací cukr 3:1, díky kterému snadno a rychle připravíte džemy a marmelády, jejichž chuti nikdo neodolá. Výhodou želírovacího cukru je, že nemusíte přidávat žádný další cukr, neboť již je v želírovací směsi obsažený.
Jahodovo – ostružinový džem s třtinovým cukrem a portským vínem
Vyzkoušejte letos klasický jahodový džem zpestřit a doplnit o další ovoce a chutě. Ostružiny mu dodají nejen nádhernou barvu, ale i zajímavou chuť. Vše doladí portské víno, které zajistí neotřelý šmrnc. Džem skvěle vynikne na vaflích se šlehačkou. Potřebujete: 600 g jahod, 300 g ostružin, 1 balení BIO třtinového želírovacího cukru 3:1 Labeta, 1 malá lžička Kyseliny citronové Labeta, 2 lžíce portského vína
Postup: Ovoce rozmixujte a vlijte do hrnce. Pokud by vám vadila zrníčka ostružin, je třeba ovoce propasírovat. Vsypte třtinový želírovací cukr a dobře promíchejte. Za stálého míchání přiveďte k varu a vařte 5 minut. Pokud vzniká pěna, odeberte ji. Dochuťte kyselinou citronovou, dle chuti můžete přidat ještě cukr. Horký džem rozdělte do menších sterilních skleniček, zavíčkujte, otočte dnem vzhůru a nechte zchladnout.
TIP NAVÍC: Místo portského vína můžete přidat malé množství rumu, brandy nebo zapojit pomeranč a hřebíček.
Na www.labeta.cz seženete celoročně veškerý sortiment sezónních i stálých produktů ve variantě konvenční i bez lepku, a navíc zde najdete desítky ozkoušených receptů na pečení, vaření i zavařování.
S Labetou máte raz dva zavařeno.
Výhru mají možnost získat soutěžící, kteří správně zodpověděli soutěžní otázku a jejichž REGISTRACE obsahuje všechny údaje.
5 z vás, kteří splní pravidla soutěže, získá balíček toho nejlepšího ze sortimentu na celou sezónu od značky Labeta, který bude obsahovat želírovací cukry, přírodní želírovadla, přípravky pro nakládání zeleniny a hub apod.
Vyhodnocení soutěže proběhne dne 12. května a výherci budou zveřejněni v kategorii
Výherci soutěží. Výhry budou výhercům doručeny do 10. června 2025 na adresu uvedenou u nás v registraci.
Nápovědu najdete na stránkách Labeta